Αθλητισμός

Απινιδωτή απέκτησε ο Αιολικός Βόλου

Απινιδωτή απέκτησε ο Αιολικός Βόλου που θα είναι διαθέσιμος σε κάθε αγώνα των ομάδων του συλλόγου. Μάλιστα, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι η ομάδα μας μετά από εννιά χρόνια λειτουργίας, 2013-2022, κατόρθωσε να έχει στις τάξεις της ένα απαραίτητο εργαλείο, τον απινιδωτή . Την επίτευξη αυτού του σκοπού στήριξαν με τη βοήθεια τους οι χορηγοί μας, όπως και οι γονείς-αθλητές-αθλήτριες με την αγορά των ημερολογίων του συλλόγου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε. Ένα μέρος για την κάλυψη του ποσού συμπληρώθηκε και από το ταμείο του συλλόγου μας. Ο απινιδωτής είναι μία ιατρική συσκευή, η οποία σε συνεργασία με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης .Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF), που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5min έχει ποσό επιβίωσης 49-75%. ενώ είναι σημαντικό κατανόησης πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12% .

Η ομάδα μας ενδιαφερόμενη για την ασφαλή άθληση των αθλητών της επενδύει στη ζωή. Άλλωστε ο υπεύθυνος της ακαδημίας μας Σαμαράς Αντώνης από το 2005 είναι ναυαγοσώστης στις παραλίες της όμορφης πόλης μας, είναι γνώστης πρώτων βοηθειών και φυσικά χειρισμού του απινιδωτή. Αρωγός της προσπάθειας αυτής είναι και ο κ. Λιάρος Λάμπρος ιδιοκτήτης της σχολής Lifeguard Volos υπεύθυνος της ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών του Δήμου Βόλου. Αυτό λοιπόν το πολύτιμο εργαλείο θα μας συντροφεύει σε όλους τους αγώνες της ομάδας μας».

Νίκες των ομάδων παμπαίδων και μίνι
Οι παμπαίδες του Αιολικού επιβλήθηκαν 59-35 της Νίκης, αφού προηγήθηκαν με 40-19 στο ημίχρονο. Αγωνίστηκαν οι: Δαλούκας, Μπιμπίλης, Πανταζόπουλος, Ανθής, Σφέτσιος, Τσαλούχας, Νταμάγκας, Κατσούρας, Τζαναβάρας, Στύλλας, Αγορίτσης, Μπόλας, Πασιάς. Επίσης, η ομάδα μίνι του Αιολικού κέρδισε 70-26 την Ανόρφωση. Οι προπονητές Σ. Γουμενόπουλος και Α. Σαμαράς χρησιμοποίησαν την κάτωθι σύνθεση: Τσακατίρης, Πανταζής, Τσάνης, Γεωργούδης, Δασκαλόπουλος, Μπιμπίλης, Πανταζόπουλος, Γκινίδης ,Βαΐτσης, Πούλος Ε. Πούλος Χ., Αλεξάνδρου, Μποδαλάκης, Τζουβάρας, Τσίτζος, Βαμβακάς, Σφέτσος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το