Πολιτισμός

Προβολή της ταινίας “Ο Μανάβης” στο Αχίλλειο

Print

Την πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασττάκου “Ο Μανάβης” προβάλει ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, το ερχόμενο Σάββατο 29 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Αχίλλειο στις 8μ.μ.

Στο πλαίσιο της δράσης του τα τελευταία επτά χρόνια, ο σύλλογος έχει οργανώσει εκθέσεις Ζωγραφικής , Υφαντικής Τέχνης, παρουσιάσεις βιβλίων, με τελευταί αυτή του τέταρτου βιβλίου του Γιάννη Ατζακά , με τίτλο «ΦΩΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΑΣ».

Επιπλέον συνεργάζεται και με άλλους φορείς, οργανώνοντας ομιλίες, συζητήσεις , προβολές και θεατρικές παραστάσεις.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται χωρίς να παρεκκλίνει από τον κύριο σκοπό του, που είναι να συγκεντρώνει όσους κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις Παιδοπόλεις, να ξαναζωντανεύει μνήμες και να δημιουργεί προοπτικές αλληλεγγύης μεταξύ των Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Σκοπός αυτών των πολιτιστικών δραστηριοτήτων είναι να προβάλει εξαιρετικές επιδόσεις στον καλλιτεχνικό, πνευματικό, αλλά και σε άλλους τομείς της τέχνης.

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος είναι ο ένας από τους σκηνοθέτες που έφεραν το ελληνικό κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ κοντά στο κοινό, ήδη από το τέλος της δεκαετίας του ’90, με το «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου». Τώρα, με τη νέα του ταινία, χαράζει μια πρωτότυπη διαδρομή, ακολουθώντας την καρότσα ενός περιοδεύοντος μανάβη στα χωριά της Πίνδου, παρακολουθώντας τους κατοίκους που, καθώς ψωνίζουν τα ζαρζαβατικά τους, αποκαλύπτουν μικρά κομμάτια της ζωής τους, σε όλη την κλίμακα από το ξεκαρδιστικό στο σπαρακτικό, από το πολιτικό στο ερωτικό και το… κλιματολογικό!

Ο «Μανάβης» έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού. Ξεκίνησε, με τρόπο ασυνήθιστο και τόσο ταιριαστό, τις προβολές του από τα Τρίκαλα, στην περιοχή όπου γυρίστηκε άλλωστε. Συνέχισε με τη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της Χαλκίδας , όπου απέσπασε δύο βραβεία και τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα. Η ταινία προβάλλεται για πρώτη φορά στο Βόλο.

Στον Βόλο τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο θα προλογίσει η Βολιώτισα νέα σκηνοθέτης Αναστασία Κρατίδη , και στη συνέχεια θα συνομιλήσει μαζί του και με το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το