Αθλητισμός

Φόρεσε τα ερυθρόλευκα ο Φλίγκος “Θ”

Σ37 Φ1 ΤΡΙΣΤ

Μετά την απόκτηση του τερματοφύλακα Σάκη Κατσούλη, ο Ολυμπιακός Βόλου προχώρησε χθες στη δεύτερη μεταγραφή. Συγκεκριμένα, επίσημα παίκτης της ομάδας είναι ο Κώστας Φλίγκος, ο οποίος επιστρέφει στο Βόλο, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο 30χρονος επιθετικός είχε έρθει σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και χθες, ημέρα όπου άφησε την εργένικη ζωή, καθώς νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Ο Φλίγκος αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και φέτος έπαιξε στο πρωτάθλημα της Football League με την φανέλα του Α.Ο. Τρίκαλα, λύνοντας το συμβόλαιό του με την  τρικαλινή ομάδα τον περασμένο μήνα. Αγωνίστηκε φέτος σε επτά παιχνίδια της Football League, πετυχαίνοντας ένα γκολ στον αγώνα με την Παναχαϊκή (3-0).

Ο έμπειρος επιθετικός έχει παίξει επίσης στον Πανηλειακό, τη Νίκη Βόλου, τον Ηρακλή Ψαχνών, τη Θύελλα Πατρών, στην Ελασσόνα και τον Αιολικό. Έρχεται στον Ολυμπιακό Βόλου με στόχο να ενισχύσει τους «ερυθρόλευκους» στην επίθεση και να βοηθήσει και αυτός από την πλευρά του την ομάδα να πετύχει τους φετινούς της στόχους.

Από κει και πέρα οι Παναγιώτης Μποτσιβάλης και Ευριπίδης Τσιμπανάκος, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου, μαζί με τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα έχουν καθημερινή συνεργασία για θέματα που αφορούν την ομάδα. Φυσικά, το σημαντικότερο δεν είναι άλλο από τη στελέχωσή της με αξιόλογους ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να τη βοηθήσουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η αρχή έγινε με τον τερματοφύλακα Σάκη Κατσούλη, που παρότι έπαιζε σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (Καλλιθέα), δέχθηκε να έλθει στον Ολυμπιακό, αφού διαπίστωσε ότι οι άνθρωποί του έχουν θέσει υψηλούς στόχους. Επιπλέον, το όνομα «Ολυμπιακός Βόλου» δεν παύει να αποτελεί μαγνήτη για αξιόλογους ποδοσφαιριστές, λόγω της ιστορίας που κουβαλά αυτή η ομάδα, με αποτέλεσμα χθες να «κλείσει» και ο Κώστας Φλίγκος.

Οι επόμενοι μεταγραφικοί στόχοι είναι εντοπισμένοι και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές κρούσεις. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και οι πρώτες απαντήσεις, που αν είναι θετικές θα ανακοινωθούν επίσημα από τη διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για κάθε θέση. Για παράδειγμα, για τη θέση του σέντερ φορ θεωρείται επικρατέστερος ο Αλεξάντερ Μίλιτς, αλλά υπάρχει και η περίπτωση του Μίλαν Πέριτς, που φαίνεται πως εξετάζεται. Επίσης, οι Βολιώτες Άγγελος Κολημήτρας, Αλέξανδρος Αναστασίου, Κώστας Οικονόμου, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, φαίνεται πως επίσης προβάρουν τα ερυθρόλευκα.

Στο στόχαστρο φέρεται να βρίσκεται και ο Ηλίας Σταύρου. Ο 25χρονος μέσος φέτος είχε 31 συμμετοχές και 2 γκολ στη Football League με την Καλλιθέα. Πληροφορίες από Αθήνα λένε πως ο αθηναϊκός σύλλογος θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο, αλλά για την ώρα είναι ελεύθερος και οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν με καλό μάτι την περίπτωσή του.

Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα ζητήματα που αφορούν τον Ολυμπιακό και τα οποία οι άνθρωποί του πασχίζουν για να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις. Ένα από αυτά έχει να κάνει με τους συνεργάτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα στην τεχνική ηγεσία. Ως τώρα έχει γίνει γνωστό ότι πρώτος βοηθός θα είναι ο Κώστας Μπράτσος, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο προπονητής τερματοφυλάκων κατάγεται από την Κατερίνη και φέτος δούλεψε σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Τέλος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει και επίσημη παρουσίαση της φανέλας σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Valis.

 

Καμπ μπάσκετ  από τον Ολυμπιακό

Στην τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες του Α.Σ. Ολυμπιακού Βόλου για το 1ο καμπ μπάσκετ που διοργανώνει από 21-25 Ιουνίου για αγόρια και κορίτσια (αρχάρια και προχωρημένα) 6-16 ετών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου
Στο καμπ θα διδάξουν οι καταξιωμένοι προπονητές Α’ κατηγορίας κ.κ. Ράμμου, Καπουρνιώτης, Παπαθανασίου, Μούτος, ενώ θα διδαχθούν τα αντικείμενα: ατομική τεχνική (ντρίμπλα-πάσα-σουτ), αμυντική ικανότητα, βασική τεχνική σουτ, ισορροπία σώματος, βελτίωση ταχύτητας και δύναμης αθλητή.
Θα υπάρξουν διαγωνιστικά παιχνίδια με πλούσια δώρα, ενώ θα γίνουν και εσωτερικά τουρνουά. Θα υπάρξουν ομιλίες για τη διατροφή, την προετοιμασία του αθλητή και την αθλητική ψυχολογία από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Στο καμπ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο διατροφολόγος κ. Κωνσταντίνος Λάμπης, ο διεθνής καθηγητής διαιτησίας κ. Κώστας Κορομηλάς, ο διεθνής διαιτητής μπάσκετ κ. Χάρης Καρακατσούνης, ο γνωστός Βολιώτης προπονητής της Ανάληψης και πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας και πολλές ακόμη προσωπικότητες του χώρου. Ειδικές τιμές θα υπάρξουν για αδέλφια, απόρους και ανέργους. Συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν στα τηλέφωνα: 6978189788, 6981200088 και 6945411031.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το