Ελλάδα

Διαβουλεύσεις αγροτών με κλειστό τον Προμαχώνα

newego_LARGE_t_1101_54636084_type13145

Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες, μετά και από τη σημερινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα συνεδριάσουν στις 17:00 και οι συνάδελφοί τους από τα Τέμπη δύο ώρες αργότερα. Και όλα αυτά, ενώ το τελωνείο του Προμαχώνα έκλεισε για άλλη μια φορά μετά από μόλις ένα 24ωρο λειτουργίας. Στο τελωνείο έχουν καταφτάσει αγρότες και από τη Χαλκιδική και την Κρήτη.
Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, που βρέθηκε την Πέμπτη στο Μαξίμου, εμφανίστηκε απογοητευμένο από τις συζητήσεις αλλά αναγνώρισε δύο θετικά στοιχεία.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι έπεσαν στο κενό οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο πρωθυπουργός».
Και ποια είναι τα θετικά της συνάντησης; «Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα» τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, αύριο Παρασκευή νωρίς το μεσημέρι.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το