Ελλάδα

Συνάντηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ με τον Σκοπιανό ομόλογό του

sinora

Και το προσφυγικό ζήτημα, μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο αρχηγός της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Γκοράντσε Σάβοβσκι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, η συνάντηση, η οποία ήταν η πρώτη μεταξύ των αστυνομικών διευθυντών των δύο χωρών, κρίνεται σημαντική, καθώς αποτελεί μία ευκαιρία για περαιτέρω συνομιλίες σχετικά με την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με αυτήν.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αστυνομιών των δύο χωρών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ταυτόχρονα πως το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομιών των δύο χωρών βελτιώθηκε σημαντικά από τον Αύγουστο του 2015, μετά και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε η ΠΓΔΜ στα σύνορά της με την Ελλάδα, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: Mega

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το