Τοπικά

«Τσίμπησαν» οι τιμές των καυσίμων στη Λάρισα

kaysima

Ένα ανοδικό γύρισμα των διεθνών τιμών του πετρελαίου ήταν αρκετό για να «τσιμπήσουν» από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι τιμές διάθεσης της αμόλυβδης βενζίνης, του ντίζελ κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης στο ν. Λάρισας.

Όταν χρειάζονται εβδομάδες για να περάσουν στην κατανάλωση οι μειωμένες τιμές, δύο τρείς ημέρες ανόδου των τιμών φαίνεται πως ήταν υπεραρκετές για να περάσουν στις φωτεινές επιγραφές των πρατηρίων του νομού οι ακριβότερες τιμές καυσίμων. Από την περασμένη Παρασκευή η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι πλέον στο νομό στο 1,324 ευρώ το λίτρο με τη φθηνότερη τιμή να διαμορφώνεται στο 1,276 και την ακριβότερη στο 1,398 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης διατίθεται πλέον στο 0,965 ευρώ με το εύρος των τιμών να κυμαίνεται μεταξύ 0,639 – 0,809 ευρώ το λίτρο.

Σήμερα εξάλλου το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται κατά μέσο όρο κατά 0,695 ευρώ με κατώτερη τιμή 0,639 ευρώ και ανώτερη 0,809 ευρώ το λίτρο. Πέραν της τιμής του, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μια ιδιαιτερότητα την περίοδο αυτή και όσο διαρκούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών Λάρισας κ. Ελισάβετ Παπαδοπούλου, υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγω των ανησυχιών από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Όπως σημειώνει η πρόεδρος στην “Ε”, αν οι αγρότες κλιμακώσουν τον αγώνα τους και τα μπλόκα ενταθούν, ο εφοδιασμός των πρατηρίων θα καταστεί δυσχερής και θα αρχίσουν σταδιακά να σημειώνονται ελλείψεις. Προς το παρόν τα πρατήρια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό”, τόνισε…

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Στο μεταξύ, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα, μεθαύριο Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας θα είναι κλειστά. Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Εξάλλου να σημειώσουμε πως από την περασμένη Παρασκευή πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015. Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατ. ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχους: άγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, έγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται τα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο). Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το