Ελλάδα

Μητσοτάκης: Συναίνεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

kyriakos.3.1.708

Άμεσα πρέπει να δρομολογηθεί η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς περιορισμούς, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του.

Στο κείμενό του στην «Καθημερινή», αναφέρει ότι εφόσον εκλέγει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει τη σχετική πρόταση στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό ώστε να επιτευχθεί συναίνεση.

«Μετά την επώδυνη εμπειρία της χρεοκοπίας και την παταγώδη αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος, χρειάζεται να επανεξετάσουμε τη θεσμική συγκρότηση της κοινωνίας μας από την αρχή», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρότασή μου προς τον κ. Τσίπρα θα είναι απλή, ξεκάθαρη και δίχως αστερίσκους. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε όχι μόνον ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική, αλλά και ότι η Συνταγματική αναθεώρηση θα συντελεστεί με απλή πλειοψηφία καθώς όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα θα έχουν συγκεντρώσει πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή που θα υπερβαίνει τους 180 βουλευτές», γράφει ακόμη.

«Αν η πρότασή του γίνει αποδεκτή, με δεδομένο το εύρος των προς αναθεώρηση άρθρων, η επόμενη Βουλή θα έχει χαρακτήρα Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης», σημειώνει.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το