Photo Gallery, Τοπικά

Υψηλές θερμοκρασίες και για σήμερα στη Μαγνησία

Αυξημένη κίνηση οχημάτων προς τα παράλια του Παγασητικού

Γεμάτα από κόσμο ήταν χθες τα παραλιακά χωριά του Παγασητικού κόλπου αλλά και οι περιοχές του Ανατολικού Πηλίου

Μια από τις πιο ζεστές ημέρες πέρασαν χθες οι Βολιώτες, ενώ και για σήμερα η θερμοκρασία «τραβάει» την ανηφόρα. Αυτό όπως αναμένεται θα έχει ως αποτέλεσμα όλες οι παραλίες από τις πιο κοντινές μέχρι τις πιο μακρινές από το Πολεοδομικό Συγκρότημα, να πλημμυρίσουν από κόσμο που θα αναζητήσει μία ανάσα δροσιάς. Δεν ήταν μόνο τα εκατοντάδες Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που ξεχύθηκαν από νωρίς χθες το πρωί προς τις παραλίες των Καλών Νερών, της Αφήσσου και άλλων κοντινών προορισμών, αλλά αυξημένη ήταν και η κίνηση από το πρακτορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Η κίνηση στο κέντρο του Βόλου ήταν αυξημένη μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Όμως αργότερα, η κίνηση σχεδόν μηδενίσθηκε λόγω της αφόρητης ζέστης που υπήρχε. Κίνηση στο κέντρο του Βόλου παρατηρήθηκε μετά τις 8.30 – 9 το βράδυ και κυρίως από ανθρώπους που έμειναν στην πόλη και αξιοποίησαν την παραλία της πόλης για να κάνουν μία βόλτα, όταν έδησε.

Σημαντική είναι και η άφιξη εκδρομέων από άλλες πόλεις αφού σιγά- σιγά έχουν ξεκινήσει και οι καλοκαιρινές άδειες. Προορισμός τους, τα παραλιακά χωριά του Παγασητικού κόλπου αλλά και οι περιοχές του Ανατολικού Πηλίου.

Ο καιρός χθες ήταν αίθριος. Οι άνεμοι ήταν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 17 έως360C, ενώ ιδιαίτερα μέσα στο Βόλο κυμάνθηκε από 24 έως 34οC.

Για σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 36οC. Στον Βόλο από 24 μέχρι 35οC.

Ο καιρός για αύριο Δευτέρα προβλέπεται επίσης ότι θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36ο C. Στο Βόλο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι 36οC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 26 Ιουλίου το καλοκαίρι υποχωρεί και επιστρέφουν φθινοπωρινές συνθήκες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

Από την 1η μέχρι τις 20 Αυγούστου προβλέπονται θερμοκρασίες χαμηλότερες των κανονικών (30-34 βαθμοί) αλλά και μελτέμια, ενώ περιορισμένη θα είναι η εκδήλωση φαινομένων. Από τις 20 μέχρι τις 30 Αυγούστου αναμένεται επιστροφή του καλοκαιριού με υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα την περίοδο από τις 23 και μέχρι τις 25 Αυγούστου προβλέπονται θερμοκρασίες 36 και 37 βαθμών, ενώ δεν θα εκδηλωθούν καιρικά φαινόμενα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το