Photo Gallery, Τοπικά

Αρνείται επιμόνως να παραιτηθεί ο Δημήτρης Αλεξόπουλος

Περιφερειάρχης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαγνησίας ζητούν άμεσα την παραίτησή του

Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι αναγνωρίζει πως έχει ευθύνες και αυτός, διότι όπως είπε αυτοεγκλωβίστηκε και επικοινωνιακά δεν λειτούργησε σωστά

 

 

«Η παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη» αναφέρει ο κ. Αγοραστός

 

 

 

 

 

«Δυαδική εξουσία» στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δημιουργεί η άρνηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Αλεξόπουλου να παραιτηθεί μετά  την αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου Βόλου διεκδικώντας 450.000 ευρώ για το νερό που παραχωρούσε από ιδιωτική του γεώτρηση στα Κάτω Λεχώνια από το 2003 μέχρι σήμερα. Από την άλλη πλευρά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός μαζί με τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας εμμένουν στην θέση τους για άμεση παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.

 

Ρεπορτάζ: ΘΑΝΑΣΗΣ Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος επανέλαβε χθες σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του «να μην παραιτηθεί από την θέση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας», εκτιμώντας ότι η υπόθεση πήρε αυτή την τροπή, λόγω και κάποιων δικών του επικοινωνιακών λαθών. Παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε την αγωγή κατά του δήμου Βόλου, διεκδικώντας ποσό 450.000 ευρώ, ισχυρίσθηκε ότι «ίσως παραπλανήθηκε από κάποιους από το δήμο Βόλου που του είπαν ότι για να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να υπάρχει αγωγή», ενώ τόνισε ότι «ο περιφερειάρχης δεν θα ρισκάρει λύσεις αφαιρώντας του αρμοδιότητες» και πρόσθεσε ότι «η επικοινωνία του με τον κ. Αγοραστό περιορίζεται από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή».

Όμως και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δεν έμεινε άπραγος. Το βράδυ της Παρασκευής συγκάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας (αποτελείται από τους αντιπεριφερειάρχες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που πρόσφατα όρισε και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου) και όπως είπε ο κ. Αγοραστός όλοι τάχθηκαν «υπέρ της παραίτησης του κ. Αλεξόπουλου». Επίσης συγκάλεσε και τους περιφερειακούς συμβούλους της Μαγνησίας και όπως πρόσθεσε «και αυτοί τάχθηκαν υπέρ της παραίτησης του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και τώρα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί, αφού και εγώ εμμένω στην αρχική θέση και μετά την συνέντευξη που έδωσε σήμερα (χθες)».

Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «πρόκειται για μία σκληρή απόφαση, όμως υπάρχουν  αναπάντητα ερωτήματα στις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Αλεξόπουλος και πάντα θα πρέπει να νικά η δικαιοσύνη και η ηθική και αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας». Όμως το νομικό κενό που υπάρχει στο νόμο του «Καλλικράτη», συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός «η παραίτηση του κ. Αλεξόπουλου θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη».

Με βάση τα προαναφέρομενα, η αυριανή ημέρα θα φέρει νέες εξελίξεις στο θέμα με ανοικτά πολλά ενδεχόμενα «από την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων του κ. Αλεξόπουλου από τον περιφερειάρχη και μέχρι την εγκατάσταση του ίδιου του κ. Αγοραστού στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ώστε η διοίκηση να ασκείται απ’ αυτόν και όχι πιθανόν από άλλον αντιπεριφερειάρχη που θα έχει την έδρα του εκτός περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας».

Εκτός, εάν στο μεταξύ παραιτηθεί τελικά ο κ. Αλεξόπουλος οπότε τα δεδομένα αλλάζουν και «λύνουν» τα χέρια του περιφερειάρχη. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης του κ. Αλεξόπουλου στο γραφείο, εκεί παραβρισκόταν μόνον η περιφερειακή σύμβουλος κ. Κολυνδρίνη (που κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Αλεξόπουλου στην θέση του δημάρχου Αρτέμιδας είχε τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου), όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θαν. Κολυνδρίνης.

Η συνέντευξη

του κ. Δ. Αλεξόπουλου

Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δ. Αλεξόπουλος στην συνέντευξη που έδωσε χθες στο γραφείο του,  τόνισε ότι διεκδίκησε με αγωγή τα χρήματα που του οφείλονταν «όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε πολίτης και αφού ο δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ δεν είχαν απαντήσει την από 8 Μαρτίου 2001 αίτησή μου και ο ένας με έστελνε στον άλλο.»

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος οι επιλογές που είχε  ήταν: να διαπραγματευτεί από μόνος του με τον δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη, δεύτερον να κόψει  την παροχή του νερού. Όμως όπως πρόσθεσε αυτός επέλεξε την διαφανή λύση της κατάθεσης αγωγής και μάλιστα αυτή στοιχειοθετήθηκε με συγκριτικά στοιχεία που δεν ήταν άλλα από το ύψος των χρημάτων που κατέβαλε ο πρώην Δήμος Βόλου στο Δήμο Πορταριάς για την παροχή νερού από την πρώην κοινότητα στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι από την στιγμή που κατέθεσε την αίτηση στον δήμο Βόλου και ζητούσε τα χρήματα που του οφείλονταν από την χρήση των νερού της γεώτρησης, κανένας δεν του απαντούσε και μάλιστα του πρότειναν ότι για να συζητηθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου θα έπρεπε να υπάρχει αγωγή. Έτσι συμπλήρωσε κατέθεσα την αγωγή όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε πολίτης, επέλεξα την λύση να τα φέρω όλα στο φως.

Η όλη διαδικασία που κινήθηκε από αυτόν ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος είχε στόχο να αποδεσμευτεί κάποια στιγμή το ακίνητο (ελαιοπερίβολο) όπου βρίσκεται η γεώτρηση και λόγω της καλής θέσης του, του έχουν γίνει προτάσεις από εταιρεία για ενοικίασή του. Ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνες και αυτός, διότι όπως είπε «απ’ όλη αυτή την διαδικασία αυτοεγκλωβίστηκα και επικοινωνιακά δεν λειτούργησα σωστά» και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται να διακόψει άμεσα την παροχή νερού από την γεώτρηση και δίνει ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον δήμο Βόλου για την επίλυση του θέματος ώστε να αποδεσμευθεί και το ακίνητό του και να μπορέσει να αξιοποιήσει».

Αναφερόμενος στην πολιτική θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού που του ζητεί να παραιτηθεί, ο κ. Αλεξόπουλος είπε ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθεί διότι πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση και δεν έγινε κατά την ενάσκηση των πολιτικών καθηκόντων ως αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, ενώ δεν υπάρχει και ηθικό θέμα». Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο περιφερειάρχης να προχωρήσει σε αφαίρεση αρμοδιοτήτων του είπε ότι «ο κ. Αγοραστός δεν ρισκάρει τέτοιες λύσεις και ο περιφερειάρχης που έχει τον συντονισμό της διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας θα βρει λύση». Πάντως, αναφερόμενος στο επίπεδο των σχέσεών του με τον περιφερειάρχη ο κ. Αλεξόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Επικοινωνούμε από Δευτέρα και μέχρι Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει επικοινωνία».

 

Ο κ. Απ. Παπατόλιας

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Απ. Παπατόλιας σε δήλωσή του σημειώνει τα εξής: «Μετά από τη δυσάρεστη τροπή που πήραν οι εξελίξεις, η απόσυρση της διεκδίκησης έναντι του Δήμου Βόλου εκ μέρους του κ. Αλεξόπουλου ήταν και η μόνη ενδεδειγμένη λύση, για να αποτραπεί μία μείζων θεσμική κρίση που θα υπονόμευε το μέλλον του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας από τα πρώτα βήματά του. Χρέος όλων μας, πλέον, είναι να εργαστούμε από κοινού, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η πολιτική εκπροσώπηση της Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το