Τοπικά

Τα μαστόρια μετακόμισαν στις Βόρειες Σποράδες

 

Η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος ζουν ήδη στους ρυθμούς της νέας τουρστικής σεζόν. Για την καλύτερη, όμως προετοιμασία των τουριστικών επιχειρήσεων ήδη εδώ και μερικούς μήνες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στα νησιά τεχνίτες διαφόρων ειδικοτήτων για να προβούν σε ανακαινίσεις, ώστε το λίφτινγκ να είναι ελκυστικό για τους τουρίστες.
Οι επισκευές αφορούν διάφορους κλάδους και το πεδίο είναι πολύ μεγάλο. Πιο συγκεκριμένα, τα μαστόρια δουλεύουν στις οικοδομές και τις κατασκευές νέων σπιτιών, στις ανακαινίσεις υπαρχόντων, στις επισκευές καταστημάτων εστίασης, αλλά και στην επιδιόρθωση ζημιών και ατελειών σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία.
Όπως αναφέρεται από επαγγελματίες, στα νησιά έχουν καταφθάσει τεχνίτες, όπως οικοδόμοι, πλακατζήδες, ξυλουργοί, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί και άλλοι που ειδικεύονται σε διάφορες εργασίες.
Τα επαγγελματικά αυτοκίνητα που μετακινούνταν το τελευταίο διάστημα με το πλοίο της γραμμής δίνουν τον τόνο του οργασμού των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τεχνίτες αναφέρουν πως αυτή την περίοδο δουλεύουν ασταμάτητα από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι επισκευές και να μπορέσει να δουλέψει η τουριστική επιχείρηση.
Ο οργασμός εργασιών είναι έντονος από τον Απρίλιο και συνεχίζεται και τον τρέχοντα μήνα, παρότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι τουρίστες.
Ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σκιάθου κ. Χρήστος Δημητριάδης τόνισε πως «οι εργασίες ανακαίνισης είναι αναγκαίες για τις εκατοντάδες επιχειρήσεις του νησιού μας. Συνήθως οι τεχνίτες έρχονται το Μάρτιο και μέχρι τέλη Μαΐου προσπαθούν να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους, γιατί μετά πυκνώνει και η έλευση των επισκεπτών και το νησί θα πρέπει να είναι έτοιμο».
Μάλιστα σημείωσε πως μέσα από αυτές τις εργασίες ενισχύεται και η τοπική οικονομία του νομού, καθώς δίνονται δουλειές σε τεχνίτες που έρχονται από τον Βόλο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Βέβαια το τελευταίο διάστημα το δίκτυο των τεχνιτών που κάνουν ανακαινίσεις στα νησιά των Σποράδων, έχει επεκταθεί και σε άλλους νομούς, καθώς η ζήτηση για εργασίες είναι μεγάλη».
Πάντως είναι γεγονός πως συνεργεία με τεχνίτες έχουν μετακομίσει εδώ και εβδομάδες στα νησιά και δουλεύουν αδιάλειπτα. Η ρευστότητα που δημιουργείται από την έλευση των τουριστών, αποφέρει και τη θετική διάσταση στην τοπική οικονομία.
Μάλιστα η αύξηση της επισκεψιμότητας φέρνει και νέες δουλειές στους τεχνίτες για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Αισιοδοξία για τη φετινή επισκεψιμότητα
Ο κ. Δημητριάδης δεν κρύβει την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική σεζόν λέγοντας πως με βάσει και τα στοιχεία από το αεροδρόμιο υπάρχει η εκτίμηση για αύξηση των τουριστών σε σχέση με πέρυσι που επίσης ήταν μια πολύ καλή χρονιά και πήγε εξαιρετικά, παρότι είχαμε και τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Οι επιχειρήσεις όλων των ειδών από τις καφετέριες και τα εστιατόρια μέχρι τα ξενοδοχεία είναι έτοιμα για να προσφέρουν και φέτος υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το