Αθλητισμός

Του έλειψε πάλι η ουσία…

Λεζάντα: Ο Καπετάνος σουτάρει προς την εστία του Πανιωνίου (φωτό Π. Γιάνναρος)

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό

Ποδαρικό με το …αριστερό στο 2011 έκανε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στον Πανιώνιο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Αυτή ήταν η ένατη φετινή ισοπαλία για το βολιώτικο συγκρότημα, το οποίο αγνοεί τη νίκη εντός έδρας από το ματς με την Κέρκυρα για την 9η αγωνιστική (6 Νοεμβρίου).

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα ο Σάκης Τσιώλης, με τον Βιθέντε Μόνχε να έχει ελεύθερο ρόλο στα πρώτα 18 λεπτά παίζοντας στη μεσαία γραμμή και μπροστά από τους δύο αμυντικούς χαφ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως αριστερό μέσος, συγκλίνοντας πάντως προς το κέντρο.

Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Γιακούποβιτς, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Οι Άλβαρεζ και Καπετάνος αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ, ενώ ο Μητρόπουλος έπαιξε από τη δεξιά πλευρά. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σολάκης και Μαρτίν.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ανοιχτό και γρήγορο παιχνίδι με πολλές φάσεις, κυρίως μπροστά στην εστία του Μάχο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι στον Πανιώνιο που δεν έπαιξε αμυντικά και με αντεπιθέσεις κυνήγησε το γκολ. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν δίσταζαν να σουτάρουν έξω από την περιοχή, κυρίως με τον Καπετάνο, ενώ προσπαθούσαν να αναπτυχθούν, τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα.

Στο πρώτο τέταρτο το βολιώτικο συγκρότημα απείλησε το τέρμα του Μάχο με μακρινά σουτ του Καπετάνου στο 1’, στο 5’ και στο 11’ χωρίς όμως η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την τρίτη φορά ο Μάχο μπλόκαρε.

Στο 13’ ο διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης θα μπορούσε να δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Όμο τράβηξε από το χέρι και έριξε τον Μόνχε μέσα στην περιοχή, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων». Στο επόμενο λεπτό ο Μόνχε επιχείρησε σέντρα, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά προς την εστία του Μάχο με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (τη μοναδική στο πρώτο ημίχρονο) στο 9’. Ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς και από πλάγια θέση, σούταρε για να διώξει με γροθιές ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπάλαμπαν έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνά έξω από τα δεξί κάθετο δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Στη συνέχεια και για δέκα λεπτά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού (15’-25’) με τον Ολυμπιακό, πάντως, να ελέγχει το ματς και να προσπαθεί να βρει τρόπους να φτάσει στο γκολ. Για να φτάσουμε στο 25’ όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πολύ σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Οι Σέλεζι και Σολάκης έπαιξαν το «ένα δύο», με τον Σολάκη να βγάζει με …τακουνάκι τετ α τετ τον Ούγγρο αμυντικό με τον Μάχο, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί επιθετικά και πλην του Ριέρα που είχε διάθεση, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, με τον Κουμορτζί να είναι «ωσεί παρών» στο παιχνίδι.

Στο 31’ ο Κουκουλάκης αρνήθηκε να δώσει για δεύτερη φορά πέναλτι στον Ολυμπιακό, με τον Λάτκα να πιάνει από το λαιμό και να «γκρεμίζει» τον Σολάκη μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Τρία λεπτά αργότερα, στο 34’ ο Σολάκης έπιασε το ανάποδο «ψαλίδι», ο Μαρτίν πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυντικού του Πανιωνίου και να καταλήγει κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι αδυναμίες στην επίθεση, από τη στιγμή που οι παίκτες του δεν ήταν αποτελεσματικοί, ενώ η απουσία του Ουμπίντες ήταν εμφανής.

Έλλειψη αποτελεσματικότητας

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πιο κινητικός με την είσοδο και του Μάριο Μπρέσκα και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις το τέρμα του Μάχο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν σταθερός κάτω από τα δοκάρια του.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διαρκώς στην επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο, όμως τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Σε διάστημα δύο λεπτών ο Ολυμπιακός δημιούργησε και έχασε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες, τη μία με τον Μπρέσκα και την άλλη με τον Σολάκη. Συγκεκριμένα στο 52’ μετά από ωραία προσπάθεια ο Μπρέσκα μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μάχο. Δύο λεπτά αργότερα στο 54’, ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Σολάκη, με τον Μάχο να κλείνει το οπτικό πεδίο του επιθετικού του Ολυμπιακού και να διώχνει  σωτήρια το σουτ του Σολάκη.

Όσο ο χρόνος κυλούσε και το γκολ δεν ερχόταν για τον Ολυμπιακό, το άγχος βάραινε τα πόδια των παικτών του Σάκη Τσιώλη, οι οποίοι συνέχισαν να έχουν υπεροχή, όχι όμως και ουσία στο παιχνίδι τους.

Ο Πανιώνιος από την άλλη πλευρά με αντεπιθέσεις προσπάθησε να γίνει απειλητικός για το τέρμα του Γιακούποβιτς και στο ύστερα από φάση διαρκείας ο Τσότσαλιτς με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπάλαμπαν αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει (η μπάλα βρήκε στο πόδι του και κατέληξε στην αγκαλιά του Γιακούποβιτς).

Στο 83’μάλιστα ο Πανιώνιος λίγο έλειψε να πετύχει γκολ και να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το Πανθεσσαλικό. Ο νεοεισελθών Σκούρτης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιακούποβιτς, ο οποίος επιχείρησε έξοδο, αλλά ο νεαρός επιθετικός αντί να σουτάρει έκανε γύρισμα με την μπάλα να περνά παράλληλα από την εστία του Ολυμπιακού και να καταλήγει πλάγια σε παίκτη των γηπεδούχων.

Στο 90’ και στο 93’ οι «ερυθρόλευκοι» με σουτ των Ψυχογιού και Μπρέσκα προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Έτσι το 0-0 έμελε να είναι το τελικό αποτέλεσμα, με το βολιώτικο συγκρότημα να μην αξιοποιεί για ένα ακόμη ματς τον παράγοντα έδρα, παραχωρώντας την πέμπτη φετινή ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό.

Τσιώλης: Άδικο να

μην γευόμαστε τη νίκη

Στη συνέντευξη Τύπου ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός Β. συνέχισε μία από τα ίδια. Και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και μέχρι το 65’ ήμασταν αρκετά καλοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και δικαιούμασταν τη νίκη. Μετά το 70’ ανοίξαμε περισσότερο το παιχνίδι και ρισκάραμε και όσο δεν έμπαινε το γκολ, δυσκόλευε και η αμυντική μας συμπεριφορά από τη στιγμή που δεν μπορούσαμε να τελειώσουμε μια φάση. Παρ’ όλα αυτά τα παιδιά προσπάθησαν και θα κοιτάξουμε στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς που θέλουμε, γιατί είναι κρίμα κι άδικο με τέτοια προσπάθεια και με τέτοια προσφορά του κόσμου να μην μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς που δικαιούμαστε. Είναι άδικο για μας, για τον πρόεδρο και για τους φιλάθλους να μην μπορούμε να γευτούμε τη χαρά της νίκης.

Όσον αφορά τις μεταγραφές ο τεχνικός των Βολιωτών είπε: «Γίνονται προσπάθειες από τον πρόεδρο εδώ και 1,5 μήνα. Είναι δύσκολο τον Δεκέμβρη να βρεις καλούς παίκτες, αλλά ένας επιθετικός κι ένας μεσοεπιθετικός που να δίνει λύσεις στο γκολ αυτή τη στιγμή θα μας βοηθούσαν πάρα πολύ. Ας ελπίσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να είμαστε και τυχεροί ώστε να βρούμε δύο έτοιμους ποδοσφαιριστές».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Πανιωνίου Τάκης Λεμονής υποστήριξε: «Έτσι όπως είναι η βαθμολογία από την πέμπτη θέση και κάτω οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές. Αυτό σημαίνει ότι οι νίκες είναι πολύ σημαντικές. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι, καθώς καμία ομάδα δεν είχε την καθολική υπεροχή. Φάσεις μπροστά στην εστία μας έγιναν περισσότερος και ο Ολυμπιακός υπερείχε, αλλά οι φάσεις αυτές δεν προήλθαν από πίεση. Μπορώ να πω ότι σε δυο-τρεις περιπτώσεις ήταν τυχερές, αλλά δεν παύει να ήταν ευκαιρίες. Μετά το 70’ θα μπορούσαμε να πάρουμε και το ματς, αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί. Δεν ξέρω αν θα ήταν δίκαιο. Πάντως ο βαθμός που πήραμε στο Βόλο δεν είναι καθόλου άσχημος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το