Τοπικά

Καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από αιμοκαθαιρόμενο

 

Σε καταγγελία στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και απαξίωση σε ΑμεΑ, θα προχωρήσει ο αιμοκαθαιρόμενος Ευθύμης Σωτηρίου, καθώς μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες, εκτός από 200 μ. που έχουν επισκευαστεί, υπάρχουν άλλα 300 μ. που λόγω των πλημμυρών, δεν προσεγγίζει κανείς το σπίτι του.
Όπως ο ίδιος ανέφερε στη «Θ» που εξαρχής έχει αναδείξει το πρόβλημα προσβασιμότητας το οποίο αντιμετωπίζει: «Φτιάχνουν το ποτάμι στην Μπούφα και σε 500 μ. είναι το δικό μου σπίτι. Ο δρόμος έχει καταστραφεί ολοσχερώς από τις φερτές ύλες που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και ούτε αυτοκίνητο για να μου φέρει ξύλα δεν μπορεί να πλησιάσει. Θα πρέπει να σταματήσει σε αρκετή απόσταση και ποιος θα τα μεταφέρει στο σπίτι και θα τα κουβαλήσει;».
Ο κ. Σωτηρίου δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από τις πλημμύρες, μόλις πριν 15 – 20 ημέρες του ήρθε το νερό, ενώ πριν 20 περίπου ημέρες είχαν έρθει από τον Δήμο αντιδήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακό από την Περιφέρεια, ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση στον δρόμο.
«Ήρθαν υπάλληλοι από το Βοήθεια στο Σπίτι για κάποιο διάστημα και να είναι καλά μου έφερναν τρόφιμα και ό,τι χρειαζόμουν. Ωστόσο, λόγω της κατάστασης του δρόμου που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, σταμάτησαν μετά από κάποιο διάστημα», τονίζει και συμπληρώνει: «Είναι τόσο κακό να θέλω να μπορώ να προσεγγίσω εγώ ή κάποιος άλλος στο σπίτι μου απρόσκοπτα και να μην κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα; Πριν λίγες ημέρες παραπάτησα στις φερτές ύλες που υπάρχουν και βρέθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου».
Ο ίδιος συνεχίζει να έχει το όχημά του σταθμευμένο σε απόσταση από το σπίτι του, προκειμένου να μπορεί να μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Βόλου για αιμοκάθαρση, ενώ στις 30 Νοεμβρίου, απέστειλε σχετικό έγγραφο ως δημότης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, στο οποίο αναφέρει την κατάσταση της υγείας του και ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προβούν στην αποκατάσταση του δρόμου, που οδηγεί προς την οικία του, η οποία έχει καταστραφεί από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγα χρόνια που χρειάστηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο, το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει και τον μετέφεραν συμπολίτες του στα χέρια σε ημιλιπόθυμη σχεδόν κατάσταση μέχρι το φορείο, ενώ αρχές Αυγούστου, είχε βγει στον κεντρικό δρόμο, κάνοντας απεργία πείνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το