Photo Gallery, Αθλητισμός

Τέσσερις μεταγραφές ο Ολυμπιακός Β.

Ο Αργεντινός Ντεβάλις θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό


Η στελέχωση του ρόστερ του Ολυμπιακού Βόλου για την περίοδο 2012-13 άρχισε με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Οι Αργεντινοί μέσοι Κριστιάν Χαβιέ Ντεβάλις, Αλεσάντρο Ματίας Κάσκιο, ο Ισπανός τερματοφύλακας Χοσέ Μανουέλ Ρόκα και ο Έλληνας αμυντικός Βαγγέλης Γκότοβος είναι οι πρώτοι που «ντύθηκαν» στα ερυθρόλευκα, ενώ έπεται και συνέχεια εν όψει της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας που έχει οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο ΕΑΚ του Βόλου. Και επίσημα προπονητής στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Βαζάκας.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μέσω τις επίσημης ιστοσελίδας της, έκανε γνωστή την απόκτηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών, που θα ενισχύσουν την ομάδα τη νέα χρονιά. Οι τρεις είναι γνώριμοι στους φίλους του ιστορικού συλλόγου, αφού έχουν ξαναφορέσει τη φανέλα του και στο παρελθόν. Πρόκειται για τους Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, Αλεσάντρο Ματίας Κάσκιο και Βαγγέλη Γκότοβο, ενώ ο τέταρτος είναι ένας εκ των Αργεντινών που ήρθαν στον Βόλο για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων». Το όνομά του είναι Κρίστιαν Χαβιέ Ντεβάλις και τον συνοδεύουν αρκετά καλές συστάσεις.

Ο Ντεβάλις έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που αποτελεί επιλογή του Τάκη Γιαννόπουλου και ο οποίος θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1983 και αγωνίζεται τόσο ως επιτελικός μέσος, όσο και ως δεξί χαφ. Θεωρείται άριστος χειριστής της μπάλας και χαρακτηρίζεται για την ικανότητά του στις στημένες φάσεις, έχοντας πετύχει αρκετά γκολ με απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Μπόκα Ουνίντος, ομάδα που ήλθε 5η στη Β’ κατηγορία της Αργεντινής. Επίσης έχει αγωνιστεί σε άλλους έξι συλλόγους τις πατρίδας του που είναι οι: Ταγέρες Κόρδοβα (με την οποία έκανε και μία συμμετοχή στο Κόπα Λιμπερταδόρες, δηλαδή το αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής), Αλμάγκρο, Γυμνάσια Χουχούι, Ρασίνγκ Κόρδοβα, «9 Ιουλίου» και Πατρονάτο Ντε Παρανά, ενώ έχει παίξει και στο πρωτάθλημα της Χιλής για λογαριασμό της Σαντιάγκο Γουόντερερς.

Οι άλλοι τρεις παίκτες έχουν ξαναπεράσει από τον Ολυμπιακό, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και έτσι θα είναι και πιο εύκολο να προσαρμοστούν. Ο γεννημένος στις 23-6-1988 Κάσκιο είναι αμυντικό χαφ και αποτέλεσε απόκτημα των «ερυθρολεύκων» και το περσινό καλοκαίρι. Όμως δεν πρόλαβε παρά να κάνει μία εμφάνιση με την φανέλα τους στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού στη συνέχεια η ομάδα διαλύθηκε. Πάντως και ο ίδιος δεν κατάφερε στη συνέχεια να στεριώσει στη Δόξα Δράμας και τη Νίκη, αφού είχε συχνούς τραυματισμούς που ουσιαστικά τον έθεσαν «νοκ άουτ» για όλη την περίοδο. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ρόκα συμφώνησε για ένα χρόνο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας που είναι γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου 1976 ξεκίνησε την καριέρα του στους «μικρούς» της Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίστηκε αρχικά στην τρίτη και στη συνέχεια στη δεύτερη ομάδα της «βασίλισσας». Στη συνέχεια πέρασε από συλλόγους Β’ και Γ’ κατηγορίας της Ισπανίας, όπως τις Μούρθια, Βιγιαρεάλ, Όντα, Σαμπαντέλ, Παλαμός, Νοβέλδα, Μπανταχόθ, Οριχουέλα, ενώ το 2008 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού, την εστία του οποίου υπερασπίστηκε 33 φορές. Το καλοκαίρι του 2010 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου και αποτέλεσε το «μπακ απ» του Γιακούποβιτς. Πάντως, έπαιξε σε τέσσερα ματς, ενώ πέρυσι πήγε στη Δόξα Δράμας με την οποία είχε τρεις συμμετοχές.

Όσο για τον Γκότοβο ανήκε στους «ερυθρόλευκους» την περίοδο 2010-11. Ο υψηλόσωμος στόπερ που γεννήθηκε στις 13-8-1986 είχε αποκτηθεί από την Αναγέννηση Σερρών και με την ομάδα του Βόλου έπαιξε σε ένα ματς στη Σούπερ Λιγκ. Με τη διάλυση του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, αρχικά συμφώνησε με τη Νίκη, αλλά αποτέλεσε παρελθόν πολύ γρήγορα και τελικά κατέληξε στον Ηρακλή Ψαχνών. Οι «ερυθρόλευκοι» τον έκαναν ξανά δικό τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Από κει και πέρα, μέχρι τη Δευτέρα που θα γίνει η επίσημη «πρώτη» του Ολυμπιακού αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση και άλλων παικτών. Οι Βαγγέλης Στουρνάρας, Μανώλης Λιαπάκης, Θόδωρος Τριποτσέρης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Ευθύμης Γουσούλης, Αλέξανδρος Ζέρης θεωρούνται ότι είναι προ των πυλών. Επίσης από χθες ακούγεται έντονα και το όνομα ενός ακόμη πρώην «ερυθρόλευκου», του Νίκου Ψυχογιού.

Τέλος, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση και ενός Έλληνα σέντερ φορ. Αρχικά κινήθηκε για τον Θανάση Τσίγκα, αλλά το ενδιαφέρον φαίνεται να ατονεί. Στο στόχαστρο υπάρχουν και άλλοι ικανοί παίκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαφές με 31χρονο ποδοσφαιριστή ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο Ισπανός Ανέτε στους

«ερυθρόλευκους»;

Τον Ισπανό επιθετικό Αντόνιο Σάλας Ανέτε στέλνει στον Ολυμπιακό Βόλου η έγκυρη ισπανική εφημερίδα «As». Μάλιστα φιλοξενεί και δήλωση του ιδίου που υποστηρίζει πως υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. 

Σύμφωνα με τους Ισπανούς: «Ο Αντόνιο Σάλας Ανέτε που έμεινε ελεύθερος από τη Θέουτα θα βρίσκεται το Σάββατο στο Βόλο και εκεί θα συναντήσει τους συμπατριώτες του Χοσέ Μανουέλ Ρόκα και Νόε Ακόστα» (σ.σ. ο δεύτερος, βέβαια, έχει συμφωνήσει με τον Λεβαδειακό). Σημειώνεται πως ο Ανέτε είναι 27 ετών και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Θέουτα, ομάδα της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας. 

 

Βαζάκας και με τη …βούλα

Ο Γιώργος Βαζάκας είναι και επίσημα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, ο άνθρωπος στον οποίο η διοίκηση εμπιστεύεται το δύσκολο έργο να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα, αντάξια της ιστορίας του συλλόγου, κυριολεκτικά από το «μηδέν». Ο Γρεβενιώτης προπονητής είχε δουλέψει στους «ερυθρόλευκους» και στο παρελθόν με επιτυχία. Τη σεζόν 1998-99 τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου της Γ’ Εθνικής, ενώ την επόμενη περίοδο που ήταν ξανά στον βολιώτικο πάγκο, η ομάδα τερμάτισε στην 9η θέση της Β’ Εθνικής.

Η ΠΑΕ γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Γρεβενιώτη προπονητή και μαζί και το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της «Θ». Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει τα ονόματα του προπονητικού team της ομάδας: 

Τεχνικός Διευθυντής: Τάκης Γιαννόπουλος  

Προπονητής: Γιώργος Βαζάκας

Βοηθός προπονητή: Αντώνης Μάνδαλος

Γυμναστής: Παντελής Παντελόπουλος

Προπονητής τερματοφυλάκων: Βαγγέλης Φιλιππής».

 

Ενθουσιασμός στον κόσμο

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού που πλέον μετρούν αντίστροφα για να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα στα γήπεδα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ σχετικά με την έναρξη της προετοιμασίας ήταν αυτό που περίμεναν οι οπαδοί και ειδικά οι οργανωμένοι που αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στην επίσημη «πρώτη» την ερχόμενη Δευτέρα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού περιμένει χιλιάδες κόσμου στο ΕΑΚ προκειμένου να καλωσορίσουν τον νέο προπονητή και τα νέα αποκτήματα, αλλά και να δώσουν το δικό τους μήνυμα σε Πολιτεία, ΕΠΟ και την Ένωση Football League ότι δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία. 

Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι πέρασαν ένα χρόνο με συνεχείς απογοητεύσεις και πίκρα για την μέγιστη αδικία που υπέστη η ομάδα τους χάρη στο καπρίτσιο ενός υπουργού, του κ. Γερουλάνου,  που μη έχοντας να επιδείξει άλλο έργο επέλεξε να διαλύσει δύο ομάδες της περιφέρειας (Ολυμπιακό Β. και Καβάλα) στο βωμό της περιβόητης κάθαρσης του ποδοσφαίρου. Μίας κάθαρσης που όμως αποδείχθηκε φιάσκο. Φυσικά την ίδια στιγμή τόσο ο κ. Γερουλάνος όσο και η Ε.Ε.Α. (που κατά τον ίδιο είναι το «εργαλείο» της Πολιτείας για να επιβάλει τη θέλησή της) ούτε καν τόλμησαν να «ακουμπήσουν» τις λεγόμενες μεγάλες ΠΑΕ του κέντρου για τις όποιες παρατυπίες τους.

Μετά από όλα αυτά, ναι μεν οι φίλαθλοι χαίρονται για την επικείμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά όσοι νομίζουν ότι είναι και ικανοποιημένοι μάλλον γελιούνται.

Ο κόσμος γνωρίζει ότι δικαιοσύνη θα απονέμονταν μόνο αν  ο Ολυμπιακός επέστρεφε εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση και η ΕΠΟ δεν πίεσαν όσο θα έπρεπε τις ομάδες του συνεταιρισμού να δεχθούν τους «ερυθρόλευκους» του Βόλου και την Καβάλα πίσω στη μεγάλη κατηγορία. Είναι εμφανές ότι δεν ήθελαν να κοντραριστούν με τις «μεγάλες» ΠΑΕ. Αντίθετα, φαίνεται πως ασκούν πίεση στις ομάδες της Β’ Εθνικής για να αποδεχθούν Ολυμπιακό, Καβάλα, αλλά και τον Ηρακλή, αποδεικνύοντας πως η νέα κυβέρνηση και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλησαν απλά να βρουν μια «συμβιβαστική» λύση.

Ανακοίνωση των Athens Fans

Μετά τους Austrian Boys και τους Red Eagles Αγριάς ανακοίνωση με αφορμή την επίσημη έναρξη προετοιμασίας του Ολυμπιακού εξέδωσαν και οι Athens Fans, που γνωστοποιούν ότι θα δώσουν δυναμικό «παρών» την Δευτέρα στο ΕΑΚ. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Το μαρτύριο τελείωσε, άλλη μια δοκιμασία για την ομάδα και τον κόσμο της τελείωσε, επιστρέφουμε στα γήπεδα και στα πέταλα της Ελλάδος. Από Δευτέρα ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, αυτόν της επιστροφής μας στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που ανήκουμε, ώστε να δοθεί συνέχεια σε που μας διέκοψαν. Οι Athens Fans όπως ξέρουν να κάνουν τα τελευταία 10 χρόνια θα ταξιδέψουν για τη γενέτειρα πόλη τους να δώσουν το «παρών» στην πρώτη προπόνηση της ομαδάρα μας. Το κομβόι από Αθήνα ξεκινά από το σταθμό ΗΣΑΠ «Πευκάκια» στις 15.00».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το