Photo Gallery, Αθλητισμός

«Ζωντανεύει» ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Βαγγέλης Στουρνάρας αναμένεται να δώσει το «παρών» στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού

Βεβαιότητα υπάρχει στον Ολυμπιακό για την τοποθέτησή του στην Β’ Εθνική κατηγορία και έτσι πριν βγει η επίσημη απόφαση από την Football League η ομάδα ξεκινά την προετοιμασία της. Η επίσημη «πρώτη» των «ερυθρολεύκων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο ΕΑΚ (7 μ.μ.) και το «παρών» αναμένεται να δώσουν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμφωνήσει προφορικά. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Μανουέλ Ρόκα, Βαγγέλης Στουρνάρας, Μανώλης Λιαπάκης, Θόδωρος Τριποτσέρης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Ευθύμης Γουσούλης, Αλέξανδρος Ζέρης, Ματίας Κάσκιο και φυσικά οι τρεις Αργεντινοί και ο Βόσνιος που ήδη βρίσκονται στον Βόλο. 

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Στον Ολυμπιακό δεν μπορούν άλλο να περιμένουν την απόφαση της Football League και σχεδιάζουν να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, έστω και αν οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμφωνήσει να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα δεν έχουν υπογράψει ακόμη συμβόλαιο συνεργασίας. Η επίσημη «πρώτη» της νέας περιόδου για την ομάδα του Βόλου ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα με την ΠΑΕ να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναμένοντας τη μερική αποκατάστασή της καθώς και την επίσημη απόφαση για την επανένταξή της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προσκαλεί όλους τους φιλάθλους στον Αγιασμό και στην επίσημη πρώτη προπόνηση της ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Εθνικό Στάδιο Βόλου (ΕΑΚ)».

Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά και την Πολιτεία ότι η ομάδα θα παίξει σίγουρα στη Β’ Εθνική, ωστόσο με την κίνησή αυτή επιθυμεί να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια να παρθεί κάποια απόφαση που ουσιαστικά θα διαλύει τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο.

Επίσης η ανακοίνωση της ΠΑΕ εμπεριέχει και μία μεγάλη αλήθεια. Αναφέρεται σε «μερική αποκατάσταση» του Ολυμπιακού και έτσι είναι. Πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» εξαφανίστηκαν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη με απόφαση της κρατικής Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και όχι της μόνης αρμόδιας να επιβάλει ποινές, της ΕΠΟ, που όμως «έκλεισε τα μάτια» υπό το φόβο να της κοπεί η κρατική επιχορήγηση. Η θέληση του τότε υφυπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου ήταν και …διαταγή για την Ομοσπονδία.

Το δίκαιο θα ήταν ο Ολυμπιακός να επέστρεφε εκεί που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, οι ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας δεν έδειξαν διάθεση να τον δεχθούν πίσω, ενώ και η Πολιτεία με την ΕΠΟ κράτησαν στάση «Πόντιου Πιλάτου» μη θέλοντας να κοντράρουν τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες. Αυτό εξάλλου φαίνεται με τη στάση τους απέναντι στις καταχρεωμένες ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, όπου τις διευκολύνουν για να κάνουν μεταγραφές και να παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα.

Το μόνο που έκανε η ΕΠΟ για τον Ολυμπιακό (και μαζί την Καβάλα και τον Ηρακλή) ήταν να προτείνει στην Ένωση της Football League να τον δεχθεί στη Β’ Εθνική, με την νέα ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση αφού έκανε δεκτά τα οικονομικά αιτήματα των ομάδων της κατηγορίας. Βέβαια αν ΕΠΟ και Πολιτεία ήθελαν να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε θα έβρισκαν τον τρόπο αυτό να γίνει.

 

Από την αρχή

το ρόστερ

Όπως είναι λογικό, μετά τον διασκορπισμό των παικτών που είχε πέρυσι ο Ολυμπιακός, πρέπει το ρόστερ της ομάδας να δημιουργηθεί από την αρχή. Η διοίκηση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει προφορικά (θα υπογράψουν όταν ανακοινωθεί επίσημα η τοποθέτηση της ομάδας στη Β’ Εθνική). Σε αυτό έχουν συμβάλει σημαντικά ο Τάκης Γιαννόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Βαζάκας που θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας.

Στην πρώτη προπόνηση της ερχόμενης Δευτέρας το «παρών» θα δώσουν αρκετοί από τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως οι τρεις Αργεντινοί και ο Βόσνιος που αγωνίζονται σε θέσεις του κέντρου και της επίθεσης και βρίσκονται ήδη στο Βόλο.

Επίσης ο Ισπανός τερματοφύλακας Μανουέλ Ρόκα, ο Αργεντινός μεσοαμυντικός Ματίας Κάσκιο και οι Βαγγέλης Στουρνάρας, Θόδωρος Τριποτσέρης, Μανώλης Λιαπάκης, Παναγιώτης Κατσαρός, Ευθύμης Γουσούλης, Αλέξανδρος Ζέρης.

Οι Ρόκα, Κάσκιο, Λιαπάκης, Γουσούλης και Ζέρης είναι γνωστοί στους φιλάθλους του Ολυμπιακού από την προηγούμενη θητεία τους στην ομάδα. Ο Ισπανός ήρθε στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2010 από τον Πανθρακικό και αποτέλεσε «μπακ απ» του Γιακούποβιτς, ενώ ο Αργεντινός ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι και πρόλαβε να κάνει μία συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πριν διαλυθεί η ομάδα. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Δόξα Δράμας και τη Νίκη, αλλά οι συμμετοχές του ήταν ελάχιστες λόγω των συχνών του τραυματισμών.

Ο Λιαπάκης έπαιξε στον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της περιόδου 2009-10 και πρόλαβε να κάνει 14 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και δύο γκολ. Ο 28χρονος στόπερ έχει αγωνιστεί και στους Παναχαϊκή, Αιγάλεω, ΠΑΣ Γιάννινα, Θρασύβουλο, Ξάνθη, ΟΦΗ και Πανθρακικό. Με την ομάδα της Κομοτηνής είχε την περασμένη χρονιά 19 εμφανίσεις και δύο γκολ.

Ο Γουσούλης ήταν αριστερός οπισθοφύλακας στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2008-09 δίνοντας το «παρών» σε 17 ματς. Επίσης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες τους σε Μαρκό, Πανιώνιο, Καλλιθέα, Πιερικό και Εθνικό Αστέρα. Όσο για τον 18χρονο Ζέρη, αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» από τους Νέους Αθλητές Νίκης το καλοκαίρι του 2010 και έκανε μία συμμετοχή στη Σούπερ Λιγκ. Πέρυσι ο δεξιοπόδαρος μέσος ανήκε στον Παναιτωλικό.

Από κει και πέρα ο Στουρνάρας είναι 30 ετών και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Έχει παίξει σε Ηλυσιακό, Λάρισα, Νέα Σαλαμίνα, Ρόδο, Λαμία, Παναχαϊκή, Πυρσό Γρεβενών, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στη Νίκη της οποίας έγινε και αρχηγός. Φόρεσε τη φανέλα της σε 47 αγώνες της Γ’ Εθνικής και πέτυχε δύο γκολ.

Ο Τριποτσέρης είναι κεντρικός αμυντικός. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έγινε επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια πήγε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, ενώ έπαιξε ακόμη σε Λεβαδειακό, Λάρισα και Δόξα Δράμας, με την οποία πέρυσι είχε 25 εμφανίσεις στη Σούπερ Λιγκ.

Τέλος, ο Παναγιώτης Κατσιαρός είναι 34 ετών και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από το 2005 ανήκε στο δυναμικό της ΑΕΛ (πέρυσι έκανε 17 συμμετοχές), ενώ νωρίτερα έπαιξε για επτά χρόνια στον Άρη και από έξι μήνες σε Πανιώνιο και Κέρκυρα.

Φυσικά το «παρών» τη Δευτέρα θα δώσουν και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που ανήκαν στην Κ20 της ΠΑΕ πριν επίσης αυτή διαλυθεί. Τους παίκτες γνωρίζει άριστα ο Αντώνης Μάνδαλος, νυν συνεργάτης του Γιώργου Βαζάκα, αφού συνεργάστηκε τότε μαζί τους. Σημειώνεται ότι εκτός των κ.κ. Βαζάκα και Μάνδαλου στο προπονητικό τιμ θα είναι ο γυμναστής Παντελής Παντελόπουλος και ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Φιλιππής.

 

Έκπτωση 50%

στα διαρκείας για

τους περσινούς κατόχους

Στον Μαγνησία Sport-Fm και στην εκπομπή του Γιώργου Καρδαμάκη «Αθλητισμός χωρίς όρια» μίλησε χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, που ανέφερε ότι παίρνει προσωπικά το ρίσκο για να ξεκινήσει η ομάδα προετοιμασία, χωρίς ακόμη να έχει βγει η απόφαση της Football League. Μάλιστα τόνισε ότι στην πρώτη προπόνηση θα βρίσκονται 20 περίπου παίκτες και ότι από σήμερα θα ανακοινωθούν τα πρώτα ονόματα όσον συμφώνησαν να ενισχύσουν τον Ολυμπιακό την ερχόμενη περίοδο.

Επίσης είπε ότι αρχικά οι προπονήσεις θα γίνουν στο στάδιο της Νεάπολης, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το ΕΑΚ, λόγω μέτρων ασφαλείας εν όψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης που θα διεξαχθεί στο Βόλο, ενώ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας είπε πως θα πραγματοποιηθεί στην Πορταριά.

Τέλος, ο κ. Μποτσιβάλης αποκάλυψε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας με ειδικές τιμές για ανέργους και συνταξιούχους, ενώ επεσήμανε ότι η ΠΑΕ δεν …ξέχασε τους περσινούς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας που φυσικά δεν είδαν ποτέ την ομάδα να παίζει σε πρωτάθλημα. Γι’ αυτούς προβλέφθηκε με την επίδειξη την περσινής κάρτας να μπορούν να αγοράζουν ένα εισιτήριο διαρκείας οποιασδήποτε κατηγορίας, έχοντας έκπτωση 50% από την καθορισμένη τιμή.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το