Photo Gallery, Τοπικά

Σοβαρά προβλήματα στη Μαγνησία από το χθεσινοβραδινό μπουρίνι

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν Σκιάθος- Σκόπελος για αρκετές ώρες

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το χθεσινοβραδινό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή της Μαγνησίας. Λόγω των δυνατών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης δέντρα ξεριζώθηκαν στο κέντρο του Βόλου, ενώ για αρκετές ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές σε Σκιάθο και Σκόπελο. Κλαδιά δέντρων έσπασαν και παρασύρθηκαν από τον αέρα στην ΠΑΘΕ Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βελεστίνου, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Συνεργεία των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΔΕΗ εργάστηκαν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Το μπουρίνι ξέσπασε γύρω στις 10μ.μ. με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση δυνατών ανέμων και σφοδρής βροχόπτωσης, φαινόμενα που εξασθένησαν μετά από μιάμιση περίπου ώρα.

Στην πόλη του Βόλου από τους δυνατούς ανέμους αναποδογύρισαν κάδοι απορριμμάτων τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στην λεωφόρο Αθηνών και το Διμήνι. Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν στην αποκατάσταση των ζημιών και βρίσκονταν σε ετοιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας για την αντιμετώπιση τυχόν νέων προβλημάτων.

Επίσης, ξεριζώθηκαν δέντρα σε αρκετά σημεία του Βόλου και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνσή τους. Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην συμβολή των οδών Γαμβέτα- Ογλ, Γαμβέτα- Γαζή, στην Δημ. Γεωργιάδου και στην Τσιτσιλιάνου.

Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, κλαδιά δέντρων έσπασαν και παρασύρθηκαν από τον αέρα στην ΠΑΘΕ Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βελεστίνου, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Βόλου μετέβη στο σημείο για την απομάκρυνση των κλαδιών.

Στο σκοτάδι τα νησιά

Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα έμειναν χθες το βράδυ για αρκετές ώρες πολλές περιοχές στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου. Στην Σκιάθο, η μισή πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς και οικισμοί στην διαδρομή προς τις Κουκουναριές, καθώς όπως ανέφερε ο Δήμαρχος του νησιού Νικ. Πλωμαρίτης «βγήκε εκτός μια γραμμή που ηλεκτροδοτεί τις Β. Σποράδες». Επίσης, από την ένταση των ανέμων έσπασαν κλαδιά δέντρων και συνεργεία του Δήμου εργάζονταν για την απομάκρυνσή τους.

Στην Σκόπελο πολλές περιοχές του νησιού, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παναγιώτα Αγγελέτου, έμειναν χωρίς ρεύμα από τις 10μ.μ. για αρκετές ώρες.

Μικρές διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στην Αλόννησο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές από το πέρασμα του μπουρινιού, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Π. Βαφίνη.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το