Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old)

Σήμερα οι βάσεις

Στα ύψη η αγωνία των υποψηφίων για τις βάσεις

Στο… κόκκινο βρίσκεται η αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής. Οι βάσεις θα αναρτηθούν στα σχολεία το πρωί. Οι καταστάσεις με τα ονόματα των επιτυχόντων θα σταλούν ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στη συνέχεια θα εκτυπωθούν ανά σχολείο και θα δοθούν στους διευθυντές των Λυκείων.

Στις 10 το πρωί  θα δοθούν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Επίσης στις 10 το πρωί ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr.

Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09 (ΦΕΚ 120 τ.Α’) για εισαγωγή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους, από τη Δευτέρα 3-9-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-9-2012. Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/63549/Β6/7-6-2012 (ΑΔΑ:Β4ΛΡ9-ΑΦΤ), ήδη αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).

Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό θέσεων 5%, θα κληθούν για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου το δεύτερο 10ήμερο Σεπτεμβρίου 2012 με ξεχωριστή εγκύκλιο.

Έτσι λήγει η αγωνία 1.800 υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια του Νομού Μαγνησίας οι οποίοι θα μάθουν αν και σε ποιες Σχολές εισάγονται.

Άνοδος των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, μείωση στο 2ο και το 4ο Επιστημονικό Πεδίο και σταθεροποίηση στις Σχολές του 5ου Πεδίου και του 3ου πεδίου με ενδεχόμενη μικρή άνοδο στις ήδη υψηλές βάσεις των Ιατρικών Σχολών δείχνουν τα τελευταία στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αναμένεται άνοδος στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές κατά 500-700 μόρια.
Ανοδικά θα κινηθούν και οι Νομικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κατά 250 μόρια περίπου. Άνοδος αναμένεται στις Σχολές Φιλολογίας, Ψυχολογίας και στα Παιδαγωγικά Τμήματα, ιδιαίτερα στις περιφερειακές σχολές. Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο με τα Πολυτεχνικά Τμήματα, όπως και τα Τμήματα των Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας κλπ. αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων, ιδιαίτερα στα περιφερειακά τμήματα. Ακλόνητες οι βάσεις στις Ιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και τα λεγόμενα ΤΕΙ παραϊατρικών επαγγελμάτων.
Αυξομειώσεις αναμένονται στις Σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου, ιδιαίτερα στα περιζήτητα Οικονομικά Τμήματα.
Αναλυτικότερα από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός για τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι υποψήφιοι λαμβάνουν υπόψη τους πολύ σοβαρά και το κόστος διαμονής μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Άνοδος αναμένεται στην πλειονότητα των Σχολών που εντάσσονται στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Νομικές, Φιλολογικές, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικές), ενώ αντίθετα τα ξενόγλωσσα τμήματα θα υποχωρήσουν εξαιτίας των χειρότερων επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα των ξένων γλωσσών.
Αισθητή πτώση αναμένεται στις Φυσικομαθηματικές Σχολές του 2ου Πεδίου, όπως και στα Πολυτεχνικά Τμήματα, η οποία θα είναι μικρότερη στα τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει οριακή άνοδος στις ήδη υψηλές βάσεις των ιατρικών σχολών του 3ου Πεδίου.
Στα περσινά επίπεδα θα κυμανθούν οι βάσεις στα Οικονομικά Τμήματα, ενώ για ορισμένα περιζήτητα τμήματα ίσως υπάρξει άνοδος λόγω των πολύ καλών επιδόσεων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το