Photo Gallery, Τοπικά

«Πράσινο φως» για το Χωριό του Άη Βασίλη

Το Δ.Σ. του ΟΛΒ αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση, να παραχωρήσει το λιμενικό χώρο της κεντρικής παραλίας Βόλου στην Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, για να διοργανώσει εκδηλώσεις με αφορμή την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση, να παραχωρήσει το λιμενικό χώρο της κεντρικής παραλίας Βόλου (επί της οδού Αργοναυτών και μεταξύ των καθέτων οδών από Τοπάλη έως και Φιλελλήνων), στην Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, κατά το χρονικό διάστημα από 30/11/2012 έως και 06/01/2013, για να διοργανώσει εκδηλώσεις με αφορμή την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης μπορεί να τοποθετήσει δεκαεπτά μικρές ξύλινες κατασκευές (περιπτέρων παρουσίασης παραδοσιακών προϊόντων και μόνο), ανάμεσα στους φανοστάτες της παραλίας.

Παράλληλα θα κατασκευάσει τον κεντρικό οργανωτικό χώρο έμπροσθεν του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος και θα στολίσει τρία χριστουγεννιάτικα δένδρα στο χώρο της κεντρικής παραλίας.

Οι οργανωτές μπορούν να τοποθετήσουν, επίσης, ηχεία τύπου κόρνας στους φανοστάτες της παραλίας για την αναπαραγωγή εορταστικής μουσικής, τηρώντας απόλυτα το ωράριο κοινής ησυχίας.

Η πρόταση της Ένωσης Εστίασης Διασκέδασης προβλέπει – μεταξύ άλλων – την τοποθέτηση περιπτέρων για προβολή τοπικών προϊόντων, την εγκατάσταση και λειτουργία παγοδρόμιου και καρουζέλ, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στα παραλιακά καταστήματα, ειδικό φωτισμό στην Αργώ, σε ιστιοφόρα που είναι ελλιμενισμένα κ.ο.κ.

Αναλυτικότερα η πρόταση έχει ως εξής: «Δημιουργείται ένα εορταστικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην παραλία του Βόλου, από την οδό Τοπάλη έως το Πανεπιστήμιο (κτίριο Παπαστράτου). Στο πάνω διάζωμα, ανάμεσα στους φανοστάτες της παραλίας (17 σε σύνολο), θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια με σκεπή διαστάσεων 1,5 μέτρα επί 2 μέτρα, όπου θα στολιστούν και θα φωτιστούν με την επίβλεψη διακοσμητή και θα λειτουργήσουν ως εκθετήρια τοπικών προϊόντων. Στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος θα τοποθετηθεί μια μεγαλύτερη κατασκευή 4 μέτρα επί 3 μέτρα περίπου, όπου θα λειτουργήσει ως κεντρικός οργανωτικός χώρος και θα βρίσκεται εκεί και ο χώρος του Άγιου Βασίλη. Μπροστά στο Πανεπιστήμιο και μέχρι το ύψος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, θα αναπτυχθούν διάφορες δραστηριότητες, που θα απασχολούν τα παιδιά. Στους φανοστάτες θα τοποθετηθούν ηχεία τύπου κόρνας, όπου τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες θα ακούγεται μουσική ανάλογη των εορτών. Τα καταστήματα θα στολιστούν ομοιόμορφα και οι εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς και οι υπεύθυνοι θα είναι ντυμένοι και ενταγμένοι στο εορταστικό κλίμα. Θα στολιστούν τρία ή και περισσότερα ιστιοφόρα, που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο και θα φωτιστούν με χρωματιστό φωτισμό τα σκάφη που είναι δεμένα στην παραλία. Η Αργώ, που θα μετακινηθεί για την περίοδο αυτή έμπροσθεν της Τράπεζα Ελλάδος θα φωτιστεί με ειδικό φωτισμό εξωτερικό. Στο Πανεπιστήμιο μπροστά θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ, παγοδρόμιο και άλλες δραστηριότητες, ενώ σε όλο το μέτωπο θα μετακινούνται ανιματέρ, που θα ασχολούνται με τη διασκέδαση των παιδιών και των επισκεπτών της πόλης (Face Painting, ξωτικά κ.τ.λ.).

Θα στολιστούν τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα (ένα στην αρχή, ένα στη μέση

και ένα στο τέλος της παραλίας), που θα παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου και στις 30

Νοεμβρίου θα γίνει και εκδήλωση για την έναρξη της περιόδου των εορτών.

Σε όλη τη διάρκεια των εορτών ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει δώρα στους

επισκέπτες, καθώς και σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την

εκκλησία θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρούχα για τους συμπολίτες, που τα έχουν ανάγκη. Ο Σύλλογος Αρτοποιών θα παρασκευάσει κουραμπιέδες και θα τους μοιράζει σε όλους δωρεάν.

Στην κεντρική εξέδρα θα γίνονται σε καθημερινή βάση εκδηλώσεις με τοπικά συγκροτήματα και χορευτικούς ομίλους, που θα παρουσιάζουν τα τοπικά χριστουγεννιάτικα έθιμα. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα γίνουν ρεβεγιόν, όπου θα προσφερθεί ζεστό κρασί προσφορά – τα Χριστούγεννα (σούπα γαλοπούλας) και για τη διασκέδαση των πολιτών θα φροντίσουν γνωστοί καλλιτέχνες. Σε συνεργασία με χορευτικούς συλλόγους οι επισκέπτες θα χορέψουν το Ταγκό των Χριστουγέννων. Την Πρωτοχρονιά θα ανοίξουν σαμπάνιες για το καλωσόρισμα του νέου έτους. Ο στόχος του εγχειρήματος είναι να γίνει η παραλία του Βόλου πόλος έλξης για τις ημέρες των εορτών, προς όφελος των επιχειρήσεων και της πόλης. Για το σκοπό αυτό θα γίνει προβολή σε όλη την Κεντρική Ελλάδα, με προσκλήσεις προς σχολεία, σε συνεργασία με επιλεγμένα τουριστικά γραφεία. Στην προσπάθεια αυτή θα συμμετέχουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και άλλα περιφερειακά.

Το κόστος όλων των παραπάνω θα το καλύψει ο Σύλλογος και με χορηγούς που έχει εξασφαλίσει. Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, καθώς θα έχει και τη συνεργασία του Δημοτικού Καλλιτεχνικού Οργανισμού, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, καθώς και της Φιλαρμονικής».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το