Photo Gallery, Τοπικά

Στα χαρακώματα λόγω κατάληψης στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Η αναφορά του Χ. Τσαμπάζη κατά του προϊσταμένου κ. Θ. Τσαλούχο, που και απαγόρευε στα απορριμματοφόρα να εφοδιαστούν με πετρέλαιο δημιούργησε νέα κόντρα

Στο «όνομα» της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ για συνέχιση των καταλήψεων δημοτικών κτιρίων, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας της Νέας Ιωνίας Θ. Τσαλούχος, «σφράγισε» για μια ακόμη φορά χθες το αμαξοστάσιο και απαγόρευε στα απορριμματοφόρα να εφοδιαστούν με πετρέλαιο. Σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, η Νέα Ιωνία έμεινε χωρίς αποκομιδή, τα φρεάτια έκλεισαν και τη σύνταξη αναφοράς εναντίον του Θ. Τσαλούχο ζήτησε ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Τσαμπάζης.

Ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ κάνει λόγο για πολιτική δίωξη εναντίον του και ο αντιδήμαρχος για «ετσιθελική» σφράγιση του αμαξοστασίου από κάποιον που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη δημόσια περιουσία, την ώρα που κινδύνευε η πόλη με πλημμύρες.  Χθες το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ επισκέφθηκαν την Υπηρεσία Καθαριότητας και ζήτησαν από τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε κατάληψη του χώρου και σε στάσεις εργασίας και εκείνοι αρνήθηκαν.

«Βρείτε άλλους τρόπους αντίδρασης, μας πληρώνουν οι πολίτες και έχουν εξαγριωθεί μαζί μας» ήταν η απάντηση. Παρ’ όλα αυτά με απόφαση του προϊσταμένου της Καθαριότητας έκλεισε το αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας, την ώρα που ξέσπασε καταιγίδα και ο ίδιος επέτρεπε τον εφοδιασμό των απορριμματοφόρων με καύσιμα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι δεν θα μείνει απαθής απέναντι στην αυθαίρετη απόφαση για κλείσιμο του αμαξοστασίου, η οποία είναι ενάντια στις αποφάσεις των εργαζομένων και στο κοινό συμφέρον.

Το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Δ. Μπάλλας δήλωσε χθες πως οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα ήταν ξεκάθαροι για το γεγονός ότι δεν θα ακολουθούσαν τις καταλήψεις και τόνισε: «Ενάντια στις αποφάσεις των εργαζομένων δεν μπορούμε να πάμε. Όποια απόφαση και να πάρει ένα διοικητικό συμβούλιο είναι ανεφάρμοστη αν δεν την ακολουθήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Προσπαθούμε να βρούμε άλλες λύσεις» ανέφερε.

Ο κ. Τσαμπάζης που καταγγέλλεται από το ΚΚΕ, χαρακτήρισε ανίκανο το Θ. Τσαλούχο να διοικήσει την Υπηρεσία και δήλωσε πως δεν πρόκειται να παρακολουθεί απαθής παράνομες πράξεις, την ώρα που το σύνολο των εργαζομένων θέλει να εργαστεί και ένας άνθρωπος κλείνει αυθαίρετα το αμαξοστάσιο.

Το γεγονός ότι για πολλές ημέρες δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία, συνετέλεσε στο να φράξουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι όπως η Αναπαύσεως. Η αποκομιδή σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας έγινε από απορριμματοφόρα του Βόλου, αλλά μόνο σε κεντρικά σημεία, ενώ οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Βόλου αποφάσισαν χθες να καθαρίσουν οι ίδιοι τη Νέα Ιωνία που έχει «αποκλειστεί» από το συνδικαλιστή του ΚΚΕ.

Ο κ. Τσαμπάζης ανέφερε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης και για ολόκληρο το 24ωρο βγήκαν έξω τέσσερα συνεργεία των 12 ατόμων για να καθαρίσουν τα φρεάτια.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαλούχος δήλωσε ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης έδωσε εκείνος εντολή να βγουν έξω συνεργεία για να καθαρίσουν τα φρεάτια από τα σκουπίδια που ο ίδιος απαγορεύει να συγκεντρωθούν από τη Νέα Ιωνία, ενώ ο αντιδήμαρχος τον καταγγέλλει για το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στα απορριμματοφόρα να εφοδιαστούν με καύσιμα, χθες στις 9 το πρωί.

Το ΠΑΜΕ για το Θ. Τσαλούχο

Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση, «καταγγέλλει στους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα την απαράδεκτη – κατασταλτικού περιεχομένου – απόφαση του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη και της Δημοτικής Αρχής να συντάξει αναφορά σε βάρος του Θεόδωρου Τσαλούχο, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, επειδή υπερασπίστηκε την απόφαση του συλλόγου του και της Ομοσπονδίας του για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Στο πρόσωπο του Θ. Τσαλούχο, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ποινικοποίηση της πάλης των εργαζομένων, έχοντας την αυταπάτη ότι με τέτοιες μεθόδους θα καταφέρει να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ και όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στις απολύσεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει ο Δήμαρχος Βόλου και η Δημοτική Αρχή πρέπει να τους επιστραφεί ως απαράδεκτο και να εκφραστεί η αμέριστη συμπαράσταση τόσο στο Θόδωρο Τσαλούχο όσο και τους εργαζόμενους του Δήμου που παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα. Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Βόλου που έχει πρωτοστατήσει στην αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, στη μετατροπή των Δήμων σε Α.Ε., στην ανταποδοτική λειτουργία των Υπηρεσιών και μερίδας δημοσιογράφων να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα την προστασία των δημοτών για να καταστείλουν τον αγώνα των εργαζομένων, είναι πολιτικά ανήθικη και πρέπει να βρει την πιο μαζική καταδίκη.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν με ψηφίσματα συμπαράστασης την καταδίκη της συγκεκριμένης απόφασης.

Απαιτούμε: Να παρθεί τώρα πίσω η αναφορά από τη Δημοτική Αρχή προς το Θόδωρο Τσαλούχα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εργαζόμενοι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου έπειτα από σύσκεψη αποφάσισαν την πλήρη στήριξη στο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Θεόδωρο Τσαλούχο που υπερασπίστηκε την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου για κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και καλούν το Δ.Σ. του Συλλόγου  να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας το συνδικαλιστή.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  προκήρυξε για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια. Στο Βόλο θα γίνει στις 11 πορεία από το Δημαρχείο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο μεταξύ, παραμένουν υπό κατάληψη τα Δημαρχεία και τα δημοτικά κτίρια, ενώ οι Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Γενικές Συνελεύσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου ενάντια στις απολύσεις «που προωθεί η άθλια συγκυβέρνηση και στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων που συνεπάγεται η καταστροφική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται κατ’ επιταγήν των ξένων δανειστών».

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στη 1.00 το μεσημέρι το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχοντας και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων θα συνεδριάσει προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το