Photo Gallery, Τοπικά

Ο Αν. Βολιώτης επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Μεγάλη συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου επανεξελέγη χθες ο Αναστάσιος Βολιώτης, επικεφαλής του συνδυασμού  «Δικηγορική Πρωτοπορία». Ο κ. Βολιώτης συγκέντρωσε 373 ψήφους και ανεδείχθη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Στο σύνολο ψήφισαν 521 δικηγόροι, συμμετοχή που κρίνεται πολύ μεγάλη, βρέθηκαν 478 ψηφοδέλτια  έγκυρα, 30 λευκά και 13 άκυρα. Ο κ. Βολιώτης έλαβε 373 ψήφους, ενώ ο ανθυποψήφιός του Γιώργος Αθανασάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Αλληλεγγύη», έλαβε 105 ψήφους.

Ο Αναστάσιος Βολιώτης μετά τη νίκη του δήλωσε στη «ΘτΔ»: «Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η απόλυτη δικαίωση  του έργου των τελευταίων έξι ετών. Η νίκη αυτή δεν είναι δική μου, είναι των δικηγόρων, είναι του συλλόγου μας, τον οποίο τίμησαν μεγάλοι πρόεδροι. Εκείνους έχω ως υπόδειγμα και πρότυπο. Κυρίως δε, θα ήταν παράληψη, εάν δεν αναφερόμουν στον αποβιώσαντα πρόεδρο, Νίκο Κολοβό, τον οποίο θεωρώ συνδικαλιστικό μου πατέρα». Και πρόσθεσε: «Το όραμά μου είναι να πρωτοστατήσει ο Σύλλογος στη νέα ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και να συνεχίσει με αγωνιστικότητα, συνέπεια, σύνεση, υπευθυνότητα, με ενότητα, χωρίς ακρότητες, για να πετύχουμε τους στόχους μας στη νέα τριετία. Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος. Ο συνδυασμός δηλώνει αποφασισμένος να διαφυλάξει το κύρος και την ιστορία του δικηγορικού σώματος, με διαδρομή πλέον των 150 ετών και παρακαταθήκη πολλών αγώνων για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Όπως είναι γνωστό, η αποχή των δικηγόρων του Βόλου συνεχίζεται και λήγει σήμερα και το μεσημέρι συγκαλείται η γενική συνέλευση του Συλλόγου, προκειμένου να αποφασίσει, αν θα συνεχιστεί η αποχή ή θα λήξει.

Τα κορυφαία ζητήματα που αναδεικνύουν οι δικηγόροι, είναι:

-«Της προστασίας των ελαχίστων αμοιβών των δικηγόρων, ιδιαίτερα των νέων και συνεργατών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και κατασκευαστικών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα κληθούν ελλείψει ενός κατώτατου ορίου προστασίας των ελάχιστων αμοιβών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους έναντι «πινακίου φακής».

-Της δημιουργίας των δικηγορικών εταιρειών με τη μορφή «χταποδιού», οι οποίες μέσω των ανά την Ελλάδα – σε απεριόριστο αριθμό – «εταίρων» τους θα συγκεντρώνουν δικηγορική ύλη, όση έχει απομείνει στην έδρα της εταιρείας και με δεδομένο ότι οι «εταίροι» δεν θα μπορούν να δικηγορούν αυτοτελώς εκεί όπου διατηρούν το γραφείο τους θα λειτουργούν αφενός αντικειμενικά ως «υποκαταστήματα» των εταιρειών, αφετέρου σαν «ατζέντηδες» που θα λειτουργούν απλά διεκπεραιωτικά.

Επιπλέον ορατός είναι ο κίνδυνος δημιουργίας ολιγοπωλιακών καταστάσεων, «καρτέλ», που θα προκαλέσουν «ασφυξία» στην υποτιθέμενη «ελεύθερη» αγορά νομικών υπηρεσιών και νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού».

Σοφία Μαυραντζά

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το