Photo Gallery, Τοπικά

Ημερίδα για το Ολοήμερο Σχολείο

Σήμερα στην αίθουσα του Μεταξουργείου

Ημερίδα με θέμα «Ολοήμερο σχολείο χθες, σήμερα και αύριο» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Μεταξουργείου με συνδιοργανωτές το 1o Δ.Σ. Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός» και τη Σύμπραξη Σχολείων και Εκπαιδευτικών Μαγνησία ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας συμπεριλαμβάνει τις ακόλουθες εισηγήσεις: «Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο: Αποτιμώντας το παρελθόν κι ατενίζοντας το μέλλον»

Καραγιάννης Ηρακλής, Διευθυντής Πειραματικού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς «Ν. Τσοποτός», «Πειραματικό Ολοήμερο Σχολείο Πορταριάς: Μία ερευνητική προσπάθεια». Τσαβέ Αθανασία Εκπαιδευτικός – Μ.Sc. Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, «Ολοήμερο σχολείο: Θεωρητικά ευχολόγια και πρακτικά αδιέξοδα». Χανιωτάκης Νίκος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Διοίκηση στη σύγχρονη σχολική μονάδα». Παπαϊωάννου Ιωάννης, Δ/ντης Εκπ/σης Θεσσαλίας, «Ολοήμερο Σχολείο-Σύγχρονη πραγματικότητα, προοπτική», Πετρακής Σταύρος, Οργ. Γραμματέας ΔΟΕ, «Ο Σύλλογος γονέων ως όχημα μετάβασης του σχολείου στην κοινωνία», Μακρής Νίκος, εκπ/κος πρ. πρόεδρος συλλόγου γονέων, «Εκπ/κοι των νέων σχολείων παρατηρούν και προτείνουν-Πρόταση ομάδας εργασίας για το σχολείο του αύριο», Κωνσταντινίδης Φίλιππος, αιρετός ΠΥΣΠΕ.

Ακολουθεί συζήτηση-παρεμβάσεις: Πόρποδας Κυριαζής, Σχολικός σύμβουλος, Μπράτης Δημήτρης, πρ. πρόεδρος ΔΟΕ, αιρετός ΚΥΣΠΕ, Κοντορίζος Β. πρ. Δήμαρχος Πορταριάς.

Μαθηματικός

διαγωνισμός

στα Δημοτικά

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 11 Μαρτίου, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, κατά τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, αφού προβλεφθεί από τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό, θα το δηλώσουν στα σχολεία τους.

Στη Μαγνησία ο διαγωνισμός θα γίνει για 3η χρονιά φέτος, με την φροντίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, των Προϊσταμένων των Γραφείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων Π.Ε. σε συνεργασία με το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πέρυσι συμμετείχαν 1497 μαθητές και μαθήτριες, από 58 Σχολεία και 138 τμήματα από τις μεγαλύτερες συμμετοχές σε πανελλαδικό επίπεδο και οι επιδόσεις τους ήταν πολύ καλές και υψηλές.

Σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά», θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ σε ειδική τελετή βράβευσης, που θα οργανωθεί γι αυτό το σκοπό στα τέλη Απριλίου, θα απονεμηθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες, που θα διακριθούν στον φετινό Διαγωνισμό.

Μαθητικός

Διαγωνισμός

για τη Δημοκρατία

Διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, για δύο διδακτικές ώρες, θα γράψουν έκθεση με θέμα «Λέξεις και σκέψεις για τη Δημοκρατία».

Οι μαθητές της Ε’ τάξης, για δύο διδακτικές ώρες, θα ζωγραφίσουν σε χαρτί διαστάσεων 25Χ35 με θέμα: «Η Δημοκρατία σε μια ζωγραφιά».

Ο διευθυντής κάθε σχολικής μονάδας θα συγκροτήσει τριμελή επιτροπή εκπαιδευτικών, η οποία θα επιλέξει το καλύτερο γραπτό και το καλύτερο έργο ζωγραφικής του σχολείου και θα τα αποστείλει στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, μέχρι 14 Μαρτίου.

Ελληνισμός και

Ορθοδοξία

στο σύγχρονο κόσμο

Το τοπικό Παράρτημα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων του νομού Μαγνησίας προσκαλεί στην ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου (πλατεία Ρήγα Φεραίου), με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, ομότιμο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και θέμα «Ελληνισμός και Ορθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο».

24 Μαρτίου η δίκη

έξι μαθητών για

τις προπέρσινες

καταλήψεις

Δικάσιμο στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου για τη συμμετοχή τους σε κατάληψη σχολείου στη σχολική χρονιά 2008-2009 έχουν στις 24 Μαρτίου έξι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το θέμα απασχόλησε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τους μαθητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το