Τοπικά

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Πηλίου

Βεβαιότητα για την επίτευξη των στόχων εξέφρασε ο δήμαρχος Νίκος Φορτούνας

Τη βεβαιότητά του ότι η νέα Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου θα πετύχει τους στόχους της εξέφρασε χθες κατά την τέλεση της ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Νίκος Φορτούνας. Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη των μειοψηφιών και τη συμμετοχή των πολιτών στη δύσκολη, όπως τη χαρακτήρισε, προσπάθεια που ξεκινά από την πρώτη του νέου έτους.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από το μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο χθες το μεσημέρι στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΕΓΕ Αργαλαστής.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλο το εκλογικό σώμα» επισήμανε στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας «ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για να υλοποιηθούν. Θα πρέπει, όμως, να βοηθήσουμε όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Εάν όλοι μας συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ενεργοί και δρώντες δημότες του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου, εάν γκρεμιστούν τα τείχη της τοπικιστικής αντίληψης και οι όποιες προεκλογικές αντιπαραθέσεις ξεχαστούν, να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε.

Σ΄ αυτό πρωταρχικό ρόλο θα παίξουν οι τοπικές κοινότητες οι οποίες επανιδρύονται και επαναπροσδιορίζεται ο ρόλος τους με αρμοδιότητες και οικονομική στήριξη.

Εμείς όλοι θα πρέπει να συμπορευτούμε στο ταξίδι αυτό που από σήμερα αρχίζει.

Δεν έχουν το δικαίωμα και δεν μπορούν να μας εμποδίζουν οι μικροπολιτικές αντιλήψεις και να σταθούν απέναντι στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Σ’ αυτό μερίδιο ευθύνης θα έχουν οι τοπικές κοινότητες που ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέξουν. Με όποιο συνδυασμό και αν έχουν εκλεγεί θα πρέπει να δουλέψουν για τους δημότες των κοινοτήτων τους και δεν θα επιτρέψω να ασκήσουν αντιπολιτευτική πολιτική στο πρόσωπό μου, που το κόστος αυτής της συμπεριφοράς δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για τους δημότες και για την ανάπτυξη της περιοχής τους. Οι στόχοι μας αφορούν την οικονομική εξυγίανση των Δήμων, τη σε σύγχρονη βάση οργάνωση των Υπηρεσιών, τη στήριξη της Παιδείας, της Υγείας, την οργάνωση των συγκοινωνιών και επικοινωνιών, την καθαριότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, την προβολή και ανάπτυξη του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανάδειξη των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών προϊόντων με παράλληλη στήριξη της κτηνοτροφικής, γεωργικής και αλιευτικής παραγωγής, την οργάνωση της πολιτικής προστασίας, την εξάλειψη της ανεργίας με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατασκευή έργων υποδομής, καθώς και τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την κατασκευή καινούργιου όπου απαιτείται.

Όλα τα παραπάνω από την 1ης Ιανουαρίου θα υλοποιηθούν σε βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βάση.

Την προσπάθειά μας τη διακρίνουν η εντιμότητα, η ικανότητα, η αξιοπρέπεια, η αποτελεσματικότητα, η εργατικότητα, αρετές που μας συνοδεύουν όλη μας τη ζωή και δεν θα τις αφήσουμε έξω από την πόρτα των γραφείων μας, αλλά θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη θητεία.

Εάν κάπου, όχι εκ προθέσεως, κάνουμε λάθος θα δεχθούμε τις όποιες παρατηρήσεις για να τις διορθώνουμε και να τα αποφύγουμε στο μέλλον, πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργό συμμετοχή σας στα κοινά του Δήμου» ανέφερε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Φορτούνα, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης είναι οι κ.κ. Παν. Σταματάς αντιδήμαρχος Τρικερίου, Αθ. Φλέρης Σηπιάδος, Κων. Παπαμαρκάκης Αργαλαστής, Μαρία Παπαβασιλείου Αφετών και Βαγ. Νασιόπουλος αντιδήμαρχος Μηλεών. Αντιδήμαρχος Οικονομικών ορίστηκε ο κ. Παπαμαρκάκης, ενώ αντιδήμαρχος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο κ. Νασιόπουλος. Τη Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών αναλαμβάνει ο κ. Δημ. Αναγνώστου, ενώ την αντίστοιχη Ύδρευσης αναλαμβάνει να συστήσει ο κ. Κ. Λεγαντής.

Για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου θα προταθεί ο κ. Μ. Παπαδημητρίου.

Βαγγέλης Καραμάνης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το