Photo Gallery, Τοπικά

Νεαροί βολιώτες έκαναν… διανομή ναρκωτικών

Οι δύο Έλληνες έκαναν τη διακίνηση ναρκωτικών μετά από τις παραγγελίες που έδιναν οι πελάτες στον Αλβανό εγκέφαλο (στη φωτογραφία η κατασχεθείσα ποσότητα των 11 κιλών και 350 γραμμαρίων)

 

Τη… διανομή ναρκωτικών – που μετά από κάθε παραγγελία, ξέθαβαν από την «καβάτζα» – είχαν αναλάβει δύο νεαροί βολιώτες εκτελώντας τις διαταγές Αλβανού, ο οποίος θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» ενός κυκλώματος διακίνησης χασίς στη Μαγνησία. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κατάφεραν να επιφέρουν ένα ακόμη δυνατό κτύπημα σε αυτά τα κυκλώματα, ύστερα από συστηματική παρακολούθηση. Οι δύο νεαροί βολιώτες συνελήφθησαν, στην «καβάτζα» εντοπίστηκαν 11 κιλά και 350 γραμμάρια χασίς, ενώ πιστοποιήθηκε η ταυτότητα του Αλβανού, σε βάρος του οποίου αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή.

Συλληφθέντες είναι ένας 24χρονος και ένας 18χρονος, ενώ αναζητείται ένας 24χρονος Αλβανός. Οι τρεις τους φέρονται να συνεργάζονταν το τελευταίο διάστημα και να διακινήσουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που φύλαγαν σε κρυψώνα στα Αϊβαλιώτικα Νέων Παγασών. Οι δύο Έλληνες έκαναν το «delivery» μετά από τις παραγγελίες που έδιναν οι πελάτες στον Αλβανό. Οι δύο νεαροί κινούνταν με μηχανή τύπου «μότο κρος» με οδηγό τον 18χρονο. Μετέβαιναν στην «καβάτζα», όπου ο 24χρονος ξέθαβε τις ποσότητες και ο 18χρονος φύλαγε «τσίλιες». Στη συνέχεια άφηναν τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία (π.χ. κάτω από πινακίδες ή σε παρτέρια, αλλά και αλλού), καθ’ υπόδειξη του Αλβανού, απ’ όπου θα τα παραλάμβαναν οι πελάτες.

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων έγινε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ βρίσκονταν υπό παρακολούθηση εδώ και μέρες. Οι αστυνομικοί της Δίωξης κατέγραφαν τις κινήσεις τους. Το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο τους εμφανίστηκαν και παρέλαβαν ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνελήφθη ο 24χρονος, ενώ ο 18χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη αφού προσπάθησε να διαφύγει με τη μοτοσικλέτα. Στην «καβάτζα» εντοπίστηκαν 11 δέματα συνολικής ποσότητας 11 κιλών και 350 γραμμαρίων.

Ο εντοπισμός μίας ακόμη μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών έρχεται να προστεθεί στις άλλες επιτυχίες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που καταγράφηκαν μέσα στο μήνα. Πριν από 10 ημέρες εντοπίστηκε η αποθήκη και ένα φορτηγό με 420 κιλά χασίς, ενώ στις 16 Νοεμβρίου συνελήφθη 59χρονος για κατοχή και διακίνηση 340 γραμμαρίων ηρωίνης (υπολογίζεται ότι ισοδυναμεί με 5000 δόσεις). Εκτός από την ηρωίνη κατασχέθηκαν 35.000 ευρώ ως προερχόμενα από την διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Απόστολος Αλαμάνας χθες συνεχάρη δημόσια τους αστυνομικούς της υπηρεσίας επισημαίνοντας ότι εργάζονται με πολύ φιλότιμο, συστηματικά και έχουν τόσες επιτυχίες. «Η υπόθεση των 11 κιλών χασίς έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των επιτυχιών της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που αξιολογεί κάθε πληροφορία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαμάνας.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετούν μόλις 13 αστυνομικοί, από τους οποίους μάχιμοι είναι οι δέκα. Σε πολλές δε περιπτώσεις (μεγάλων υποθέσεων) οι αστυνομικοί της Δίωξης Βόλου έχουν μεταβεί σε περιοχές εκτός Νομού Μαγνησίας.

Στην τελευταία υπόθεση των 11 κιλών χασίς, όπως αναφέρεται από την Αστυνομία, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου εντοπίστηκαν σε ερημικό σημείο αγροτικής περιοχής της Μαγνησίας, ένας ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος ήταν επιμελώς κρυμμένος σε φυσική κρυψώνα, στην περιοχή Αϊβαλιώτικα (συστάδα δέντρων με θάμνους), που περιείχε 11 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 11.351 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί έθεσαν το σημείο υπό διακριτική επιτήρηση και το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι δύο νεαροί βολιώτες, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, πλησίασαν το χώρο. Ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη τη στιγμή που παρέλαβε τον ταξιδιωτικό σάκο με την κάνναβη, ενώ ο 18χρονος που τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση, επιβαίνοντας στη μοτοσικλέτα, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί συνέλαβαν λίγο αργότερα τον 18χρονο, έξω από το σπίτι του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατείχαν από κοινού την κάνναβη με το συνεργό τους, τον 24χρονο, υπήκοο Αλβανίας και την προόριζαν για περαιτέρω διάθεση στην περιοχή της Μαγνησίας.
Η Αστυνομία κατέσχεσε τα 11 κ. χασίς, τη δίκυκλη μοτοσικλέτα (moto cross), στην οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή τους, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας σημείωσε ότι το κύκλωμα προόριζε τα ναρκωτικά για πώληση στην περιοχή της Μαγνησίας. Μάλιστα έκανε λόγο για τρόπο πώλησης που χρησιμοποιείται διεθνώς, με τους δύο Έλληνες, να πετούν τις ποσότητες χασίς από τη μοτοσικλέτα, σε προαποφασισμένα σημεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο Τετάρτη.

Όπως αναφέρθηκε, ο 18χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για μικροαδικήματα και εργάζεται περιστασιακά ως σερβιτόρος, ο 24χρονος είναι ανεπάγγελτος και ο 24χρονος Αλβανός έχει προσαχθεί παλιότερα στην Αστυνομία, ως ύποπτος για διάφορες υποθέσεις.

Όλοι τους διαμένουν με τις οικογένειές τους. Ο 24χρονος Αλβανός βρίσκεται νόμιμα στην Ελλάδα και διαμένει με τα αδέλφια του.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το