Photo Gallery, Τοπικά

Αναβολή της δίκης για τα επεισόδια στο Βόλο

 

Μάχη χαρακωμάτων μεταξύ Eurogroup και ΔΝΤ με διετή επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων

Αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη (12.30 το μεσημέρι) η δίκη της 21χρονης φοιτήτριας, η οποία κατηγορείται για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης, όταν συνελήφθη στη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου κατά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η δίκη της αναβλήθηκε, μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισής της, με το αιτιολογικό να προετοιμάσουν καλύτερα την υπεράσπισή της και στο πλαίσιο του δικαιώματος που δίνει η Νομοθεσία για 48ωρη αναβολή.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου παραπέμφθηκε από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας μετά την άσκηση της ποινικής διώξεως, έδωσε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης και αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη. Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε να διατηρηθεί η κράτησή της μέχρι και σήμερα, οπότε και είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης. Η νεαρή αποχώρησε το μεσημέρι από το Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενη από άλλα νεαρά άτομα τα οποία είχαν μεταβεί εκεί σε ένδειξη συμπαράστασης. Έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία. Σήμερα όμως δεν έγινε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ατόμων, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Για τα επεισόδια όμως έχει συλληφθεί, ως γνωστόν, ένα ακόμη άτομο ηλικίας 24 ετών, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο 24χρονος κρατείται έως και την Πέμπτη, οπότε και θα απολογηθεί στον Ανακριτή.

Αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διακεκριμένων φθορών, στάση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορία για χρήση αντισφυξιογόνας μάσκας που φέρεται να φορούσε όταν συνελήφθη από αστυνομικούς ρίχνοντας εναντίον τους κομμάτια από σπασμένα μάρμαρα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Αποστόλης Αλαμάνας ανέφερε χθες, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ότι η σύλληψη των δύο έγινε επ’ αυτοφώρω και τη στιγμή που πετούσαν κομμάτια από μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ προκαλώντας μάλιστα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών. Οι αστυνομικών δέχθηκαν τρεις επιθέσεις (στην οδό Δημητριάδος – Κουμουνδούρου) από ρίψη μαρμάρων και αναγκάστηκαν να αμυνθούν ρίχνοντας κροτίδες κρότου-λάμψης για να τους αναχαιτίσουν. Οι μάσκες των αστυνομικών και τα κράνη που φορούσαν, όπως αναφέρθηκε, έχουν σχεδόν καταστραφεί από τις πέτρες και τα κομμάτια μαρμάρων που δέχθηκαν κυρίως στο πρόσωπο και το κεφάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχουν κατασχεθεί -μεταξύ άλλων- ως πειστήρια  αντισφυξιογόνα μάσκα και ένα κοντάρι.

Από την Αστυνομία υποστηρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας, 150 περίπου άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν, προέβησαν στην κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Στάσης», «Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης», «Παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων» και των «Διακεκριμένων Φθορών». Ειδικότερα, τα άτομα αυτά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη, κουκούλες και μαντήλια και κρατώντας ευμεγέθη κοντάρια, αποκόλλησαν εξωτερική κάμερα τράπεζας και έσπασαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών και τραπεζικών καταστημάτων. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν βίαια και απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εκσφενδονίζοντας μάρμαρα και πέτρες και κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα.
Από τους συλληφθέντες, ο 24χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και αντιασφυξιογόνα μάσκα, βιαιοπράγησε με ευμέγεθες κοντάρι – ρόπαλο εναντίον 27χρονου αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι, ενώ η 21χρονη συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που διέπρατταν βιαιοπραγίες. Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν ελαφρά συνολικά τέσσερις αστυνομικοί που είχαν διατεθεί σε μέτρα τάξης, ηλικίας 36, 33, 32 και 27 ετών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το