Πολιτική

Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό

ΑΘΗΝΑ 3.-

Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, το Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ πραγματοποίησαν στάση εργασίας, τη Δευτέρα (χθες) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Ακολουθεί στάση εργασίας από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά κινείται ο Προαστιακός.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν την Τρίτη (σήμερα) όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, αλλά αύριο (Τετάρτη), παραμονή των Θεοφανίων, το επιβατικό κοινό θα αντιμετωπίσει και πάλι σοβαρότατα προβλήματα στις μετακινήσεις του.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, την Τρίτη (σήμερα) συνεδριάζει και πάλι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Πάντως, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, άφησαν να εννοηθεί πως αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί επί μακρόν δεν αποκλείεται να προχωρήσει το υπουργείο σε αυστηρότερα μέτρα, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος αυξήσεις στα διόδια Αφιδνών, Θηβών, Τραγάνας και Αγίας Τριάδας, ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες παραχώρησης, «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το