Τοπικά

Νέα στοιχεία συνδέουν Βόλο, Βελβεντό, Κορυδαλλό

Οταν οι νέοι «Πυρήνες»... χρησιμοποίησαν τους παλιούς «Πυρήνες της Φωτιάς»
Οταν οι νέοι «Πυρήνες»… χρησιμοποίησαν τους παλιούς «Πυρήνες της Φωτιάς»

 

Ονόματα συγγενών συλληφθέντων ή μαρτύρων στην υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» χρησιμοποιούσαν τα μέλη των νέων «Πυρήνων» για την έκδοση πλαστών ταυτοτήτων.

Τα περισσότερα από τα 20 στοιχεία για πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια, στο διαμέρισμα των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο του 2011 στη γιάφκα της «Συνωμοσίας» στον Βόλο. Ορισμένα είχαν βρεθεί τον Δεκέμβριο του 2010 σε USB μελών των «Πυρήνων» από το Αγρίνιο και τον Πειραιά που είχαν συλληφθεί εκείνες τις ημέρες.

Αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικά νέα στοιχεία από το διαμέρισμα της οδού Καρπενησιώτη 66 στο Γαλάτσι και τα οποία αποκαλύπτουν πλήρη σχέση των αντεξουσιαστών που συμμετείχαν στη ληστεία στο Βελβεντό με τα κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και κυρίως με τον «πυρήνα» του Βόλου.

Ανάμεσα σε αυτά για έκδοση πλαστών ταυτοτήτων είναι του ξαδέλφου κατηγορουμένου για συμμετοχή την οργάνωση -απηλλάγη τελικά με βούλευμα- όπως και άλλου ατόμου που σχετίζεται από το προσωπικό περιβάλλον του ίδιου ανθρώπου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο σπίτι στα Τουρκοβούνια βρέθηκε ταυτότητα με τη φωτογραφία του ήδη φυλακισμένου για την αποστολή των δεμάτων-βομβών Γεράσιμου Τσάκαλου. Βρέθηκε επίσης σημείωση που αποδίδεται σε άλλο φυλακισμένο μέλος των «Πυρήνων» με ηγετικό ρόλο ο οποίος υποδεικνύει στους ληστές του Βελβεντού να δώσουν κάποια στοιχεία στη «μικρή». Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η «μικρή» είναι κοπέλα από το προσωπικό περιβάλλον του αντεξουσιαστή που έχει εμπλακεί στη δράση της οργάνωσης. Το ίδιο άτομο θεωρείται ο συντάκτης σημειώματος που εντοπίστηκε στο ίδιο διαμέρισμα με οδηγίες για την κατασκευή βομβών με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Επιπλέον, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι 6 από τα 20 στοιχεία για πλαστές ταυτότητες ήταν νεαρών γυναικών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το