Πολιτισμός

Συναυλία Παύλου Παυλίδη

Παυλίδης

O Παύλος Παυλίδης επιστρέφει σήμερα στο Βόλο.  Ο Παύλος Παυλίδης και οι B – Movies έρχονται στο VOX music stage για να μας παρουσιάσουν τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές τους, από τα «Ξύλινα Σπαθιά», καθώς επίσης και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν σε μια συναυλία με την υποστήριξη της Plenty Projects!

Μαζί τους οι UN band σε μια ελληνική blues/ alternative rock συνάντηση αξιώσεων.

Μετά από την περσινή εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη στο Volume festival μαζί με άλλους αγαπημένους καλλιτέχνες, ο αγαπημένος εδώ και δύο δεκαετίες τραγουδοποιός επιστρέφει στο κέντρο του ελληνικού χάρτη με όρεξη και νέες μουσικές προτάσεις. Λίγες πληροφορίες για τον Παύλο Παυλίδη: Από το 1984 ώς το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά. Το 1992 δημιουργεί τα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετέχει ως τραγουδιστής και συνθέτης – κυκλοφορεί τους δίσκους «Ξεσσαλονίκη» 1993, «Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου» 1995, «Μια ματιά σα βροχή» 1997, «Τροφή για τα θηρία» 1999, «Ένα κύκλος στον αέρα» 2000, «Ξύλινα Σπαθιά Live» 2003. Το 2003 μετά την διάλυση του συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά και αφού έκανε τον δίσκο «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» 2004, δημιούργησε τους B-Movies με τους οποίους έβγαλε τους δίσκους «Άλλη μια μέρα» 2006, «Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου» 2008, «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει» 2010. Οι B-MOVIES είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο) Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα, κρουστά) Ορέστης Μπενέκας (πλήκτρα) Θανάσης Τζίνγκοβιτς (ηλεκτρική κιθάρα).

Οι U.N. ΒΑΝD είναι μια blues / alternative rock μπάντα που έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη και υπάρχει από τα τέλη του 2009. Στα φωνητικά είναι ο εκ Βόλου ορμώμενος Imad Hassan, στην κιθάρα ο Denis Φραγκόπουλος, στο μπάσο ο Mateusz Starnawski και στα τύμπανα ο Δημήτρης Ράπτης.

Το «U» και το «N» δε σημαίνουν κάτι το στατικό, για την ακρίβεια το όνομα της μπάντας «χαμαιλεοντίζει» και νοηματοδοτείται από τους τίτλους των κυκλοφοριών, οι οποίοι προκύπτουν από τα συναισθήματα και τις σκέψεις σε κάθε περίοδο. Μετά από την ηχογράφηση ενός demo και ζωντανές εμφανίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με σταθεροποίηση του line-up, το 2012 ηχογράφησαν το πρώτο full length album, το Ulnar Nerve!

Eισιτήρια: Ταμείο 12€, προπώληση 10€  Σημεία προπώλησης:

Ελέφαντας coffee bar (T. Οικονομάκη 70Α)

Σπείρα (Τ. Οικονομάκη με Δ. Δαλεζίου)

Παπασωτηρίου βιβλιοπωλείο (Κουμουνδούρου με Δημητριάδος).

Οι πόρτες ανοίγουν 10:30 μ.μ. Πληροφορίες – κρατήσεις: 2421 035350.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το