Photo Gallery, Πολιτική

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός

Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα και στον απόηχο των δηλώσεων Λοβέρδου

 

 

Στη συνέχεια θα προεδρεύσει συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου,

ενώ πυροδοτούνται σενάρια για δραματικές πολιτικές εξελίξεις

Κανένας δισταγμός για τις αλλαγές, διεμήνυσε ο Γ. Παπανδρέου

 

ΑΘΗΝΑ 9.-

Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων για τη χώρα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (σήμερα) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η συνάντηση θα γίνει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:30. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ πυροδοτούνται σενάρια για δραματικές πολιτικές εξελίξεις.

Πολλοί αναμένουν δείγματα των προθέσεων του πρωθυπουργού, στο πνεύμα όσων έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να προχωρήσει με όσους θέλουν να γίνουν οι αλλαγές στη χώρα.

Τη Δευτέρα (χθες) ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αναστολή. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να αλλάξουμε τη χώρα».

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει στον απόηχο της συνάντησης του Λουξεμβρούργου και των πληροφοριών για αναζήτηση νέας βοήθειας που αναζητά η Ελλάδα για την περίοδο 2012-2013.

Θα γίνει επίσης την επομένη της νέας υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standards and Poor’s, αλλά και των «βομβών» από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

 

«Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά»

 

Παρά τις υπονομευτικές προσπάθειες, για την κυβέρνηση δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής και κανένας δισταγμός. Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά με τους πολίτες για να αλλάξουμε τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ημερίδα της «Διεθνούς Διαφάνειας» με θέμα Κράτος και Διαφθορά.

Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε σε πρακτικές αδιαφάνειας όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην διεθνή οικονομία, στη δράση των αγορών, αλλά και στην επίθεση που δέχτηκε η χώρα αλλά και το ευρώ την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εγκληματική προπαγάνδα κατά της χώρας αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε, σε βάρος του ευρώ. Υπονομεύουν, τόνισε χαρακτηριστικά, τη χώρα αλλά και τη ζώνη του ευρώ.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ότι είναι αυτό που δίδαξε την απάτη με διάφορα προϊόντα τα οποία πουλούσε ως πρώτης τάξεως, ενώ στην ίδια κατηγορία κατέταξε και τις off shore εταιρίες οι οποίες «διαχειρίζονται πόρους που κλέβονται από τους λαούς».

Αν αυτά τα προβλήματα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν τα λύσουμε, τότε δικαίως ο πολίτης, σε όλο τον κόσμο, θα επαναστατήσει. Πολλές φορές σήμερα, πρόσθεσε μιλώντας για τους πολίτες, είναι με την πλάτη στον τοίχο λόγω της αδιαφάνειας και των διαφόρων προϊόντων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιβάλλει τη διαφάνεια στα δημοσιονομικά πράγματα, εκτιμώντας ότι όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αποτελούν μια μεγάλη κατάκτηση.

Αναφέρθηκε σε στρεβλώσεις του θεσμικού συστήματος της χώρας τονίζοντας ότι μεταπολιτευτικά ορισμένοι θεσμοί «έπεσαν στα χέρια μικρών ολιγαρχιών εντός ή εκτός του δημοσίου, για να υπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα».

Αυτόν τον φαύλο κύκλο, τόνισε, θα τον σπάσουμε και είναι κεντρική μας προτεραιότητα, συμπληρώνοντας ότι είναι απόλυτα αποφασισμένος να πολεμήσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι μιλάει για αδιαφάνεια στη χώρα. Ακόμα και αν δεν μιλούσα το πρόβλημα δεν θα κρυβόταν, είπε και πρόσθεσε ότι μόνο αν είμαστε ειλικρινείς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα τις αδιαφάνειας και της διαφθοράς τα οποία προκύπτουν από κακή λειτουργία των θεσμών και δεν είναι στο DNA κανενός λαού.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ρόλο της Δικαιοσύνης, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό για την καταπολέμηση των φαινομένων της διαφθοράς και ζήτησε να μην αντιμετωπίζει ευθυνοφοβικά τα ζητήματα αυτά.

Αναφέρθηκε τέλος στην προωθούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, στο πλαίσιο που επιτρέπει σήμερα το Σύνταγμα, ενώ δήλωσε ότι υπάρχει και βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης για αλλαγή και του νόμου περί ευθύνης υπουργών κατά τη συνταγματική αναθεώρηση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το