Photo Gallery, Τοπικά

Νέο «χτύπημα» των ένοπλων ληστών σε μονοκατοικία στη Ν. Δημητριάδα

Ξύπνησαν χθες στις 4 το πρωί και απείλησαν με μαχαίρια και πιστόλι τα θύματά τους


Οι κουκουλοφόροι πήραν 900 ευρώ, δαχτυλίδια της ηλικιωμένης και αφού έψαξαν όλο το σπίτι τράπηκαν σε φυγή

 

Μονοκατοικίες με μοναχικά άτομα τα οποία παρακολουθούνται πριν τεθούν στο στόχαστρό τους, φαίνεται πως αποτελούν την εύκολη λεία των δύο – τριών αλλοδαπών που πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες σε ώρες που τα θύματά τους κοιμούνται.

Μετά τη ληστεία στις 19 Απριλίου σε βάρος ηλικιωμένης στη συνοικία Αγ. Παρασκευής, χθες στις 4 το πρωί, οι αλλοδαποί ληστές, «χτύπησαν» στη συνοικία Νέας Δημητριάδας.

Δρώντας, σύμφωνα με την Αστυνομία, πάντα με τον ίδιο τρόπο, οι δύο δράστες ηλικίας 25- 30 ετών, διέρρηξαν την κλειδωμένη κεντρική πόρτα της μονοκατοικίας, δίχως να γίνουν αντιληπτοί.

Φορώντας γάντια και κουκούλες, εισήλθαν στο εσωτερικό και αρχικά ξύπνησαν την 80χρονη, μεταφέροντάς τη με τη βία σε άλλο δωμάτιο. Αμέσως μετά στο διπλανό δωμάτιο, ακινητοποίησαν τον 48χρονο γιο της και τον μετέφεραν κι εκείνον στο καθιστικό.

Σοκαρισμένοι μάνα και γιος από τη ληστεία που εξελισσόταν σε βάρος τους και τη βία που χρησιμοποίησαν οι δύο κακοποιοί που τους απειλούσαν με μαχαίρια και ένα πιστόλι, υπέδειξαν στους κουκουλοφόρους συρτάρι στο οποίο υπήρχαν 900 ευρώ.

Το ποσό πιθανότατα δεν ικανοποίησε τους ληστές που ζήτησαν από τον τρομοκρατημένη 80χρονη να βγάλει τα δαχτυλίδια που φορούσε και να τους τα δώσει.

Στη συνέχεια με απειλές και επιδεικνύοντας τον οπλισμό τους, προσπάθησαν να πιέσουν τα θύματά τους να αποκαλύψουν και άλλα σημεία στα οποία είχαν κρυμμένα χρήματα ή κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Τελικά, μετά από μία περίπου ώρα έρευνας στο σπίτι, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα θύματά τους, δεμένα με μονωτική ταινία στον καναπέ και να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από γειτονικά σπίτια, γύρω στις 5.30 το πρωί.

Ο 48χρονος εργατοτεχνίτης, κατάφερε μετά από σύντομο διάστημα να σπάσει τα δεσμά του, να ελευθερώσει στη συνέχεια τη μητέρα του και να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και συνεργείο της Σήμανσης μετέβησαν το πρωί στη Νέα Δημητριάδα για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Ο 48χρονος, που στη συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, φέρεται να ανέφερε στους Αστυνομικούς πως κατά την αναχώρηση των ληστών, τους άκουσε να απομακρύνονται πεζοί και εικάζεται πως θα είχαν σταθμευμένο το όχημα διαφυγής σε κάποιο σημείο κοντά στο σπίτι της 80χρονης.

Αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν πως οι δράστες στη διαφυγή τους μπορεί να επικουρούνται από ένα τουλάχιστον άτομο, όπως πιθανότατα έγινε και στη ληστεία που έκαναν τον προηγούμενο μήνα στη συνοικία της Αγ. Παρασκευής, πάλι σε μονοκατοικία και σε βάρος ηλικιωμένης.

Εκτιμώντας επίσης πως οι δράστες θα είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές το σημείο της χθεσινής ληστείας για να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα και να σχεδιάσουν τη διαφυγή τους, συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες που υπάρχουν σε εξωτερικά σημεία κτιρίων στην περιοχή και προσπαθούν να εντοπίσουν το όχημα διαφυγής, πιθανότατα το ίδιο που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγ. Παρασκευής.

Οι ώρες πριν τις ληστείες της 19ης Απριλίου και της χθεσινής, όσο και τα διαστήματα που εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες, θα αναλυθούν προσεκτικά όπως και γενετικό υλικό που φαίνεται να άφησαν χωρίς να το αντιληφθούν.

Αντ. Φωκίδης

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το