Photo Gallery, Τοπικά

Πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στα Κέντρα Υγείας των νησιών

Συνάντηση του σωματείου με το διοικητή του Νοσοκομείου


Δύσκολα φαίνεται πως θα καλυφθούν τα κενά σε εργαζόμενους και γιατρούς στα Κέντρα Υγείας των νησιών των Βορείων Σποράδων, όπου οι ανάγκες αρχίζουν και μεγαλώνουν λόγω της έλευσης πολλών τουριστών.

Χθες με το διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλο συναντήθηκε το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Μεταξύ αυτών είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό των Κέντρων Υγείας στα νησιά, αλλά και των αντίστοιχων σε άλλες περιοχές που δέχονται πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι, όπως είναι της Αργαλαστής και της Ζαγοράς.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων κ. Νέλη Χονδρογιάννη τόνισε πως για τα νησιά τα προβλήματα εντοπίζονται στην έλλειψη γιατρών αλλά και εργαζομένων σε διάφορες θέσεις. Στις συζητήσεις που υπήρξαν με τη διοίκηση, δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα, αφού ναι μεν έχουν κατατεθεί αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας για πρόσληψη επικουρικών γιατρών αλλά και οκταμηνιτών συμβασιούχων εργαζομένων, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ότι θα ικανοποιηθούν. Μάλιστα ο χρόνος περνάει και πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας στα νησιά να μη διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό σε προσωπικό».

Η λύση του επικουρικού γιατρού, δηλαδή πρόσληψη για ένα χρόνο, προωθείται από τη διοίκηση και τα αποτελέσματα αναμένονται. Ο κ. Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως έχουν υποβληθεί τα αιτήματα στο Υπουργείο Υγείας.

Ακόμη ένα θέμα που έθεσε το σωματείο στη διοίκηση του Νοσοκομείου, ήταν οι μετακινήσεις εργαζομένων από τα Κέντρα Υγείας σε Νοσοκομείο και άλλους φορείς. Επισημάνθηκε ο κίνδυνος της αποψίλωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από προσωπικό σε μια χρονική περίοδο που προσλήψεις δεν γίνονται.

Όπως είπε η κ. Χονδρογιάννη, από την διοίκηση του νοσοκομείου σημειώθηκε ότι οι δεκαπέντε περιπτώσεις με τις μετακινήσεις εργαζομένων θα επανεξεταστούν.

Για το οικονομικό ζήτημα και την είσπραξη των πέντε ευρώ τονίστηκε στη συνάντηση, ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και για τα Κέντρα Υγείας.

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο οι 600 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

 

Με έναν οδηγό

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ την ώρα μάλιστα που όπως επισημαίνεται από τον αντιπρόεδρο του σωματείου, κ. Παναγιώτη Δαριώτη, το ΕΚΑΒ καλύπτει και όλες τις βάρδιες του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής. Και αυτό γιατί στο Κέντρο Υγείας απέμεινε ένας οδηγός που τη μια ημέρα κάνει την πρωινή και την βραδινή βάρδια και την επομένη λαμβάνει ρεπό. Εκεί εργάζονταν άλλοι δύο οδηγοί, αλλά ο ένας έλαβε αναρρωτική άδεια και ο άλλος πήρε την άδεια που δικαιούται στο πλαίσιο της λήξης της οκτάμηνης σύμβασης.

Μάλιστα ο κ. Δαριώτης υπογράμμισε ότι τα Κέντρα Υγείας θα έπρεπε να ενισχυθούν με τους οδηγούς του ΟΣΕ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το