Photo Gallery, Τοπικά

Με τακτικά δρομολόγια η μεταφορά των μαθητών

Από σήμερα σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

 

 

 

 

Με τα τακτικά δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ ν. Μαγνησίας, θα εξυπηρετηθούν σήμερα οι μαθητές όλων των περιφερειακών σχολείων του νομού, καθώς τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας αποφάσισαν να διακόψουν τα εξτρά δρομολόγια που κάνουν, καθώς η Πολιτεία δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της. Σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είχε αποστείλει η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία, λόγω μη εξόφλησης των οφειλόμενων από το κράτος ποσών του έτους 2010 και του πρώτου τριμήνου του 2011. Το κόστος της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών (πετρέλαια, μισθοί, συντήρηση λεωφορείων κ.λπ.) είναι τεράστιο και το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε περιέλθει από τέτοιες οφειλές, δεν μας επιτρέπει να το επωμισθούμε, λόγω έλλειψης χρημάτων».

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα για το 2010, ύψους 320.000 ευρώ αλλά και του α’ τετράμηνου του 2011, ύψους 300.000 ευρώ, σύνολο 620.000 ευρώ, παρότι αυτά τα χρήματα έχουν καταβληθεί από το ΚΤΕΛ για πετρέλαιο, μισθούς, συντήρηση των λεωφορείων.

Για σήμερα, 2 Μαΐου, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια:

Από Πινακάτες και Άγιο Γεώργιο Νηλείας προς Λεχώνια και Αγριά. Από Κορώπη, Καλά Νερά, Αγία Τριάδα, Άνω και Κάτω Γατζέα προς Αγριά. Από Κορώπη, Καλά Νερά, Αγία Τριάδα, Άνω και Κάτω Γατζέα προς Μηλιές. Από Αχίλλειο, Αγίους Θεοδώρους, Πτελεό προς Αλμυρό. Από Βρύναινα προς Αλμυρό. Από Κοκκωτούς προς Αλμυρό. Από Καλαμάκι, Νεοχώρι, Συκή προς Αργαλαστή. Από Άγιο Δημήτριο, Άγιο Ιωάννη, Μούρεσι, Ανήλιο, Κισσό προς Τσαγκαράδα. Από Μακρυράχη προς Ζαγορά. Από Πουρί προς Ζαγορά. Από Χλόη, Μεγάλο Μοναστήρι, Στεφανοβίκειο, Βελεστίνο, Άγιο Γεώργιο Φερών προς Βόλο. Από Βόλο, Άλλη Μεριά, Κατηχώρι, Σταγιάτες για Πορταριά. Από Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο προς Βελεστίνο και από Σέσκλο προς Βόλο.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Μαγνησίας, κ. Δ. Κολυνδρίνης τόνισε: «Τα συγκεκριμένα μισθωμένα δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν στις 2 Μαΐου όμως τα παιδιά θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και να πάνε στα σχολεία τους με τα τακτικά δρομολόγια, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο του εισιτηρίου. Δεν θέλουμε να πληρώσουν τα παιδιά την ασυνέπεια της Πολιτείας. Η πρόθεσή μας είναι να πιέσουμε την πολιτεία, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το