Photo Gallery, Αθλητισμός

Ξεκίνημα με την ΑΕΚ

Τον «Δικέφαλο» εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Β. στην πρεμιέρα των πλέι οφ

 

 

Φιλικό σήμερα με Τύρναβο

Από το ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ ξεκινά η προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ με τους «ερυθρόλευκους» να διεκδικούν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους. «Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ελπίζουμε στο όνειρο» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάκης Κατσαβάκης, υποστηρίζοντας πως η ομάδα θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο, ακόμη και την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φιλικό με τον Τύρναβο δίνουν σήμερα στις 4 μ.μ. οι «ερυθρόλευκοι». Μισή ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος θα συναντηθεί με τους οργανωμένους.

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ, ενώ θα κλείσει τους φετινούς του αγώνες στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» είναι το εξής:

1η αγωνιστική (Κυριακή 8 Μαΐου): ΑΕΚ-Ολυμπιακός Β.

2η αγωνιστική (Τετάρτη 11 Μαΐου): Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική (Κυριακή 15/5): Ολυμπιακός Β.-Παναθηναϊκός
4η αγωνιστική (Τετάρτη 18/5): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Β.
5η αγωνιστική (Κυριακή 22/5): Ολυμπιακός Β.-ΑΕΚ
6η αγωνιστική (Τετάρτη 25/5): ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Β.
Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ ξεκινούν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα χωρίς βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ με έναν και ο Παναθηναϊκός με τρεις. Φυσικά η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από κει και πέρα, αν  η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο και δεν τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, τότε και οι τέσσερις ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη. Αν όμως ο Ατρόμητος κατακτήσει το Κύπελλο ή η ΑΕΚ πανηγυρίσει το τρόπαιο και παράλληλα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ, τότε ο τελευταίος της βαθμολογίας θα μείνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός είναι το θεωρητικό αουτσάιντερ των πλέι οφ, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον υποτιμήσει από τη στιγμή που φέτος κέρδισε μέσα-έξω τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την ΑΕΚ και κατέκτησε ισοπαλία στην Τούμπα. Μάλιστα με δεδομένο ότι θα έχει το λιγότερο άγχος από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, είναι ικανός για σπουδαία πράγματα.

Αυτό το παραδέχθηκε και ο προπονητής του Μάκης Κατσαβάκης μιλώντας στη Nova που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση. Παράλληλα ο Σερραίος τεχνικός υποστήριξε πως και μόνο η συμμετοχή του Ολυμπιακού στα πλέι οφ είναι μεγαλύτερη επιτυχία από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου:

«Έχουμε υλοποιήσει ένα στόχο που είναι πιο μεγάλος από τον τελικό του Κυπέλλου. Πετύχαμε την παρουσία μας στην πεντάδα του πρωταθλήματος που για μένα αποτελεί μεγαλύτερη διάκριση». Μάλιστα, ο κ. Κατσαβάκης υποστήριξε ότι η ομάδα μπορεί να «χτυπήσει» ακόμη και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Δείξαμε σταθερή πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και θέλουμε να την προεκτείνουμε και στα πλέι οφ. Η διαφορά στη βαθμολογία μπορεί να καλυφθεί κάλλιστα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές αν έχουμε νικηφόρα αποτελέσματα. Μπορούν όλες οι ομάδες να έρθουν στην ίδια ευθεία. Κανένας δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ελπίζουμε στο όνειρο».

Ολοκληρώνοντας ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή η συμμετοχή στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, τα οποία μας δίνουν την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ακόμη και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα, φυσικά, είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Βιώνοντας το πρωτάθλημα, νομίζω ότι η διαδικασία των πλέι οφ έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά. Στα αγωνιστικά, η απουσία του Ουμπίντες είναι σημαντική γιατί πρόκειται για χαρισματικό παίκτη. Ευτυχώς, επιστρέφει ο Μόνχε».
Τέλος, για το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ επεσήμανε: «Πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως νικήσαμε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και να δούμε αυτά τα ματς με τελείως διαφορετική ματιά».

 

Φιλικό σήμερα

με Τύρναβο

Φιλικό παιχνίδι με τον Τύρναβο, ομάδα Γ’ Εθνικής, δίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό στάδιο ο Ολυμπιακός. Στο ματς αυτό ο τεχνικός των Βολιωτών Μάκης Κατσαβάκης θα δοκιμάσει διάφορα σχήματα εν όψει των αγώνων για τα πλέι οφ, ενώ σίγουρα θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στον Βιθέντε Μόνχε που προέρχεται από τραυματισμό.

Από την ΠΑΕ έγινε γνωστό ότι η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελεύθερη και θα γίνεται μόνο από τη 2η πεζογέφυρα. Στο φιλικό θα «σφυρίξει» ο κ. Σκουλάς, με συνεργάτες τους κ.κ. Α. Δαλούκα και Πετρόπουλο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Κρητικός (όλοι ανήκουν στην ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Μισή ώρα πριν την έναρξη του σημερινή φιλικού, δηλαδή στις 3.30 μ.μ., ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία των οργανωμένων φιλάθλων (Austrian Boys, Vatos Locos, ΣΦΕΟΒ) στην αίθουσα VIP του Πανθεσσαλικού για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ομάδα.

 

Ανακοίνωση για

τα εισιτήρια

των πλέι οφ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, λόγω της αυξημένης κίνησης για τα μίνι διαρκείας των πλέι οφ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι επιλογή συγκεκριμένων θέσεων θα πραγματοποιείται μόνο ως την Τετάρτη 4 Μαΐου. Από την επομένη ημέρα θα συνεχιστεί η προπώληση χωρίς επιλογή θέσης.

 

Προτάσεις από το

εξωτερικό για Νέμεθ

Τρεις προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού για τον Κρίστιαν Νέμεθ έχουν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ των πρωταθλητών Ελλάδος. Για τον Ούγγρο επιθετικό, που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Βόλου ως δανεικός από τον συνονόματο του Πειραιώς, φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από δύο ομάδες από το πρωτάθλημα της Championship (Β’ κατηγορία Αγγλίας) και από μία ισπανική. Αν ο ποδοσφαιριστής δεν επιστρέψει στους Πειραιώτες το καλοκαίρι, δεν αποκλείεται να δοθεί εκ νέου σε άλλη ομάδα με τη μορφή υποσχετικής.

 

Οι Νέοι υποδέχονται

τον Πανιώνιο

Η ομάδα Νέων (Κ-20) του Ολυμπιακού Βόλου θα αναμετρηθεί σήμερα στις 11 το πρωί στο ΕΑΚ με την αντίστοιχη του Πανιωνίου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος που διοργανώνει η Σούπερ Λιγκ, που είναι και η τελευταία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κλείσουν τη χρονιά με νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ η αποστολή τους απαρτίζεται από τους: Αβδελά, Θεοδωρίδη, Αναστασίου, Βαλωτή, Γιαννόπουλο, Ζενούνι, Ζέρη, Ζυγκερίδη, Κολιαμήτρα, Κόμνο, Λέτσο, Μακανίκα, Μαρμαρινό, Νάκα, Ναουμίδη, Ποζιόπουλο, Τρίμμη, Τσίπι και Χολέβα.

Αποκλείστηκαν ο τιμωρημένος Κοτζαθανάσης και οι τραυματίες Σφάκας και Κολυμήτρας. Σημειώνεται ότι τον Ολυμπιακό θα κοουτσάρει ο Σωτήρης Πετσιμέρης και όχι ο Αντώνης Μάνδαλος που βρίσκεται στην Καβάλα, φοιτώντας σε σχολή προπονητών.

Διαιτητής του παιχνιδιού ορίστηκε ο Λαρισαίος κ. Βλιώρας με βοηθούς τους συντοπίτες του κ.κ. Ακρίβο και Καραφέρια. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο κ. Σακαρίκος της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το