Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 3-12-2013

Προνοούν πριν τρέξουν…

Πυκνή ομίχλη κάλυψε χθες όλη σχεδόν την ημέρα τον ορεινό όγκο του Πηλίου και προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η έλλειψη διαγράμμισης στους περισσότερους δρόμους ή το φρεσκάρισμα της ήδη υπάρχουσας, προκαλεί προβλήματα στους οδηγούς, που πολλές φορές δεν ξέρουν πού πάνε… Η Περιφερειακή Ενότητα απέτυχε να έχει έτοιμο το οδικό κύκλωμα του Πηλίου ενόψει χειμώνα. Οι δουλειές αυτές γίνονται καλοκαίρι και όχι τώρα. Όλα τα υπόλοιπα περί γραφειοκρατίας είναι λόγια του αέρα…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 Πληρώνει, αλλά στο… σκοτάδι

Καταστηματάρχισσα της οδού Ερμού, πέραν όμως της Κουμουνδούρου, όπως σημειώνει, εκφράζει τη διαμαρτυρία της, γιατί ο δημοτικός στολισμός ενόψει Χριστουγέννων, δεν επεκτάθηκε φέτος. «Είμαστε στο σκοτάδι», σημειώνει η καταστηματάρχισσα, που πληρώνει, όπως αναφέρει, κανονικά τους φόρους και τα δημοτικά της τέλη. Σκεφθείτε να μην τα πλήρωνε κιόλας…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Στρογγυλοποιήσεις και λοιπές χρεώσεις

Οι λογαριασμοί υπηρεσιών του ΟΤΕ δεν παραλείπουν να μας υπενθυμίζουν την … στρογγυλοποίηση. Στην ανάλυση δε του λογαριασμού, «χάνεις» τον λογαριασμό από τις χρεώσεις. Ενδεικτικά αναφέρομαι, έχοντας μπρος  μου ένα έντυπο (φυσικά οι παράμετροι των χρεώσεων αναγράφονται σε όλους τους λογαριασμούς) : Χρέωση παγίων (κατανοητό), χρέωση για χρήση εντός παγίου, χρέωση για χρήση εκτός παγίου, λοιπές χρεώσεις (γενικώς), τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (δηλαδή άλλο το πάγιο, άλλο το τέλος συνδρομής;) και πάμε στο σύνολο χωρίς ΦΠΑ και με ΦΠΑ. Σίγουρα σε όλες τις κατηγορίες χρεώσεων θα μπαίνει – έστω και «κρυφά» ο ΦΠΑ. Ο λογαριασμός καταλήγει σε ένα σύνολο και μία μικρή ανάλυση : Τι πληρώνουμε για τον ΟΤΕ και τι για φόρους. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως οι φόροι κοντεύουν το 50% του λογαριασμού. Και με αστεράκι και παραπομπή, για να μην ξεχνιόμαστε, υπάρχει και η διευκρίνιση «τυχόν διαφορές στο ποσό του ΦΠΑ οφείλονται σε στρογγυλοποιήσεις».

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και άντε να βρεις άκρη, με τις λοιπές χρεώσεις και φυσικά τις στρογγυλοποιήσεις και τους φόρους.

Φόροι, φόροι, φόροι και κανείς δεν γνωρίζει πού πάνε.

Μία φορά ας εξηγούσε κάποιος σε αυτή τη χώρα την τύχη όλων αυτών των φόρων…

Τ. Κ.

 

 Έκκληση για βοήθεια

Καθώς πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, οι ναοί προετοιμάζονται για τη διάθεση των τροφίμων στους απόρους που συνιστά και ένα μεγάλο πακέτο, καθώς θα περιλαμβάνει δεκαπέντε ημέρες. Και όλες αυτές τις ημέρες από τους ιερείς απευθύνεται έκκληση προς τους πιστούς και τους υπόλοιπους συμπολίτες για να στηρίξουν την προσπάθεια των ενοριών προσφέροντας χρήματα αλλά και τρόφιμα. Η φτώχεια στις γειτονιές της πόλης παραμένει παρά τα επαινετικά λόγια της κ. Μέρκελ και ο ανήφορος για την περίθαλψη των απόρων είναι μεγάλος. Γι’ αυτό και οφείλουμε να ανταποκριθούμε όλοι μας.

Φ.Σ.

 

 Λακκούβα

στην οδό Γαζή

Μια μεγάλη λακκούβα στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή-Νικοτσάρα έχει δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα στα διερχόμενα οχήματα που διασχίζουν το συγκεκριμένο σημείο. Οι περίοικοι μας τόνισαν ότι η λακκούβα έχει προκληθεί εδώ και μερικές ημέρες και θα πρέπει να γίνει άμεσα αποκατάσταση της ζημιάς. Ας ελπίσουμε ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου θα ανταποκριθεί άμεσα.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το