Photo Gallery, Τοπικά

Μάθημα με δανεικά θρανία στο 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως μέχρι στιγμής ο ΟΣΚ δεν έχει αποστείλει τον εξοπλισμό για να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο ομαλά και χωρίς να ταλαιπωρούνται τα νήπια

Επιπλέον καρέκλες και τραπεζάκια για να καλυφθούν οι ανάγκες στο 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου, που πλέον στεγάζεται στο 24ο Δημοτικό, θα επιδιώξει να συγκεντρώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς ο εξοπλισμός δεν επαρκεί. Η Διεύθυνση έχει ζητήσει από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων να αποσταλεί εξοπλισμός, αλλά δυστυχώς καθυστερεί.

Το πρόβλημα του ελλιπούς εξοπλισμού ανησυχεί ιδιαίτερα τους γονείς των νηπίων οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν, αν τελικά τα παιδιά τους θα εξυπηρετούνται από τον αριθμό των καρεκλών.

Το 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγαζόταν μέχρι και πέρυσι σε μισθωμένο κτίριο στην περιοχή Χρυσοχοΐδη μαζί με ένα άλλο Νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Από φέτος, όμως, στεγάζεται σε νέο χώρο που κατασκευάστηκε στο 24ο Δημοτικό Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Η εξέλιξη είναι σίγουρα θετική για την παρεχόμενη εκπαίδευση, όμως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως μέχρι στιγμής ο ΟΣΚ δεν έχει αποστείλει τον εξοπλισμό για να λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο ομαλά και χωρίς να ταλαιπωρούνται τα νήπια. Και σε αυτή τη φάση το σχολείο έχει ανάγκη και από τα πιο βασικά τμήματα του εξοπλισμού, όπως είναι οι καρέκλες και τα τραπεζάκια, μολονότι έχει συγκεντρωθεί κάποιος εξοπλισμός από άλλα Νηπιαγωγεία που περίσσευε. Σημειώνεται, άλλωστε, πως το Νηπιαγωγείο είναι διθέσιο με 43 νήπια, ενώ λειτουργεί και ολοήμερο σχολείο.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, που έχει ενημερωθεί για το ζήτημα, είπε πως «η εικόνα που έχω, είναι πως ο ΟΣΚ δεν έχει το απαιτούμενο υλικό για να εξυπηρετήσει με επάρκεια τα αιτήματα των σχολείων. Έτσι σε δύο αιτήματα, που έχουμε κατ’ επειγόντως αποστείλει στον ΟΣΚ για το 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου αλλά και το 17ο Νηπιαγωγείο Βόλου, δεν έχει έρθει ακόμη κανένας εξοπλισμός για το 25ο Νηπιαγωγείο, ενώ για το 17ο Νηπιαγωγείο δεν είναι πλήρης. Για αυτό το λόγο το 17ο Νηπιαγωγείο δεν έχει μεταφερθεί ακόμη στο νέο βιοκλιματικό κτίριο που κατασκευάστηκε και συνεχίζει να στεγάζεται στο 32ο Δημοτικό Βόλου. Για το 25ο Νηπιαγωγείο η ενημέρωση που έχουμε, είναι ότι μέσα σε δέκα ημέρες θα έρθει ο εξοπλισμός, ενώ εμείς, σε συνεννόηση με την προϊσταμένη του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου αλλά και με άλλα Νηπιαγωγεία, βρήκαμε εξοπλισμό, όπως τραπεζάκια και καρεκλάκια, για να ξεκινήσει να λειτουργεί στο 24ο Δημοτικό, πάντοτε με τις αντικειμενικές δυσκολίες. Βέβαια δεν υπάρχει η άνεση που χρειάζεται και θα κάνουμε και νέες προσπάθειες, μήπως βρούμε και άλλα τραπέζια και καρέκλες από άλλα νηπιαγωγεία. Πάντως με τον ΟΣΚ υπάρχει ένα ζήτημα».

 

Το 5ο Δημοτικό

Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις τουαλέτες του 5ου Δημοτικού Βόλου από το Δήμο. Όπως τονίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, το θέμα βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα και έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό της αυτεπιστασίας για να ξεκινήσει άμεσα.

Φώτης Σπανός

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το