Photo Gallery, Τοπικά

Κουκουλοφόροι με απειλή μαχαιριών λήστεψαν ηλικιωμένη στο Βόλο

Τα ξημερώματα χθες σε μονοκατοικία στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής


Διέρρηξαν το σπίτι της, την αιφνιδίασαν μέσα στον ύπνο της, πήραν 7.000 ευρώ

και στη συνέχεια την έδεσαν, τη φίμωσαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν

 

 

Μία ακόμη ηλικιωμένη έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών, οι οποίοι μέσα στη νύχτα διέρρηξαν το σπίτι της, την αιφνιδίασαν και με την απειλή των μαχαιριών που κρατούσαν, αλλά και ασκώντας πάνω της σωματική βία, κατάφεραν να πάρουν τα χρήματά της. Φεύγοντας την έδεσαν και τη φίμωσαν για να κερδίσουν χρόνο.

Το νέο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, στο Βόλο. Θύμα μία 81χρονη, η οποία διέμενε μόνη σε μία μονοκατοικία, δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στο κέντρο της συνοικίας. Στο εφαπτόμενο με το δικό της σπίτι διαμένει ένας από τους δύο γιους της με την οικογένειά του. Κανείς τους, όπως και οι γείτονες, δεν αντελήφθη τίποτε. Οι κουκουλοφόροι δράστες πήραν από την ηλικιωμένη το ποσό των 7.000 ευρώ που βρήκαν σε διάφορα σημεία του σπιτιού της, όπως στα συρτάρια ή κάτω από τον καναπέ.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Μία ακόμη ηλικιωμένη έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των κουκουλοφόρων ληστών της, οι οποίοι μέσα στη νύχτα, εισέβαλαν στο σπίτι της για να τη ληστέψουν. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι οι δύο δράστες είναι νεαρής ηλικίας και μιλούσαν «σπαστά ελληνικά». Διέρρηξαν την κεντρική είσοδο της μονοκατοικίας και βρέθηκαν στην κρεβατοκάμαρα της ηλικιωμένης. Με τις κουκούλες κάλυπταν τα πρόσωπά τους, ενώ στα χέρια κρατούσαν μαχαίρια. Η 81χρονη ξύπνησε με τους δύο κουκουλοφόρους άντρες πάνω από το κεφάλι της και με τον απίστευτο τρόμο και αγωνία να «ζωγραφίζεται» στο πρόσωπό της. Εκείνοι με ψυχραιμία τής ζήτησαν να τους δώσει χρήματα. Η γυναίκα είχε μείνει άφωνη από τον τρόμο και οι δύο αδίστακτοι ληστές φαίνεται να την κτύπησαν στο πρόσωπο και το κεφάλι για να τους ομολογήσει το σημείο όπου είχε κρύψει τα χρήματα. Τελικά οι δράστες έψαξαν, τα βρήκαν και στη συνέχεια έδεσαν την ηλικιωμένη και τη φίμωσαν με ύφασμα για να μην μπορεί να καλέσει σε βοήθεια και να τους δοθεί χρόνος να απομακρυνθούν. Η γυναίκα κατάφερε σιγά-σιγά να απελευθερωθεί και να καλέσει σε βοήθεια.

Μια «μεσοτοιχία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, χωρίζει το σπίτι της από το σπίτι του γιου της, που στη συνέχεια πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν στη μητέρα του. Όπως έγινε γνωστό κανείς δεν άκουσε τίποτε. Όπως αναφέρθηκε στην Αστυνομία από τον γιο της, σε κάποια στιγμή ακούστηκαν θόρυβοι, ωστόσο δεν δόθηκε σημασία επειδή, όπως ειπώθηκε, η ηλικιωμένη ξυπνούσε αρκετά βράδια γιατί δεν είχε ύπνο και έκανε δουλειές στο σπίτι. Το ίδιο φαντάστηκαν πως συνέβαινε και αυτή τη φορά και δεν ανησύχησαν.

Η 81χρονη είναι χήρα και ζει μόνη, ενώ επιβιώνει με τα χρήματα από τη σύνταξη του συζύγου της. Έχει δύο αγόρια που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους οικογένειες. Ο ένας κατοικεί δίπλα στο δικό της και είναι ψαράς.

Από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα φαίνεται πως οι δράστες είχαν στοχοποιήσει την ηλικιωμένη γυναίκα. Πιθανότατα γνώριζαν πως έχει «κομπόδεμα» και για αυτό επέμειναν στο να τους δώσει τα χρήματα, ασκώντας πάνω της έντονη βία. Γνώριζαν τα «κατατόπια» της γειτονιάς, όπως όλα δείχνουν και ενήργησαν βάσει ενός απλού, αλλά δοκιμασμένου σχεδίου.

Από την έρευνα της Σήμανσης δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά στοιχεία που να οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών. Και αυτή η υπόθεση βρίσκεται στα «τυφλά». Όπως και όλες οι προηγούμενες ληστείας με θύματα ηλικιωμένους μέσα στα σπίτι τους.

Η 81χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, για προληπτικούς κυρίως λόγους. Της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και το μεσημέρι επέστρεψε στο σπίτι της.

 

 

Ανησυχία στην Αστυνομία

Η περίπτωση της 81χρονης στην Αγία Παρασκευή έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα των περιπτώσεων ληστείας ηλικιωμένων από κουκουλοφόρους δράστες με χρήση βίας. Πριν από μερικές ημέρες θύμα είχε πέσει μία επίσης 82χρονη στην Πορταριά. Το πλέον ανησυχητικό είναι πως τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και τα περιστατικά είναι ολοένα και συχνότερα. Οι υποθέσεις την τελευταία διετία στη Μαγνησία, υπολογίζονται σε περίπου 20, οι οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Οι αξιωματικοί στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη συνεχή δράση των κουκουλοφόρων ληστών ηλικιωμένων, ενώ τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δεν είναι διαφωτιστικά. Οι δράστες δύσκολα μπορούν να αποκαλυφθούν αφού δεν αφήνουν ίχνη, εκμεταλλεύονται το σκοτάδι, έχουν ως όπλο τον αιφνιδιασμό και ειδικά μέσα στον ύπνο ατόμων που δεν μπορούν να αντιδράσουν, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Θεωρούν πως οι δράστες μπορεί να είναι περαστικοί από το Βόλο και ίσως να μην είναι οι ίδιοι σε όλες τις περιπτώσεις ληστείας μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το