Αθλητισμός

Κορυφώνονται οι επαφές στον Ολυμπιακό Β.

Κορυφώνονται οι επαφές και οι συζητήσεις των μεγαλομετόχων των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλας, κ.κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Γιώργου Τσοκτουρίδη αντίστοιχα, με αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα που απασχολεί τις δύο ομάδες και έχει να κάνει με την αποκατάστασή τους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος μαζί με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλα, κ. Γιώργο Τσοκτουρίδη, είχαν χθες συναντήσεις με αθλητικούς και πολιτικούς παράγοντες, στην προσπάθεια που επιχειρείται από κοινού να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως οι κ.κ. Μποτσιβάλης και Τσοκτουρίδης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, πριν αυτός αναχωρήσει για το Ρέθυμνο, όπου από χθες μέχρι και την Πέμπτη θα παραστεί στο σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών Σούπερ Λιγκ της περιόδου 2012-13.

Σημαντικό, επίσης, ρόλο θα παίξουν οι συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα που θα έχουν στην Αθήνα οι κ.κ. Μποτσιβάλης και Τσοκτουρίδης, ενώ θα επιχειρούνταν προσπάθεια να συναντηθούν και με το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Προεκλογικά ο κ. Ιωαννίδης με δηλώσεις του είχε εκφραστεί θετικά, όσον αφορά την αποκατάσταση των δύο ομάδων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με την προϋπόθεση η μετοχική τους σύνθεση να είναι «καθαρή». Από τις 7 Ιουνίου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει εγκρίνει το μετοχολόγια των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλας και ο δρόμος για την επιστροφή τους στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει ανοίξει.

Το ερώτημα, ωστόσο, είναι σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά οι ομάδες, με το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό να επιτάσσει Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα να επιστρέψουν στη Σούπερ Λιγκ.

Η ΕΠΟ καλείται να πάρει την απόφαση και να βρει τη νομική φόρμουλα της επιστροφής των δύο ομάδων στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία. Πάντως, αν πράγματι επιθυμεί να εφαρμόσει το νόμο, λαμβάνοντας υπόψη την τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου, έχει τη δύναμη να επαναφέρει τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ως υπερκείμενη αθλητική αρχή μπορεί η ΕΠΟ να επιβάλει στη Σούπερ Λιγκ την συμμετοχή των δύο παραπάνω ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και να αυξηθούν οι ομάδες (λόγω ειδικών συνθηκών) από 16 σε 18, χωρίς να γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση.

Για να αυξηθούν οι ελπίδες για να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα στη Σούπερ Λιγκ χρειάζεται να υπάρξει πολιτική πίεση προς την ΕΠΟ, με ανάλογες κινήσεις από την πλευρά των βουλευτών της Μαγνησίας προς το υπουργείο Πολιτισμού και τη ΓΓΑ. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν ζητεί κάποια χάρη, αλλά την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ της 10ης Αυγούστου 2011 που τον διατήρησε στη Σούπερ Λιγκ.

Πάντως, από τις συναντήσεις που θα έχουν στην Αθήνα οι διοικητικοί παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο. Θα γνωρίζουν ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ και θα έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, έτσι ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις για τις ομάδες τους.

Έχει αρχίσει

ο σχεδιασμός

Η ΕΠΟ καθυστερεί να ανακοινώσει την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και όπως δείχνουν τα πράγματα το βολιώτικο συγκρότημα θα …τρέχει πίσω από τις ημερομηνίες για να προλάβει να δημιουργήσει μια αξιόλογη ομάδα, ικανή να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις υποχρεώσεις που θα έχει τη νέα χρονιά.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, προκειμένου να μην χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με πληφορορίες, να οργανώνει την ΠΑΕ, με την ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί είτε στη Σούπερ Λιγκ, είτε στη χειρότερη περίπτωση στη Football League.

Ο Τάκης Γιαννόπουλος βρίσκεται στο Βόλο και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και συζητήσεις με διάφορους ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους. Εφόσον όλα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός Βόλου αποκατασταθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στην ομάδα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν και ορισμένοι παίκτες που αγωνίζονταν στον σύλλογο, πριν διαλυθεί η ομάδα, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Οι συμφωνίες, όπως είναι φυσικό δεν έχουν ολοκληρωθεί, αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και μάθει ο Ολυμπιακός την κατηγορία που θα αγωνίζεται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, ο κ. Μποτσιβάλης τις προσεχείς μέρες αναμένεται να στελεχώσει την ΠΑΕ με άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο, καθώς πολλά θέματα που άπτονται της λειτουργίας της ομάδας θα απασχολήσουν από εδώ και πέρα τον Ολυμπιακό Βόλου.

Επίσης, αναμένεται να μπουν στη διοίκηση και ορισμένα άτομα που θα έχουν τις γνώσεις και τη διάθεση να βοηθήσουν την ΠΑΕ στη δύσκολη χρονιά που έχει μπροστά της.

Παραίτηση διοίκησης

και εκλογές

στον Ερασιτέχνη

Την απόφαση τους να παραιτηθούν από το Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 πήραν τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Ερασιτέχνης αναφέρει ότι στις 25 Ιουλίου θα προκηρυχθούν εκλογές, ενώ σήμερα η διοίκηση πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη αναφέρει τα εξής: «Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπαλογιστική Γενική Συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την 25η Ιουλίου ημέρα Τετάρτη, σε τόπο και ώρα, που θα γνωστοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες.

Για το λόγο αυτό, θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 13.30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου PARK».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το