Αθλητισμός

Για την πρωτιά η Νίκη στον Πύργο

Στον Πύργο δοκιμάζεται η Νίκη. Σήμερα στις 18.30 οι «κυανόλευκοι» «μονομαχούν» με τον Πανηλειακό και θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League 2. Την ίδια ώρα ο Οικονόμος φιλοξενεί τη Ζάκυνθο στην Τσαριτσάνη.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Οι συναντήσεις της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Football League 2 διεξάγονται σήμερα Τετάρτη και η Νίκη επιχειρεί την τελευταία της έξοδο για τη φετινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό στον Πύργο και θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς, προκειμένου να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα, αν κερδίσει σήμερα η βολιώτικη ομάδα, ίσως πανηγυρίσει απευθείας την άνοδο στη Β’ Εθνική. Βέβαια αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον την ίδια ώρα χάσει ο Οικονόμος από τη Ζάκυνθο στην Τσαριτσάνη, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει τρομερά δύσκολο κυρίως λόγω των προβλημάτων που ταλανίζουν τους νησιώτες. Πάντως οι «κυανόλευκοι» οφείλουν να νικήσουν και για έναν ακόμη λόγο. Ακόμη και αν πράξει το ίδιο ο Οικονόμος, η Νίκη θα ωφελείται ακόμη και με ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους. Αντίθετα αν το βολιώτικο συγκρότημα φέρει σήμερα ισοπαλία ή χάσει στον Πύργο και ο Οικονόμος νικήσει, τότε πάλι θα μείνει «ζωντανό» στο κυνήγι της ανόδου, αλλά θα θέλει μόνο το «τρίποντο» στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής.

Πάντως από την πλευρά του ο Περικλής Αμανατίδης ούτε που θέλει να ακούει για σενάρια και υπολογισμούς. Αντίθετα έχει προετοιμάσει την ομάδα του μόνο για νίκη σήμερα στον Πύργο, ενώ το ίδιο θα πράξει και από την Πέμπτη εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τον Οικονόμο.

«Νοκ άουτ» από τη σημερινή αναμέτρηση τέθηκε ο Κώστας Κυπτίου. Ο ταλαντούχος μέσος υπέστη τράβηγμα στο ματς με τη Ζάκυνθο και δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Μάλιστα θα χρειαστεί να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση κόντρα στον Οικονόμο. Επίσης στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν ο Γιώργος Δεληζήσης (εκτίει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του) και ο Απόστολος Αναστασίου (ταλαιπωρείται από θλάση).

Ωστόσο υπάρχει κι ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα για τη Νίκη. Αναφερόμαστε στις πολλές κίτρινες που έχουν δεχθεί μέχρι τώρα οι ποδοσφαιριστές. Αρκετοί βρίσκονται στο όριο καρτών και αν δεχθούν μια στο σημερινό παιχνίδι, τότε θα χάσουν το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής. Γι’ αυτό ο Περικλής Αμανατίδης τούς συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σήμερα και να μη δεχθούν κίτρινη κάρτα, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Από την πλευρά του ο Πανηλειακός έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την άνοδο και σήμερα θα προσπαθήσει να τις εξαντλήσει. Όπως και να έχει, όμως, η Νίκη οφείλει να παραταχθεί πανέτοιμη σήμερα, καθώς κανείς δεν περιμένει ότι η ομάδα του Πύργου θα της χαρίσει κάτι. Άλλωστε το 6-1 του πρώτου γύρου ήταν αρκετά βαρύ για τον Πανηλειακό, ο οποίος πιθανότατα θα θέλει να πάρει σήμερα τη ρεβάνς κυρίως για λόγους γοήτρου.

Όσον αφορά τα πλάνα του προπονητή, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη ποια σύνθεση θα παρατάξει ο τεχνικός της Νίκης. Στο μυαλό του υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο θέλει την ομάδα του να ξεκινά συντηρητικά το ματς και με την πάροδο του χρόνου να παίξει πιο ανοικτά για να κυνηγήσει το «τρίποντο». Σύμφωνα μ’ αυτό το ενδεχόμενο θα επιλέξει το 4-5-1 με τον Αλέξανδρο Παπατζίκο στο κέντρο, τον Μπάμπη Παυλίδη στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και τους Ανδρέα Μκρτσιαν και Χρήστο Χολέβα στο κέντρο της άμυνας.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον κ. Αμανατίδη να επιλέγει το κλασικό 4-4-2 των τελευταίων αγώνων, με τον Παυλίδη να παίζει στο πλευρό του Πουλάκου. Στην προκειμένη περίπτωση τη θέση του Κυπτίου στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής θα πάρει ο Χρήστος Κοντοχρήστος.

Επομένως η πιθανή σύνθεση της Νίκης θα έχει την εξής μορφή: Κάτω από την εστία θα καθίσει ο Ηλίας Βούρας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βαγγέλη Στουρνάρα, Ανδρέα Μκρτσιαν, Χρήστο Χολέβα και Ιωσήφ Λαμπρόπουλο. Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Αλέξανδρος Παπατζίκος, Παντελής Ριζογιάννης (στον άξονα), Γιώργος Λαζαρίδης (δεξιά), Μπάμπης Παυλίδης (αριστερά), με τον Κώστα Διαμαντίδη να αποτελεί συνδετικό κρίκο με τον Γιώργο Πουλάκο, που θα αποτελέσει την επιθετική αιχμή.

Τέλος, σε απολογία κλήθηκε αύριο (11.00)  η ΠΑΕ Νίκη και ο διευθυντής της Πέτρος Τσιτσιμπής για παράβαση των άρθρων 1, 3, 5, 14, 15 του Πειθαρχικού Κώδικα

η πρώτη και 1, 3, 5,  8, 11, 12 ο δεύτερος για τον αγώνα με τον Πανηλειακό. Για το ίδιο παιχνίδι σε απολογία κλήθηκαν και οι Αντωνίου, Μιχαλόπουλος του Πανηλειακού.

 

Η βαθμολογία

(σε 4 αγώνες)

1. Νίκη 9
2. Οικονόμος 8
3. Πανηλειακός 5
4. Ζάκυνθος 2

 

Εγκαίνια στα νέα

γραφεία του ΟΦ Νίκης

Νέα γραφεία αποκτά ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης, τα οποία θα βρίσκονται στην οδό Μαιάνδρου 25 απέναντι από το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου καλούν όλους τους φιλάθλους στα εγκαίνια των νέων γραφείων, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 Ιουλίου και ώρα 20.30.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, που ήταν ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας Μίμης Κοκκινάκης και Χρήστος Τομπουλίδης.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Ώρα 18.30

 

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

81. Λόλας

13. Βάτσης

5. Ακπαρίδης

33. Κολόκας

6. Θωνιάτης

8. Κάλφας

10. Τσετιροκλής

21. Ταφαρλής

20. Χιντζίδης

37. Τομαράς

9. Μακρίδης

Προπονητής:

Σ. Αντωνίου

 

ΝΙΚΗ

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

31. Λαμπρόπουλος

5. Χολέβας

13. Μκρτσιαν

33. Παπατζίκος

22. Λαζαρίδης

32. Παυλίδης

85. Διαμαντίδης

7. Πουλάκος

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

 

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Παπακύπης (Μακεδονίας), Κύφος (Πιερίας)

4ος Διαιτητής: Τσίτσιος (Θεσπρωτίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το