Photo Gallery, Τοπικά

Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών από αύριο

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας (φωτό το Δ.Σ.), συνταυτίστηκαν με τον πανελλήνιο σύλλογο που σημαίνει έναρξη κινητοποιήσεων με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων και 24ωρη απεργία αύριο

Σε επ’ αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσουν από αύριο Τετάρτη οι φαρμακοποιοί του νομού Μαγνησίας, όπως αποφάσισαν ομόφωνα στη χθεσινή τους γενική συνέλευση. Επίσης αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν και 24ωρη απεργία. Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν τα οφειλόμενα από το μήνα Μάρτιο.

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, όπου συζητήθηκε η απόφαση του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για έναρξη της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από αύριο Τετάρτη και πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ίδια ημέρα.

Τελικά οι φαρμακοποιοί του νομού Μαγνησίας αποφάσισαν να συνταυτιστούν με τον πανελλήνιο σύλλογο που σημαίνει έναρξη κινητοποιήσεων με αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων και 24ωρη απεργία. Η αναστολή θα είναι επ’ αόριστον μέχρι να πληρωθούν.

Έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή του φαρμάκου και στη συνέχεια να λαμβάνουν την επιστροφή των χρημάτων τους από το Ταμείο.

Και αυτό σε μια εποχή, όπου πολλοί ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους στο φάρμακο, όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Ματσιόλης αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται πλέον οι φαρμακοποιοί σημειώνοντας ότι κυρίαρχο αίτημα είναι να πληρωθούν οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο, αλλά και να ξεκινήσει η καταβολή των οφειλομένων των Ταμείων, προτού συσταθεί ο ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε μια υπόσχεση για την τακτική καταβολή των χρημάτων η οποία, όμως δεν τηρείται.

Οι φαρμακοποιοί είναι ανάστατοι, καθώς φοβούνται ακόμη και για τη γενικότερη λειτουργία του νέου μεγάλου αυτού Ταμείου και κατά πόσο θα μπορέσουν να εξοφληθούν για τις οφειλές των προηγούμενων μηνών.

Πάντως από αύριο ξεκινάει ένας «Γολγοθάς» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή σχεδόν για όλους τους πολίτες της χώρας, ως προς την κάλυψή τους σχετικά με τη φαρμακευτική τους περίθαλψη.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ούτε και χθες λειτούργησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στο βασικότερο ιστό διάθεσης των φαρμάκων.

Όπως τονίζεται από τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, εδώ και δεκαπέντε ημέρες το σύστημα δεν λειτουργεί, και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων φορέων, ότι θα υπάρξει μια εξομάλυνση της κατάστασης, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι γιατροί εντός και εκτός ΕΟΠΥΥ έχουν πάρει τις χειρόγραφες συνταγές και με αυτόν τον τρόπο συνταγογραφούν τους πελάτες τους, την ώρα που δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, μέχρι πότε θα ισχύει αυτή η κατάσταση.

 

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το