Photo Gallery, Τοπικά

Η κοινωνία χρειάζεται πρότυπα

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι, μέσα σ’ αυτή την κρίση η Εκκλησία πρέπει να ενισχύσει την ψυχική του υγεία, για ν’ ανταπεξέλθει

Με αναφορές στην ανάγκη ύπαρξης καλών παραδειγμάτων και προτύπων αλλά και στην εμβάθυνση στον πολιτισμό ως αξία, ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στη Σκόπελο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ενώ χθες το απόγευμα έφτασε ακτοπλοϊκώς στο Βόλο και αμέσως αναχώρησε για την Αθήνα.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που περνά τη σημαντικότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών έχει ανάγκη από καλά παραδείγματα και πρότυπα, τόνισε σε δηλώσεις του ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος, αφιχθείς σήμερα το απόγευμα, με το πλοίο της γραμμής, από τη Σκόπελο, όπου έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα.
Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι, μέσα σ’ αυτή την κρίση πρέπει να βοηθηθεί ο λαός και η Εκκλησία πρέπει να ενισχύσει την ψυχική του υγεία, για ν’ ανταπεξέλθει.

Από το περασμένο Σάββατο ο κ. Ιερώνυμος βρέθηκε στη Σκόπελο με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 1.650 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Ρηγίνου που διοργανώθηκαν από το Δήμο Σκοπέλου και τη Μητρόπολη Χαλκίδας.

Ο Μακαριότατος έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού, ενώ συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Ο κ. Ιερώνυμος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το καταπράσινο τοπίο του νησιού, την αρχιτεκτονική του, τα μνημεία, τις μονές, αλλά και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης ήταν κυρίαρχο στις αναφορές του τονίζοντας ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, ο τόπος έχει ανάγκη από παραδείγματα.

«Θέλουμε πρότυπο νέων, πρότυπο δασκάλου, πρότυπο αρχιερέως, πρότυπο αρχιεπισκόπου, πρότυπο πολιτικών, μόνο όταν το καταλάβουμε και ρίξουμε βάρος ο καθένας στον εαυτό του και δούμε τη σωστή πορεία, τότε θα υπάρχει μεγάλη ελπίδα. Αν περιμένουμε έτσι, από ξένες δυνάμεις και τυχαία γεγονότα, τότε θα πάρουμε μια ασπιρίνη – μια αναπνοή και η κρίση θα επανέλθει» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στη σημασία που έχει η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, προκειμένου να βοηθηθεί η κοινωνία να ξεπεράσει τις δυσκολίες της.

Στις ομιλίες ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στην αξία του πολιτισμού τονίζοντας με νόημα πως λαός χωρίς πολιτισμό δεν έχει ιστορία.

Ακόμη έκανε αναφορά και στο έργο των Αγίων υπογραμμίζοντας πως είναι τα αληθινά πρότυπα κάθε εποχής και μόνο αν τα ακολουθήσουν οι άνθρωποι ως πρόσωπα θα μπορέσει ο κόσμος να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο θρησκευτικός τουρισμός

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Αγοραστός με τον κ. Ιερώνυμο αναφέρθηκε το ζήτημα της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού. Ειδικότερα ο περιφερειάρχης είπε πως η Θεσσαλία διαθέτει τα Μετέωρα, τα μοναστήρια, τα θρησκευτικά μνημεία, για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, έναν τομέα που χρειάζεται προσπάθεια για την εξέλιξή του, ενώ και η Αρχιεπισκοπή κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Αγοραστός που γνωρίζει προσωπικά τον κ. Ιερώνυμο, σημείωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκεται σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή και για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων.

Τον κ. Αγοραστό συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας και ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για ζητήματα Βορείων Σποράδων κ. Φίλιππος Χήρας.

Επόμενος σταθμός του Αρχιεπισκόπου στη Μαγνησία θα είναι η Αλόννησος πιθανότατα προς το τέλος του καλοκαιριού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το