Πολιτική

Καταβολή επιδόματος θέρμανσης

Εφάπαξ - μποναμάς για 1.100 δημοσίους υπαλλήλους

Από τη Δευτέρα (χθες) άρχισε η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους δικαιούχους που έχουν καταθέσει τα σχετικά παραστατικά στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ.

Από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000, ενώ απορρίφθηκαν 40.000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, περίπου 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε δηλώσεις του, τις προηγούμενες ημέρες, στη ΝΕΤ, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι «στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλαδή στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Επικαλούμενος την ενημέρωση που είχε από τον κ. Θεοχάρη, ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να πληρώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 210-4803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή gsis.gr.

Εν τω μεταξύ  από σήμερα (χθες) έως το τέλος του χρόνου εκδίδονται τα εντάλματα πληρωμής για 1.100 άτομα που αναμένουν το εφάπαξ τους, καθώς δίνονται στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων 40 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να καταβληθεί το εφάπαξ σε συνολικά 31.400 δικαιούχους εντός του 2013.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η έκδοση του εφάπαξ θα γίνεται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και τα πρώτα εντάλματα πληρωμής θα αφορούν όσους υπέβαλαν αίτηση τον Οκτώβριο του 2010.

Στη συνέχεια, μέχρι το Μάρτιο, θα έχει ολοκληρωθεί η χορήγηση εφάπαξ σε όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους μέσα στο 2010 και θα αρχίσουν να εξετάζονται και οι αιτήσεις του 2011.

Υπολογίζεται ότι έως το τέλος του 2013 θα έχουν δοθεί τα εφάπαξ σε όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι το Μάιο του 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Ιανουάριο αναμένεται να βγουν 1.000 εντάλματα πληρωμής, τον Φεβρουάριο 1.900 και από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 3.200 κάθε μήνα. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται να εκδοθούν 3.300 εφάπαξ και από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο 3.200 κάθε μήνα.

Τέλος την έναρξη καταβολής των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία αφορούν σε προπληρωμή για την περίοδο από 24/12/2012 έως και 02/01/2013, ανακοίνωσε σήμερα (χθες) ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ, δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από την διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, αλλά παραμένει η υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας για όσους δικαιούχους έχει προσδιοριστεί η παραπάνω περίοδος κατά την έγγραφή τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το