Photo Gallery, Τοπικά

Ιώσεις και φαρυγγαλγίες ταλαιπωρούν τον πληθυσμό της Μαγνησίας

Αυτήν την περίοδο τα κυριότερα περιστατικά αφορούν στην εκδήλωση ιώσεων, όπου τα συμπτώματα είναι ο ξαφνικός πυρετός, η κεφαλαλγία, αλλά και ο γενικότερος πόνος στο σώμα

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, έχουν συμβάλλει στην καθυστέρηση της έλευσης της κοινής γρίπης, την οποία, όμως οι παθολόγοι αναμένουν μέσα στο Φεβρουάριο. Αυτήν την περίοδο εκδηλώνονται κυρίως ιώσεις που ταλαιπωρούν τον πληθυσμό, ενώ ένα στοιχείο που ανησυχεί τους γιατρούς, είναι πως ο κόσμος δεν έχει εμβολιαστεί για την αντιμετώπιση της γρίπης.

Χθες στην Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλουτα κρεβάτια ήταν γεμάτα από ασθενείς, αλλά η κινητικότητα δεν θύμιζε κάποια έξαρση σε ιώσεις και γριπώδη περιστατικά. Αν και βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα, η γρίπη και τα συμπτώματά της δεν έχουν εμφανιστεί στο βαθμό που συνέβαινε άλλα χρόνια.

Όπως τόνισαν παθολόγοι, ο καλός καιρός έχει οδηγήσει σε μια μικρή αναβολή έλευσης της γρίπης. Ωστόσο οι ενδείξεις και οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η κοινή γρίπη θα εμφανιστεί μέσα στο Φεβρουάριο. Αυτήν την περίοδο τα κυριότερα περιστατικά αφορούν στην εκδήλωση ιώσεων, όπου τα συμπτώματα είναι ο ξαφνικός πυρετός, η κεφαλαλγία, αλλά και ο γενικότερος πόνος στο σώμα. Η ίωση διαρκεί γύρω στις τρεις ημέρες. Σποραδικά εμφανίζονται και κάποια περιστατικά κοινής γρίπης που ταλαιπωρούν τον άρρωστο μέχρι και δέκα ημέρες, ενώ μπορεί να προκαλέσει και πνευμονία. Επίσης εμφανίζονται και περιστατικά φαρυγγαλγίας, που οδηγεί στην αφωνία.

Οι γιατροί συστήνουν στους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό κατά της γρίπης. «Αυτό που βλέπουμε σε σχέση με άλλες χρονιές, είναι πως λιγότερος πληθυσμός έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. Το πρόβλημα αφορά κυρίως στους χρόνια πάσχοντες, όπως τους καρδιοπαθείς, αυτούς που έχουν άσθμα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι οποίοι μπορεί να προσβληθούν από την γρίπη και να τους κάνει κάποια επιπλοκή. Αυτήν την περίοδο που ο καιρός είναι καλός, είναι η κατάλληλη στιγμή για να εμβολιαστούν. Η ισχύς του εμβολίου θα αρχίσει μετά από περίπου δέκα ημέρες, οπότε, όταν έρθει ο Φεβρουάριος και οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύσουν, ο πληθυσμός θα έχει ασπίδα προστασίας».

Οι παθολόγοι υπογράμμισαν πως το εμβόλιο κατά της γρίπης προβλέπει και την αντιμετώπιση στελεχών κατά της νέας γρίπης που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση πριν δύο χρόνια. Τότε πολλά άτομα είχαν εμβολιαστεί.

Αναφορικά με περιστατικά της νέας γρίπης στο Νοσοκομείο Βόλου δεν έχουν εντοπιστεί. Από το υπουργείο Υγείας εστάλησαν κάποιες επικαιροποιημένες οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στους ασθενείς που χαρακτηρίζονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

Πάντως οι παθολόγοι υπογράμμισαν πως πλέον δεν λειτουργεί το Κέντρο Αναφοράς στην Αθήνα, όπου έστελναν τα επιχρίσματα που λάμβαναν από τον ασθενή. Τώρα άμεση επικοινωνία υπάρχει μόνο με το αρμόδιο εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το