Πολιτική

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών και φορέων
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή αρμόδιων υπουργών και φορέων

Σύσκεψη για τον τουρισμό πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των φορέων.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως φέτος θα έχουμε 17 εκατ. τουρίστες, κάτι που, όπως είπε, είναι ψήφος εμπιστοσύνης για τη χώρα, ρευστότητα και χρήμα για την αγορά, καθώς και καινούργιες υγιείς θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Παναγιώτης Προύτζος και ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Ευθύμιος Λυμπερόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε παράλληλα ότι ο τουρισμός είναι η εικόνα της χώρας και δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας, υπογραμμίζοντας πως για να έχουμε και του χρόνου τόσους και ακόμα περισσότερους τουρίστες, θα πρέπει να προσέξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών και των ελληνικών προϊόντων, τις τιμές, την ασφάλεια των επισκεπτών και την καθαριότητα στις πόλεις και τις παραλίες.

«Παρακαλώ όλους τους Έλληνες επαγγελματίες, την τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε Έλληνα, να βοηθήσουν για το καλό της πατρίδας, ώστε να ακτινοβολήσουμε σε όλους τους ξένους τον καλύτερο εαυτό μας. Να αναγνωριστεί η Ελλάδα ως ομορφιά, ποιότητα, πολιτισμός, ευγένεια, φιλοξενία», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτό το σχέδιο.

Εν τω μεταξύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης (σήμερα) αναχωρεί για την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από ομάδα υπουργών αλλά και επιχειρηματιών.

Η επιστροφή του, την προσεχή Κυριακή, θα γίνει μέσω της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με βασικό θέμα στην ατζέντα τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Ειδικότερα, με βάση το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κίνα, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται την Πέμπτη (αύριο) στο Πεκίνο, όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Την Παρασκευή θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου θα συναντηθεί με τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια μεταβαίνει στην Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο κ. Σαμαράς θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων.

Την Κυριακή 19 Μαΐου ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αργά το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το