Πολιτική

Η ψήφος Σαμαρά σφράγισε το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ένταση που επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ συνεχίζεται και την Παρασκευή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει στο στόχαστρο και τον Αντώνη Σαμαρά, που ψήφισε μόνο στην κάλπη του Γ.Παπακωνσταντίνου. Η κίνηση του πρωθυπουργού «δε νοθεύει απλά με “εντολή Σαμαρά” τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά πιστοποιεί και συμβολίζει το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης και της πλήρους κάλυψης των μεγάλων ευθυνών του κ. Βενιζέλου» δήλωσε ο Δημ.Παπαδημούλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης τόνισε: «Στη Βουλή χθες [Πέμπτη], κέρδισε η κυβερνητική πλειοψηφία και η συγκάλυψη της σκανδαλώδους διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ, αλλά στην κοινωνία έχασε και μάλιστα συντριπτικά.

»Ήταν αναμενόμενο να επικρατήσει η κυβερνητική πλειοψηφία σε μια γραμμή συγκάλυψης. Η θεαματική ψήφος του απόντος από τη συζήτηση κ. Σαμαρά μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου δε νοθεύει απλά με “εντολή Σαμαρά” τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά πιστοποιεί και συμβολίζει το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης και της πλήρους κάλυψης των μεγάλων ευθυνών του κ. Βενιζέλου.

»Τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είχαν πάρει άλλωστε όλα τα αναγκαία μέτρα, οργανωτικά και άλλα, τα οποία είδε σε ζωντανή σύνδεση όλος ο ελληνικός λαός, για να την διασφαλίσουν».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης τόνισε: «Ο κ. Σαμαράς εξόφλησε τα γραμμάτιά του προς τον κ. Βενιζέλο, που τον έκανε πρωθυπουργό».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λέγοντας: «Προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά ξέρετε, αυτός είναι ο ρόλος του κομπάρσου σε αυτή την υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έχει μια πιο δυναμική παρουσία σε αυτό το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ».

Ο Π.Σκουρλέτης επιτέθηκε και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις καταγγελίες του Ευ.Βενιζέλου από το βήμα της Βουλής ότι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διακινούσε σε δημοσιογράφους υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το