Αθλητισμός

Ζητούν παραίτηση του προέδρου

Μέλη της διοίκησης, προπονητές και αθλήτριες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου (φωτό Π. Γιάνναρος)

Την παραίτηση του κ. Βασίλη Δαμασιώτη από την προεδρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου ζήτησαν χθες τα μέλη της διοίκησης κ.κ. Σαχίνης, Τσακόγιας, Μπορτσέλης και Χαρχαρή μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου. Την κίνησή τους υποστηρίζουν και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας μπάσκετ που έδωσαν το «παρών» με τους προπονητές κ.κ. Ξενοκώστα και Λότφι.

Τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Βασίλη Δαμασιώτη κατονόμασαν ως υπεύθυνο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ οι διοργανωτές της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και ζητούν την παραίτησή του. Θυμίζουμε ότι οι παίκτριες ξεκίνησαν αποχή από τις προπονήσεις. Παράλληλα αποχώρησαν οι Τόμσον και Ζίφκοβιτς, ενώ την πρόθεση αυτή έχει και η Κυριατζίδου.

Πρώτος το λόγο πήρε το μέλος της διοίκησης κ. Ζάκος Σαχίνης που τόνισε πως υπάρχουν άτομα για να ασχοληθούν με τον Ερασιτέχνη, αρκεί να φύγει ο κ. Δαμασιώτης. Ωστόσο, δεν τα κατονόμασε: «Είμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ για να δηλώσουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου υπάρχει και ότι προσπαθούμε για το καλό του χωρίς να μας νοιάζουν οι καρέκλες.

Ο κ. Δαμασιώτης έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ, που αποτελεί την «κορωνίδα» των τμημάτων μας, τόσο με τις ενέργειές του, όσο και με τη συμπεριφορά του. Δεν μπορεί ο ίδιος ως πρόεδρος να κάνει λόγο σε επίσημες δηλώσεις του για «κάρο που σέρνεται» αναφερόμενος στην ομάδα. Ο άνθρωπος δεν ξέρει από αθλητισμό και καλύτερα είναι να δηλώσει παραίτηση.

Εμείς έχουμε κάνει τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν, αρκεί να αλλάξει το υπάρχον συμβούλιο και να αποχωρήσει ο τωρινός πρόεδρος. Δεν θέλω τώρα να κατονομάσω τα άτομα αυτά. Πάντως, αν ο κ. Δαμασιώτης δεν παραιτηθεί, τότε θα οδηγήσουμε τον σύλλογο στο Πρωτοδικείο, αφού ούτως ή άλλως έχουν αποχωρήσει από το Δ.Σ. τα οκτώ από τα 15 μέλη και είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε και εμείς».

Κατόπιν ο κ. Σαχίνης αναφέρθηκε στις δικές του προσπάθειες πέρυσι όταν ήταν έφορος της γυναικείας ομάδας: «Κληρονομήσαμε την Αρτέμιδα με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και περίπου τέτοια εποχή είχε παραιτηθεί η κ. Φραγκούλη. Αναγκαστήκαμε να ψάχνουμε εμείς για χρήματα για να μη διαλυθεί η ομάδα. Φέτος, το μπάτζετ ήταν κατά πολύ μειωμένο, αλλά ο κ. Δαμασιώτης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και φτάσανε οι παίκτριες που δεν είναι από τον Βόλο να μην έχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα. Τον καλώ να «ελευθερώσει» τον Ολυμπιακό από την παρουσία του».

Σύμφωνοι με τα παραπάνω ήταν οι έφοροι του ανδρικού τμήματος μπάσκετ κ. Σταύρος Τσακόγιας, της κολύμβησης κ. Άννα Χαρχαρή και της άρσης βαρών κ. Μπάμπης Μπορτσέλης.

Ο πρώτος, αφού αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του τμήματός του, είπε μεταξύ άλλων για τα διοικητικά: «Ο κ. Δαμασιώτης μας υποσχόταν ότι θα τρίβαμε τα μάτια μας με το μεγαλείο του Ολυμπιακού και τώρα τα τρίβουμε με τα …χάλια μας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να διοικήσει και γι’ αυτό πρέπει να παραιτηθεί».

Από την πλευρά της η κ. Χαρχαρή επεσήμανε: «Ελπίζω να έρθουν νέα πρόσωπα που θα εργαστούν για τον Ερασιτέχνη», ενώ αναφερόμενη στο κολυμβητικό τμήμα τόνισε ότι λειτουργεί αυτόνομα.

Ο κ. Μπορτσέλης ανέφερε τα εξής: «Η άρση βαρών πάντα ήταν ο φτωχός συγγενής όποια και να ήταν η διοίκηση του Ολυμπιακού. Συνηθίσαμε να παλεύουμε μόνοι μας. Ελπίζω να έρθουν καλύτερες ημέρες για τον σύλλογο».

Καταγγελίες από

τον Κ. Ξενοκώστα

Σοβαρές ήταν οι καταγγελίες από τον προπονητή της γυναικείας ομάδας Κώστα Ξενοκώστα: «Το καλοκαίρι ο κ. Δαμασιώτης εγγυήθηκε ένα μπάτζετ της τάξης των 65.000 ευρώ για την ομάδα. Και όταν του εξήγησα ότι είναι λίγα για σύλλογο της Α1 μου είπε «ας παλέψουμε για τη σωτηρία και αν πέσουμε, πέσαμε». Σας παραπέμπω και σε σχετικό δημοσίευμα της «Θεσσαλίας» στις 26/7/2010.

Κατόπιν ο πρόεδρος έκανε νέα οικονομική συμφωνία με τις Ελληνίδες παίκτριες με μειωμένους μισθούς σε σχέση με πέρυσι. Στην ομάδα ήρθαν και οι Ζήτη, Κυριτσάκα, Μαγκλάρα με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Δαμασιώτη, η Σουλτάνη με πόρους που βρήκα εγώ και όταν τραυματίστηκε η Γιαννούλη, δύο φτηνές παίκτριες από τα Σκόπια, η Ταντουρόφσκα και η Ζίφκοβιτς για την οποία είχα επισημάνει ότι ήταν ανεπαρκής.

Αρχικά είχαμε έφορο τον κ. Γεωργουσόπουλο που έφυγε διότι δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον κ. Δαμασιώτη. Κατόπιν λειτουργούσα μόνος την ομάδα. Ακόμη και τα νερά κουβαλούσα. Όταν ήρθε η ώρα για πληρωμές και ο κ. Δαμασιώτης δήλωσε αδυναμία προσφέρθηκα να μην πληρωθώ εγώ, αλλά οι παίκτριες. Σε αυτές ο πρόεδρος πρότεινε να πουλήσουν εισιτήρια για να εισπράξουν κάποια χρήματα.

Κατόπιν προχώρησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κανενός σε μείωση μισθών κατά 50%, ενώ πριν το ματς με τον Πρωτέα πήρε τηλέφωνο τον μάνατζερ της Τόμσον να του πει να μην έρθει η παίκτρια στην Ελλάδα. Αυτή ήρθε κατόπιν παρέμβασης του κ. Σαχίνη και έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι.

Επίσης, πίεζε τον κ. Λότφι να κατεβάσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος την ομάδα κορασίδων. Αν γινόταν αυτό, ο Ολυμπιακός θα καταντούσε σάκος του μποξ και θα διασυρόταν το όνομά του. Όμως το χειρότερο όλων είναι και ότι προσπάθησε να εξαγοράσει συνειδήσεις. Τηλεφώνησε στην Κουτσουνούρη και της είπε: «Εγώ δεν πληρώνω τις άλλες παίκτριες. Εσένα όμως θα σε πληρώσω κανονικά».

Την καταγγελία επιβεβαίωσε και η ίδια η αρχηγός Ασημίνα Κουτσουνούρη, που είπε ακόμη: «Ο κόουτς είπε αλήθεια. Ελπίζουμε να αποχωρήσει ο κ. Δαμασιώτης μήπως και αλλάξει κάτι στο τμήμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το