Αθλητισμός

Ευκαιρία για τη Νίκη

Υποδέχεται τον Αετό Σκύδρας, ενώ οι προπορευόμενες ομάδες έχουν πιο δύσκολο έργο

* Υπέγραψε ο Κιπτίου

Ιδανική ευκαιρία δίνεται σήμερα στη Νίκη για να πλησιάσει στην κορυφή του βορείου ομίλου της Football League 2. Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται στις 3 μ.μ. στο «Παντελής Μαγουλάς» τον Αετό Σκύδρας και εφόσον κερδίσουν θα βρεθούν πιο κοντά στο στόχο της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία. Συμβόλαιο συνεργασίας για ενάμισι χρόνο υπέγραψε χθες ο Κώστας Κιπτίου.

Μονόδρομος είναι η κατάκτηση του «τριπόντου» για τη Νίκη στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι με τον Αετό Σκύδρας. Οι «κυανόλευκοι» χρειάζονται τους βαθμούς για να προσεγγίσουν την κορυφή και αν τα καταφέρουν πιθανότατα να βρεθούν ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη του βορείου ομίλου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 4η θέση με 26 βαθμούς, αλλά η Αναγέννηση Επανομής που έχει 28 πόντους και ο Φωκικός με 29 θα παίξουν μεταξύ τους.

Η Νίκη περιμένει να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες που θα υπάρξουν στο ματς αυτό και από κει και πέρα ελπίζει και σε «στραβοπάτημα» της πρωτοπόρου Καλλονής. Εξάλλου, η ομάδα της Λέσβου, που έχει 32 βαθμούς στο ενεργητικό της, δεν θα έχει καθόλου εύκολη αποστολή στη Ζάκυνθο. Αν, λοιπόν, όλα κυλήσουν όπως τα θέλουν οι «κυανόλευκοι» τότε μπορεί η απόσταση από την 1η θέση να μειωθεί και στους τρεις πόντους και ενώ θα ακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι Καλλονή-Νίκη.

Φυσικά εκείνο που προέχει είναι να ξεπεραστεί το εμπόδιο του Αετού, που δεν είναι κακή ομάδα. Με 22 βαθμούς ισοβαθμεί στην 6η θέση με τους Εορδαϊκό και Γιαννιτσά και θα έρθει στον Βόλο, όχι για τουρισμό, αλλά για να κάνει τη …ζημιά. Αυτό είναι κάτι που έχει επισημάνει στους παίκτες του ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, που δεν επιθυμεί  σε καμία περίπτωση να πάρουν αψήφιστα το ματς.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Καστοριανός προπονητής αναμένεται να επιλέξει το σύστημα 4-4-2, όμως με τους δύο επιθετικούς να μην αγωνίζονται δίπλα, αλλά ο ένας πίσω από τον άλλο. Έτσι η διάταξη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο θα είναι 4-4-1-1 και η σύνθεση αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες από τη στιγμή που η τεχνική ηγεσία έχει περισσότερες λύσεις στη διάθεσή της με την έκδοση των δελτίων του Όλιβερ και του Ναβαρέτε (πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει βασικός ο δεύτερος).

Μία πιθανή σύνθεση έχει την εξής μορφή: Τερματοφύλακας ο Τάσσος, δεξιός οπισθοφύλακας ο Καρακώστας και αριστερός ο Τσερκέζος, ενώ σέντερ μπακ θα είναι ο Παπαδήμας με τον Μαϊστρέλλη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα τοποθετηθούν οι Σωτρίνης και Νάστος, με τον Στουρνάρα να παίζει από τα δεξιά και τον Ντάνισιτς αριστερά. Τέλος, στη γραμμή κρούσης ο Ναβαρέτε θα χρησιμοποιηθεί λίγο πιο πίσω από τον Γραμματικόπουλο.

Λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί της τελευταίες ημέρες ο Τσάγγαρης θα μείνει ή στον πάγκο ή και εκτός 18άδας (χθες επιλέχθηκαν 19 παίκτες). Επίσης ίσως ο Ντάνισιτς αγωνιστεί πίσω από τον σέντερ φορ με τον Μπουσινάκη να παίζει ως αριστερός χαφ, ενώ αν βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Όλιβερ τότε θα πάρει τη θέση του Γραμματικόπουλου. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι και οι: Μπαϊμάκης, Τσικνίδης, Βλάχος, Βλαχοκυριάκος και Χρυσοχοΐδης. Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Πετράς.

Ο Αετός

Μόνο ο τιμωρημένος Λεκάκης θα απουσιάζει από τον Αετό Σκύδρας στο σημερινό παιχνίδι. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του τεχνικού Γιώργου Τυριακίδη.

Υπέγραψε ο Κιπτίου

Ένα παιδί που βγήκε από τα «σπλάχνα» της Νίκης επέστρεψε χθες σε αυτή. Ο λόγος για τον Κώστα Κιπτίου που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ο ικανός μεσοεπιθετικός έχει αλβανική υπηκοότητα, αλλά περιμένει εντός των ημερών να εγκριθεί η ελληνοποίησή του, ώστε να μην πιάνει θέση ξένου στην ομάδα.

Ο Κιπτίου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στους Νέους Αθλητές Νίκης και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός στην Α.Ε. Διμηνίου. Όμως ο κ. Χαραλαμπίδης τον παρακολούθησε να αγωνίζεται και άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.

Για μετά το τέλος του σημερινού αγώνα μετατίθενται τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα της Νίκης, που συζητά με τον Πορτογάλο επιθετικό Βέγκα και τον μεσοαμυντικό Αλέξη Βεργώνη. Στα υπ’ όψιν παραμένουν και οι Διαμαντόπουλος, Παυλίδης και Διαμάντης αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Βέγκα, ενώ με τον Βεργώνη επρόκειτο να γίνει χθες ραντεβού, αλλά αναβλήθηκε. Φυσικά η Νίκη αναζητά και τερματοφύλακα. Υποψήφιοι είναι οι Χατζημηνάς, Ρίζος, Τακίδης και Σουμουλίδης.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γηπ. «Π. Μαγουλάς»

Ώρα 15.00

ΝΙΚΗ

88. Τάσσος

13. Καρακώστας

77. Τσερκέζος

4. Παπαδήμας

55. Μαϊστρέλλης

5. Σωτρίνης

20. Νάστος

72. Στουρνάρας

7. Ντάνισιτς

19. Ναβαρέτε

9. Γραμματικόπουλος

10. Νάκας

Προπονητής:

Α. Χαραλαμπίδης

ΑΕΤΟΣ

69. Σεϊτανίδης

66. Παπουλίδης

5. Σαμαρόπουλος

24. Κουλουκίδης

6. Πετρίδης

14. Αρβανιτόπουλος

8. Βόταρης

83. Καλαϊτζίδης

20. Τσότσιος

11. Ινεμπολίδης

10. Νάκας

Προπονητής:

Γ. Τυριακίδης

Διαιτητής: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

Βοηθοί: Γκούσαρη (Φωκίδας), Λιανός (Βοιωτίας)

4ος διαιτητής: Βλιώρας (Λάρισας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το