Αθλητισμός

Σπουδαίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ αναμετρώνται στις 21.00 για τα προημιτελικά του Κυπέλλου

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συγκρούονται σήμερα στις 21.00 στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, στο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι και με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως έδειξαν στους αγώνες πρωταθλήματος με Καβάλα (ο Παναθηναϊκός) και με τον Αστέρα Τρ. (η ΑΕΚ).

Η Ζεσουάλδο Φερέιρα επεφύλαξε εκπλήξεις, όσον αφορά την αποστολή του Παναθηναϊκού. Πέραν των Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, που κρίθηκαν ανέτοιμοι λόγω των τραυματισμών που τους ταλαιπώρησαν τις τελευταίες ημέρες, ο προπονητής του Παναθηναϊκού άφησε εκτός αποστολής τον Αλέξανδρο Τζόρβα και τον Σίντνεϊ Γκοβού.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να αγωνιστεί σε όλα τα ματς της διοργάνωσης ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ προφανώς θεωρεί πως ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να αγωνιστεί σε συνεχή ματς.
Ετοιμοπόλεμος είναι ο Σωτήρης Νίνης, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε. Για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Πλεσί, Ιωαννίδης και Δημούτσος.
Το πιθανότερο είναι οι «πράσινοι» να παραταχθούν με την ακόλουθη σύνθεση: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος και Σισέ.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, δεν θα έχει στη διάθεση του για το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τους Γεωργέα και Γκέντσογλου. Ο Ισπανός τεχνικός δεν τους συμπεριέλαβε στην αποστολή.
Ο Γκέντσογλου προπονήθηκε κανονικά, αλλά λόγω της μεγάλης του απουσίας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ έμεινε εκτός αποστολής.
Όπως αναμενόταν στην αποστολή της ΑΕΚ ο Χιμένεθ δεν συμπεριέλαβε και τους Μανωλά, Καφέ, ενώ ο Ισπανός πήρε μαζί του, τους νεαρούς Αμπντουραχμάνι, Φροξυλιά και Κλωναρίδη.
Η 20αδα του Μανόλο Χιμένεθ απαρτίζεται από τους εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Λαγός, Αργυρίου, Γιάχιτς, Νασούτι, Δέλλας, Νταντόμο, Καράμπελας, Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μάκος, Λεονάρντο, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Φροξυλιάς, Σκόκο, Αμπντουραχμάνι, Ντιόπ, Μπλάνκο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε βέβαιος πως το σημερινό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα αντίστοιχα του πρωταθλήματος που κέρδισε η ΑΕΚ.
«Πιστεύω πως το πρωτάθλημα είναι κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό από το κύπελλο Και πόσω μάλλον τώρα που τα παιχνίδια διαρκούν συνολικά 180 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ και εξήγησε:
«Δεν υπάρχουν οι βαθμοί. Υπάρχει αποκλεισμός. Επιβιώνεις ή πεθαίνεις. Είναι αλήθεια πως οι νίκες σε δυναμώνουν. Είναι το καλύτερο βάλσαμο που γνωρίζω. Δεν χωράει αμφιβολία πως δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Είμαι ικανοποιημένος, όμως, από την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Ακόμα και αν υπάρχει η κατάσταση με τους τραυματισμούς, που μας επηρεάζει αρκετά. Οι απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός απασχολεί τον συνάδελφο μου που δουλεύει εκεί. Με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα και το πώς θα κάνει αυτό που πρέπει».
Έπειτα, η κουβέντα πήγε στα μεταγραφικά, με τον Χιμένεθ να αποκαλύπτει ότι υπάρχει συμφωνία με τον Φιόλουσον, να εκφράζει αισιοδοξία για τον Μίτσελ, αλλά να μην ανοίγει τα χαρτιά του για τις άλλες υποθέσεις:
«Δουλεύουμε και λίγο κόντρα στον χρόνο. Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση. Θα έρθουν εκείνοι που πρέπει να έρθουν. Η αλήθεια είναι πως, από τότε που έχω έρθει, τα καλύτερα αποτελέσματα έχουν έρθει αυτές τις μέρες. Και ήρθαν χωρίς μεταγραφές. Αν έρθουν παίκτες, καλώς να έρθουν. Αλλιώς, θα χειριστούμε το υλικό που έχουμε με τον καλύτερο τρόπο. Το θέμα του Μίτσελ το χειρίζεται ο κύριος Γκρέταρσον. Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο».
Τέλος, ο Χιμένεθ ερωτήθηκε και για τον Ίσμαελ Μπλάνκο – εκφράζοντας την θέλησή να τον κρατήσει στην ομάδα, αλλά και την πεποίθηση πως αυτή είναι πάνω από όλους:
«Ο Μπλάνκο είναι ένας παίκτης που ήταν και θα είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής. Αλλά έχουμε πει πως κανείς προπονητής δεν μπορεί να υποθηκεύσει την ομάδα. Θεωρώ πως ο Μπλάνκο δουλεύει καλά, κάνει καλά την δουλειά του και θα ήθελα να μείνει εδώ. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, όμως, και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έρθουν σε συμφωνία. Αλλά όταν υπάρχουν συμφέροντα, είναι δύσκολο να το πετύχεις αυτό εύκολα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το