Photo Gallery, Τοπικά

Ζημιές στα λιμάνια Καλών Νερών και Κάτω Γατζέας

Συνεργεία του ΟΣΕ θα σηκώσουν τις γραμμές και τα συνεργεία της ΑΓΕΤ θα αποκαταστήσουν τις ζημιές με την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

 

Άμεσα θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του τοιχίου αντιστήριξης, στον παραθαλάσσιο δρόμο, στην περιοχή «Καλλιθέα» της Αγριάς. Ο δρόμος υποχώρησε λόγω της διάβρωσης από τη θάλασσα και έχει ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι γραμμές του ΟΣΕ και κυρίως να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Η πρόσφατη θαλασσοταραχή, λόγω των ισχυρών νοτιάδων, ολοκλήρωσε το έργο της καταστροφής του τοιχίου σε μήκος 10 περίπου μέτρων. Ο επαρχιακός δρόμος στο σημείο εκείνο (λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου, στην είσοδο της Αγριάς) θα μονοδρομηθεί στο ρεύμα προς Αγριά, ώστε να διευκολυνθούν τα έργα αποκατάστασης της ζημιάς. Οι εργασίες θα γίνουν σε συνεργασία του ΟΣΕ και της ΑΓΕΤ με την επίβλεψη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Η θαλασσοταραχή «αποτέλειωσε» στην ουσία το καταστροφικό έργο που γινόταν εδώ και χρόνια από το νερό που εισχωρούσε στο δρόμο.

Τη ζημιά εντόπισαν χθες το πρωί υπάλληλοι της ΑΓΕΤ που επιθεωρούσαν τους αγωγούς νερού που κινούνται επιφανειακά παράλληλα με το κρηπίδωμα και ειδοποίησαν τις Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του ΟΣΕ. Στο σημείο μετέβη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κοπάνας και υπηρεσιακά στελέχη για αυτοψία και για να εξεταστούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε να μην υποχωρήσει ο δρόμος.

Όπως επισήμανε ο προϊστάμενος Γραμμής και Δικτύων του ΟΣΕ, πολιτικός μηχανικός Γ. Αντωνιάδης, «η υποδομή του δρόμου και της σιδηροδρομικής γραμμής είναι πολύ παλιές. Μια οριστική λύση θα ήταν να δημιουργηθεί ένα τοιχίο αντιστήριξης, αλλά η δαπάνη είναι πολύ μεγάλη», ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση, υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί η υποσκαφή και να πέσει ο δρόμος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργ. Κοπάνας ανέφερε ότι οι εργασίες θα γίνουν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΑΓΕΤ που προσφέρθηκε να βοηθήσει. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ιδιόμορφο σύστημα. Η Π.Ε. έχει την αρμοδιότητα της συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο εφάπτεται με ένα κομμάτι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ κι αυτό το κομμάτι ιδιοκτησίας του ΟΣΕ συνορεύει με ένα κρηπιδότοιχο που πάνω φέρει δύο αγωγούς της ΑΓΕΤ» είπε.

Τελικά αποφασίστηκε συνεργεία του ΟΣΕ να σηκώσουν σε εκείνο το σημείο τις γραμμές και τα συνεργεία της ΑΓΕΤ θα αποκαταστήσουν τις ζημιές με την επίβλεψη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο αντιδήμαρχος Αγριάς Ν. Στόικος και ανέφερε ότι θα γίνει μονοδρόμηση και η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο προς Μηλιές και Τσαγκαράδα, για ν’ αποφευχθούν ατυχήματα και για να μπορέσουν τα μηχανήματα να δουλέψουν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το