Αθλητισμός

Επικυρώνει τη βαθμολογία και παραιτείται ο Μαρινάκης

Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ στις 11 Ιουλίου

 

 

Το… μπαλάκι στην ΕΠΟ για τη διοργάνωση του νέου πρωταθλήματος

Το… φινάλε της θητείας ως προέδρου της Σούπερ Λίγκ μετά το επόμενο Δ.Σ. (11/7) ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς τόνισε πως θα αποχωρήσει. Ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε ότι καμία από τις παρούσες ΠΑΕ δεν συμφώνησε με το αίτημα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ σε ενωτικό ύφος επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των τελευταίων ημερών και στο θόρυβο που προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

«Θα μιλήσω ανοιχτά και χωρίς να κρυφτώ ή να προσπαθήσω να δικαιολογήσω τίποτα. Από όσα συμβαίνουν την τελευταία εβδομάδα με τις διώξεις και την γενική επίθεση κατά δικαίων και αδίκων, που δεχόμαστε, ένα είναι το συμπέρασμα.

Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε μόνοι μας σε μέτρα που θα βοηθήσουν να βρεθούν οι άδικοι, αυτοί που παρανόμησαν ή παρανομούν,  όποιοι και αν είναι αυτοί,  όσο πιο σύντομα γίνεται.

Επειδή τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά θέλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.  Άκουσα κάποιους παράγοντες ομάδων της Σούπερ Λιγκ να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να ισχυρίζονται ότι τέτοιοι διάλογοι τους είναι πρωτάκουστοι και οι ίδιοι, δήθεν, ουδέποτε έκαναν παρόμοια τηλεφωνήματα και σχόλια. Ας βάλουμε μια μεγάλη τελεία.

Στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν μιλάει κανένας καθαρεύουσα ούτε με εκκλησιαστικούς όρους. Οι σχολιασμοί μπορεί να μην είναι σωστοί ή ωραίοι, αλλά τέτοιου είδους σχόλια γίνονται σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Αυτή είναι η συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας.

Ο κ. Μαρινάκης έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ, για να αναλάβει από τη μεθεπόμενη σεζόν τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, αλλά με την Λίγκα να κρατάει τα εμπορικά δικαιώματα του Συνεταιρισμού. Πρόταση που φυσικά θα πέσει στο κενό, αφού καμία τέτοια διάθεση δεν έχει η Ομοσπονδία, αν δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για τη διαχείριση των εσόδων.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τόνισε πως είχε δεσμευτεί ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα επικυρωθεί η βαθμολογία, θα εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν ομαλές συνθήκες για τη διαδοχή του και από εκεί και πέρα θα προκηρύξει εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ.

«Δεν υπήρχε θέμα να γίνει επικύρωση της βαθμολογίας. Το θέμα ήταν να συζητήσουμε κάποια θέματα όπως πχ. για τον Ηρακλή, που έχει προσφύγει. Συμφωνήσαμε, ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητήσουμε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Να δούμε ποια θα είναι η τρίτη ομάδα που θα ανεβεί στη  Σούπερ Λιγκ».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκ επισήμανε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά το Σαββατοκύριακο στις 27-28 Αυγούστου, ενώ όσον αφορά την κλήρωση, θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Τέλος για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων (ομόφωνα οι ομάδες της Λίγκας απέρριψαν την πρόταση να μην ισχύσει η αδειοδότηση των ομάδων της Football League, την οποία είχε προτείνει η UEFΑ), η τοποθέτηση του ήταν ως εξής: «Yπήρχε ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων που την είχαμε ξαναπάρει και νωρίτερα. Αλλά έκανα μια προσωπική τοποθέτηση για να βγούμε από το αδιέξοδο. Είπα στον εκπρόσωπο του ΟΦΗ, για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, ότι η προσωπική μου άποψη θα ήταν ο φάκελος του ΟΦΗ να επανεξεταστεί από μια καινούργια επιτροπή. Δεν είναι όμως δική μου αρμοδιότητα. Από εκεί και πέρα προσωπική μου πρόταση ήταν να αποφασίσει η ΕΠΟ».

Πλέον, η άρνηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα, ουσιαστικά βάζει… φρένο στις ελπίδες των ανθρώπων του ΟΦΗ και των Τρικάλων για άνοδο, αν και δεν έχουν λάβει τη σχετική άδεια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το