Photo Gallery, Αθλητισμός

Εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη

Στον Ολυμπιακό Β. υποστηρίζουν πως η ομάδα δεν έχει σχέση με τα «στημένα» παιχνίδια

 

 

 

Η προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου για το σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, αναμφίβολα δημιουργεί ένα διαφορετικό σκηνικό στον Ολυμπιακό Βόλου, όσον αφορά τη διοίκηση της ΠΑΕ. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με επικεφαλής τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Τόρη, καλείται να «τρέξει» μια σειρά από θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς, με την ελπίδα ότι ο σύλλογος δεν θα αντιμετωπίσει κίνδυνο υποβιβασμού.

Την υπόθεσης θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Ανδρέας Φάκος, θα μελετήσει τη δικογραφία και στη συνέχεια ενδεχομένως θα ασκήσει πειθαρχικές διώξεις σε πρόσωπα και ομάδες, εάν αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια. Στη συνέχεια, η ΕΠΟ θα κληθεί να εκδικάσει την υπόθεση. Αναμένεται ένα «καυτό» καλοκαίρι, καθώς η αθλητική δικαιοσύνη θα έχει αρκετή δουλειά. Η υπόθεση, πάντως, θα πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να παρθούν αποφάσεις. Ήδη χθες, όπως τονίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, το πρωτάθλημα θα αρχίσει το σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου, ενώ η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στο δεύτερο 15μερο του Ιουλίου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως η ομάδα θα λάβει κανονικά μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιώργος Τόρης, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει καμία σχέση με τα «στημένα» παιχνίδια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους φιλάθλους, από τους οποίους ζήτησε να σταθούν ακόμη περισσότερο στην ομάδα.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου γύρισε σελίδα. Πλέον κοιτάμε μπροστά. Δεν αλλάζει, όμως, η φιλοσοφία. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο. Τώρα θα πρέπει να σταθεί ακόμη περισσότερο στον Ολυμπιακό Βόλου. Στόχος μας είναι να πάμε την ομάδα ψηλά και ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει κανονικά και οι οπαδοί μας δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει σχέση με «στημένα» παιχνίδια. Έχουμε εμπιστοσύνη στην αθλητική Δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι δεν θα υποβιβαστούμε στην αμέσως πιο κάτω κατηγορία και θα αγωνιστούμε κανονικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Πιστεύω ότι όλα αυτά που γίνονται θα είναι για το καλό του Ολυμπιακού Βόλου, με σκοπό να συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόρης.

Στις 17 Ιουνίου εστάλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από την ΟΥΕΦΑ έγγραφο, στο οποίο αναφέρεται η συμμετοχή της ομάδας στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν έχει αλλάξει κάτι από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όσον αφορά την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς δεν έχει ασκηθεί καν πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ.

Οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, το οποίο θα το δώσουν στις 14 Ιουλίου εκτός έδρας, αντιμετωπίζοντας μία εκ των Ραντ ή Τρε Πένε. Οι δύο αυτές ομάδες αναμετρώνται αύριο στο Σαν Μαρίνο στο πρώτο παιχνίδι για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 7 Ιουλίου στο Βελιγράδι.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης, βρέθηκε χθες στην Αθήνα για να υπογράψει τη νέα σύμβαση με τα Τουριστικά Ακίνητα για τη χρήση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ενώ εκπροσώπησε την ΠΑΕ στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ.

 

Έρχεται ο Πατσέκο

Στην Αθήνα αναμένεται πιθανότατα αύριο ο Αργεντινός επιθετικός, Χερμάν Πατσέκο (λόγω της σημερινής απεργίας υπάρχει πρόβλημα με τις πτήσεις στην Ελλάδα), ο οποίος στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Βόλο, προκειμένου να υποβληθεί σε εργομετρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». Ο 20χρονος στράικερ θα ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις και θα τεθεί στη διάθεση του Χάβι Γκράθια.

Ο Πατσέκο έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ματίας Κάσχιο, και για τον λόγο αυτό δεν έχει υπογράψει ακόμη το συμβόλαιό του ο Κάσχιο. Ο Αργεντινός μέσος, ως γνωστόν, τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό και εδώ και μία εβδομάδα γυμνάζεται κανονικά μαζί με την ομάδα.

Στην Πορταριά βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός πέρασε χθες το πρωί από αιματολογικές και ιατρικές εξετάσεις στο «ΙΑΣΩ» στη Λάρισα και στη συνέχεια μετέβη στο Πήλιο, προκειμένου και αυτός να ξεκινήσει προπονήσεις (χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα).

«Βλέπει» Γιακόμπο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «tribalfootball.com» ο 28χρονος τερματοφύλακας της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, έμεινε ελεύθερος, απέρριψε πρόταση της Μπέτις και βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων, και ελληνικών συλλόγων, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά και η Ξάνθη.

Ωστόσο, προτεραιότητα για τον ίδιο και τον ατζέντη του είναι η μεταπήδησή του στην Σέλτικ. Ο Γιακόμπο με δηλώσεις του υπογράμμισε: «Είμαι αποφασισμένος να παίξω στο εξωτερικό. Προτεραιότητά μου είναι η Σέλτικ. Οι Μπέτις, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Λεβάντε, Ολυμπιακός Βόλου και Ξάνθη με θέλουν, αλλά είπα στον ατζέντη μου να σταματήσει όλες τις συζητήσεις μέχρι να μάθω περισσότερα για το ενδιαφέρον της Σέλτικ. Ελπίζω να γίνει κάτι με τη Σέλτικ. Ήμουν πληγωμένος που δεν μπόρεσα να πάω πέρυσι. Νόμιζα ότι θα ήμουν παίκτης της και οι διαπραγματεύσεις χάλασαν».

Ο Γιακόμπο έχει αγωνιστεί επίσης στη Νουμάνθια, στη Βαγιαδολίδ Βʼ και έχει παίξει ως δανεικός στις Χετάφε, Παλέντσια και Χαέν, ομάδα της Ανδαλουσίας.

Οπαδοί του Ολυμπιακού

στην προπόνηση

Με διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα, συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» στο Πήλιο. Το πρωί η προπόνηση αφορούσε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ το απογευματινό πρόγραμμα (στα Χάνια) επικεντρώθηκε σε ασκήσεις τακτικής.

Περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου έδωσαν το «παρών» στην απογευματινή προπόνηση. Με διάφορα συνθήματα έδειξαν την συμπαράστασή τους στους ποδοσφαιριστές και στην τεχνική ηγεσία, ενώ άναψαν και καπνογόνα.

Πριν την προπόνηση στους παίκτες μίλησε ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Γιαννόπουλος, ενώ σήμερα μέλη του Δ.Σ. θα δώσουν το «παρών» στην προπόνηση και θα μιλήσουν στους ποδοσφαιριστές.

Την προσεχή Κυριακή, ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του φιλικό παιχνίδι με τον Εθνικό Βόλου. Θυμίζουμε, πως στις 6 Ιουλίου θα ακολουθήσει η φιλική αναμέτρηση με τον Λοκομοτίβ  Πλόβντιβ στο ΕΑΚ του Βόλου.

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

2 Comments

Μοιραστείτε το