Αθλητισμός

Μάχη στα δικαστήρια

Σκοπεύει να δώσει η Νίκη προκειμένου να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα ανόδου

 

Την ηθική και αγωνιστική δικαίωση θέλει η Νίκη που προσφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε «στημένο» παιχνίδι όπου η «κυανόλευκη» ομάδα φέρεται ως θύμα, ενώ περιμένει και σχετική απόφαση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής για το αίτημα που έκανε να οριστεί ο αγώνας με τους Πόντιους Κατερίνης. Αν αυτό γίνει δεκτό όχι μόνο επιστρέφονται στη Νίκη τέσσερις βαθμοί, αλλά θα μπορεί να διεκδικήσει άλλους τρεις. Το θέμα χειρίζεται ο μεγαλομέτοχος Στράτος Γιδόπουλος, που όλα δείχνουν ότι και τη νέα χρονιά θα κρατά τα «ηνία» της ΠΑΕ.

 

 

Ο Στράτος Γιδόπουλος έχει επαναδραστηριοποιηθεί στη Νίκη και είναι έτοιμος να καταθέσει μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου ή οποιοδήποτε άλλου που φέρεται πως είναι μπλεγμένος στο «στήσιμο» του παιχνιδιού Γιαννιτσά-Νίκη, όπου οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν ελέω διαιτησίας.

Το όνομα της Νίκης ακούστηκε στην ιστορία με τα «στημένα» όταν είδαν το φως της δημοσιότητας διάλογοι του κ. Μπέου με τον υπάλληλο της ΕΠΟ Γιάννη Παπαδόπουλο και τον γνωστό προπονητή Νίκο Αλέφαντο. Σε αυτούς τους διάλογους ο κ. Μπέος φερόταν να θέλει να επηρεάσει τον διαιτητή για να κερδίσουν οι γηπεδούχοι.

Από την πλευρά του ο κ. Γιδόπουλος μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα» και εξέφρασε αμφιβολίες και για τον αγώνα Επανομή-Νίκη 2-1, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα κατατεθούν μηνύσεις προς όλους όσοι ακούγονται στις συνομιλίες. Γνώμη μου είναι ότι στο δεύτερο τηλεφώνημα δεν είναι ο Αλέφαντος, αλλά ο Λυράκης. Εγώ μετά το ματς με τα Γιαννιτσά πήγα στον Γιαννόπουλο και του είπα ότι το ματς ήταν σίγουρα στημένο. Εκείνος τότε επικαλέστηκε τη θέση του παρατηρητή και στη συνέχεια μου απαγόρευσε την είσοδο στο γραφείο του.

Πάντως και με την Επανομή ο διαιτητής Κυριαζίδης ήταν «στημένος». Έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι και μία αποβολή πέρα για πέρα άδικη. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έπειτα από δύο Κυριακές τον όρισαν ως τέταρτο διαιτητή στο Δόξα Δράμας – ΟΦΗ για επιβράβευση».
Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα που θα έχουν οι έρευνες της δικαιοσύνης: «Άλλο η αλαζονεία της εξουσίας και άλλο η αλαζονεία της παρανομίας. Κάποια στιγμή είχα πει σε εκείνους που έπρεπε «μαζέψτε τον» και αναφερόμουν σε έναν από τους άμεσα εμπλεκόμενους της υπόθεσης. Είχε ξεφύγει η κατάσταση».

Τέλος, η Νίκη περιμένει και την απάντηση της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής στο αίτημα για ορισμό του παιχνιδιού με τους Πόντιους Κατερίνης. Οι «κυανόλευκοι» υποστηρίζουν ότι κακώς μηδενίστηκαν και τους αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί διότι το ματς είχε αναβληθεί

 

Έμεινε και ο Στάμος

στο μπάσκετ

Η Ερασιτεχνική Νίκη κινείται με γοργούς ρυθμούς για την περαιτέρω «θωράκιση» της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Έτσι μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον τεχνικό Γιώργο Ζαφειρούδη, την απόκτηση του Θωμά Γεωργίου και τη συμφωνία παραμονής με τους Τσώλη, Ζαρογιάννη, Κουτίνα, Σαμαρά, χθες επήλθε μία ακόμη συμφωνία με παίκτη που ήταν στέλεχος της Νίκης στο πρωτάθλημα που τελείωσε. Πρόκειται για τον Λευτέρη Στάμο, που θα ενισχύσει τους «κυανόλευκους» για μία ακόμη χρονιά. Όσον αφορά την περίπτωση του Δημήτρη Μπόγδανου η Νίκη έχει κάνει την πρότασή της και περιμένει την απάντηση του ικανού καλαθοσφαιριστή.

Νέα του τμήματος πόλο

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται η ανδρική ομάδα πόλο της Νίκης εν όψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που αρχίζει στις 8/7. Οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στον όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας μαζί με τον συμπολίτη ΟΕΑ/ΝΑΒ και τον Κ.Ο. Καρδίτσας. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα προκριθεί στην τελική φάση, η δεύτερη θα παραμείνει στην κατηγορία, ενώ η τρίτη θα δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή της με την τελευταία του ομίλου Πατρών, όπου μετέχουν οι Νηρέας Πατρών, Καλαμάτα και Ιτέα.

Σημειώνεται ότι φέτος υπάρχουν δύο όμιλοι των τριών ομάδων σε Βόλο και Πάτρα για καθαρά οικονομικούς λόγους, ενώ οι άλλοι δύο όμιλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συγκροτούνται κανονικά από έξι ομάδες, από όπου οι τρεις περνούν στα τελικά και η τελευταία υποβιβάζεται. Στην Αθήνα θα αγωνιστούν οι: Ιωνικός, Μίλων, Πετρούπολη, Α.Ο. Βετεράνοι, Άρης Κάμπου και Αρίων Γλυφάδας, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι: Άρης, Νηρέας Κατ. ΝΑΣ Ημαθίας, Οξυγόνο, Καβάλα και Ναύσιθος Κέρκυρας.

Τέλος, με ανακοίνωσή τους διοίκηση, τεχνική ηγεσία και υδατοσφαιριστές της Νίκης εύχονται χρόνια πολλά στον παράγοντα του τμήματος κ. Πέτρο Μπλάνα για τη σημερινή ονομαστική του εορτή.

 

Πρόσκληση

του Blue Club

Πρόσκληση στα μέλη του απευθύνει το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» με την παρακάτω ανακοίνωση: «Καλούμε τα μέλη του συνδέσμου μας, αλλά και όποιους θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου αδερφού μας Παναγιώτη Ντοκούζη,

να παραβρεθούν στο τρισάγιο, που θα γίνει στο μνημείο του, στην στροφή

για «Πευκάκια» σήμερα Τετάρτη 29/6 και ώρα 7.30 το απόγευμα».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το