Τοπικά

Ακατάλληλο το νερό σε Χάνια – Δράκεια και περιοχές του Νοτίου Πηλίου

Αναφορικά με την ασφάλεια και την καταλληλότητα του νερού στη Θεσσαλία, το υπουργείο υγείας ενημέρωσε την Παρασκευή, έχουν πραγματοποιηθεί 3.272 λήψεις δειγμάτων. Οι αλλαγές που παρουσιάζονται σήμερα είναι:

Στον δήμο Βόλου, το νερό είναι κατάλληλο, εκτός από τις περιοχές Χάνια και Δράκεια.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου: Το νερό κρίνεται κατάλληλο για τον οικισμό Αγίου Ιωάννη Αγίου Δημητρίου Πηλίου.
Εκτός από τις αλλαγές στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όσα αναφέρονται στην πρόσφατη ανάρτηση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Υγείας.

Στο Νότιο Πήλιο, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές (ΤΚ: Μηλίνα. Οικισμοί: Άγιος Ανδρέας, Κουκουλαίικα, Μαραθιάς, Μικρό, Προμύρι, Βοδίνι (χωρίς ύδρευση), Καστρί (χωρίς ύδρευση), Μορτιά (χωρίς ύδρευση), Μούσγες (χωρίς ύδρευση), Τρόχαλα (χωρίς ύδρευση)).

Στον δήμο Αλμυρού είναι κατάλληλο, στον δήμο Ρ. Φεραίου, είναι κατάλληλο, στους δήμους των Σποράδων Σκιάθου – Σκοπέλου κι Αλοννήσου, το νερό είναι κατάλληλο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που το νερό κριθεί ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση σημαίνει αυτομάτως ότι το νερό δεν είναι πόσιμο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, παραγωγή τροφίμων ή ποτών, πλύσιμο λαχανικών και για ατομική υγιεινή (πλύσιμο χεριών κ.λ.π.). Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται βράσιμο του νερού για 1-3 λεπτά. Σε περίπτωση θολερότητας του νερού, συστήνεται να προηγείται του βρασμού φιλτράρισμα του νερού (π.χ. με υφασμάτινα ρούχα, φίλτρα του καφέ).

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το